• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

własnie sobie siadlam:-(jestem tak zmeczona ze ledwo w klawiature stukam.Maz herbate mi robi bo nie dam rady juz stac. Od rana siedzialam tylko w czasie obiadu. Ania bardzo ladne ci te stroiki powychodzily. Zawsze bardziej cieszy gdy cos sami wykonamy niz kupne ze sklepu. I satysfakcja ze pieniazek jakis w kieszeni zostal:-)
Macko dzis choinke ubieral, zakladajac pierniczki co i rusz jakis mu spadal, a on na to "mamo to jak juz upadl to sie na choinke nie nadaje, mogę go zjesc?" W ten sposob wpylil ok 5 pierniczkow, maly chytrus:-D
Ide polezec chwilke poki nikt mi nie rompi.

reklama
Oj i ja usiadlam.Niemam sil.Wymarzlam sie bo w kuchni niemam ogrzewania i jest tam zimno i nieprzyjemnie.Naklepilam sie uszek pierogow pozamrazalam .Zrobilam farsze do pasztecikow z kapuchy i grzybow.Przygotowalam sledzie na jutro bo kupilam tak slone ze szok.Pomoczyly sie w mleczku i sa git,wiec jutro dzien salatek.Jerzynowa,i sledzie pod piezynka.I spruboje ugotowasc barszczyk czerwony z tych cholernych wloskich gotowych burakow.Niewiem jak u was ale u nas buraki tylko gotowane w woreczku.grrrrrrrrr...
Ide pod prysznic i lulu bo sil niemam.DObrej nocki polskie italianki ;)

Widze ze ciezkod dzisiaj pracojecie ;)
Ja sie musz epochwalic haha z tych workowcyh burakow barszczyk mi wyszedl mniammmmmmm pycha :)
Jeszcze salatki musze zrobic, i jutro paszteciki i jutro sprzatanie i koniec ....

Hej dziewczyny par dni mnie nie bylo a tu tyle info :) widze ze dzialacie pelna para:) ja to w sumie salatki zrobilam i ciastak upieklam :) i to by bylo na tyle bo mnie wszystko z restauracji dostarczy mezczyzna:D dla mnie samej nie ma sensu gotowac tych wszystkich rzeczy:) ;-)
Ubieranie kosciola niezla fucha:) w sumie tesh bym sie mogla za takie cos zabrac:)
Nie wiem czy bede jutro wiec jush wam Dzis Zycze Wesolych i Spokojnych Swiat:) plenych radosci i pysznosci:) buziaki:*

Ech dziewczynki jak to dobrze sobie klapnac w koncu. Bola mnie wszystkie mozliwe miesnie. A kurde jakbym nic nie robila. Pojechalismy dzisiaj na kolejna parafie, bo tam tez trzeba bylo ubrac choinke i ogarnac troche. Tego ogarniania zeszlo 5 godzin!! Wrocilismy i od razu do koeljnej roboty. Dobrze ze choc na mojego slubnego moge liczyc, bo trzech "wspanialych" zabralo tylki i wyjechalo na caly dzien:wściekła/y: Zrobilam farsz do uszek, karpatke i spody do sernika i makowca i tyle dzisiaj. Jutro reszta. Ania tez mam te same buraki, z braku laku kupilam i sie zastanawialam czy da sie z nich cokolwiek jeszcze uzyskac i mowisz ze dobrze wyszlo? co dokladnie do niego dodalas jesli sekret zdradzic mozesz?
Ide dziewczeta, moze w loziu jeszcze sobie pazurki obrobie o ile nad nimi nie zasne:-)
Agatka cucciola zyta jak tam u was poczynania?

Ptyniu kochana da sie i jest naprawde bardzo smaczny a dodalam dwa buraki pokrojone w ciwartki i caly sok jaki byl w woreczkach ja dalam sok z dwoch woreczkow ;) poi zabek czosnku ,dwa liscie laurowe,dwie kulki ziela angielskiego i piepszu ,lyzeczka majeranku i na sam koniec sok z pol cytryny i sol i piepsz do smaku...i na sam koniec zblendowalam bardzo mocno pol buraka i dodalam do barszczyku niebedzie on super przezroczycty ale nabieze takiej cudownej glebi smaku i kolory ale tez niejesr metny bo te zblendowane buraki wychodza jak jak przecier :) ja tego dlugo niegotowalam tylko jakies 10 minut od zagotowania bo wiadomo ze buraki miekkie ;)

Dziewczeta moje kochane.Zycze wam zdrowych wesolych swiat.Aby byly one pokojne a niepracowite.Ja niebede tu pisala zadnych skomplikowanych formulek czy wierszykow z netea.Ja wam zycze tego wszytkiego czego same byscie sobie i swoim rodizna zyczyly...

witam!!!
widze,ze mamy troche dobrych kucharek,hm w sumie chyba Polki maja cos do siebie,ze wymysla cos z niczego;-)i dobrze dziewczyny rade trzeba dawac,a jak np.czegos nie mamy to czyms mozemy sobie przeciez zastapic,o to chodzi przeciez;-):tak:
Ale zeczywiscie jestescie dzielne czy to w kuchni czy z dekoracja:tak:gratuluje:tak:

Ja w sumie nic specjalnego nie szykuje,z wiadomych powodow,barszcz nastawilam,ryby zrobione,pierogi mam,jak sily pozwola to cos dorobie,ale raczej watpliwa sprawa ryzykowac nie bede,bo kolacje chce zjesc przy stole a nie w lozku...

A tak juz swiatecznie to zycze spokojnych,radosnych spedzonych jak najlepiej swiat...i odpoczynku...:tak:

reklama
Dziewczynki kochane jestesmy przezabiegani dzisiaj a to za ryba z rana w kolejce a to co roz jakis gosc puka i tak w kolo:szok:

Korzystajac z nadarzajacej sie okazji:
Zdrowych i Wesolych Swiat Bozego Narodzenia dla Was i Waszych rodzin zyczy Fiammi z mamusia:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry