• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

yyyyyyyyyy Ptyniu we wslzoech jest kapusta kiszona szeroko destepna i bardzo smaczna a nawet przyznam skromnie ze z niej lpeszy bigos niz z poslkiej :)crauti jest w puszkach i jest bez marhewki jak polska kapucha.Ale jest przepyszna... i kosztoje 1.50 chyba za puszke w lidlu oj chyba mniej.:) wiec niemasz co z bigosu rezygnowac...A jak cus ja juz mam ugotowane kologram kapuchy z grzybami i bigos tez mam zamrozony :)

reklama
DSC05226.jpg
a co do sera no kurcze szkoda.Moze byc musiala z rana podjechac to by byl..Kosztoje 85 centow...

witajcie.kapuche mozna tez dostac w Conad.maja zawsze i kosztuje okolo 1 euro.ja jutro skocze i kupie ze dwie puszeczki sobie zrobie kapustki z grzybkami bo tylko ja ja jem w domu i barszczyk tez mam jeszcze z zapasow,a pierogi z grzybami maja u nas w Euro spin i tez niewiele kosztuja..takze ja kolacyjka mam a moim zrobie cos innego.o obiedzie to nie mysle w pierwsze swietoo bo idziemy do mojej szwagierki a w drugi dzien u mnie obiad i zrobie kurczaka pieczonego z ziemniaczkami i pewnie lasanie.

Hej, a co tu takie pustki? Sprzątacie, kupujecie, gotujecie i pieczecie pewnie;-) Ja zrobilam liste zadan do zrobienia na dzis bo co chwile mi cos dochodzi i polowy zapominam, wiek juz nie ten i glowa nie ta:-)
Doszla mi na przyklad dekoracja Kosciola:szok:I wez tu czlowieku sprostaj calemu miasteczku i zrob tak, coby sie podobalo. Masakra.
Lece, milego dzionka!!

hej hej jestem i ja ale tak na momencik moj A ma juz od wczoraj urlop przedswiateczny a wiec na wybiegu jestemy a to zakupy a to ostatnie prezenty a to dla malej sukieneczke szukalismy!!!
a co U Was??
ooptyniano to super masz zadanie do wykonania;-)

oj ptyniu wspolczoje o jeju... To masz niezla robote...
A ja tez skacze maz ma dzisiaj wolne,ale za to jutro i po jutrze idzie do pracy :/

KObity wkoncu stroiki zrobilam ;)

dsc05233w.jpgdsc05232n.jpgdsc05228x.jpg

Nie sa to arcydziela bo robilam po raz pierwszy.

reklama
jestem i ja.Aniu sliczne zrobilas te stroiki,naprawde.ja mam wlasnie chwile wytchnienia bo juz kruche ciasto sie chlodzi w lodowce i wieczorkiem bede piec.zrobilam 3,5 kg ciasta.ale bedzie ciasteczek:-D.sa tak smaczne ze znikaja w oczach,zrobilam porcje *5 wszystkiego.jutro rano bede robila strufoletti i koniec pichcenia.dzisiaj rano to jeszcze musialam umyc klatke schodowa,takze na swieta juz czysta bedzie.
no to niezle cie wrobili w zdobienie kosciolka Ptyniu:-D,nie zazdroszcze.
a tak z innej beczki.moja pasierbica potlukla mi wlasnie najlepsza salaterke do salaty,zla jak osa jestem:wściekła/y:.i jakby tego bylo malo to cala podloge ufajdala ciastem bo robila muffin.dobrze ze chociaz posprzatala po sobie bo chyba bym ja ugryzla.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry