Ivi1
Fanka BB :)
Witam kochane po weekendzie. Wdzie ze wszedzie wzbudzam te same dyskusje co do porodu. ja wiem ze naturalnie to super czad, boli, ale piekne a cesarka to be bo interwencja chirurgiczna i wogole i tak dalej.. Dla mnie to nie jest kaprys uwierzcie.. Ja mam ogromna traume. Boje sie jak niczego innego na swiecie, i mozecie mnie nie rozumiec, bo wy tak tego nie odczuwacie, ja niestety tak. Sa osoby ktore panicznie boja sie pajakow - dajcie im pajaka, to zobaczycie jak zareaguja.. Sa osoby bojace sie panicznie wysokosci - kazcie im skoczyc na bungee, to zobaczycie jak zareaguja.. Ja mam taka traume z porodem. I mozecie mi mowic, ze kazda kobieta na swiecie to przeszla, i ze to natura, lub hasla w stylu''gdyby bog chcial nam ulatwic porod, to bysmy suwak na brzuchu mialy'' - takie tez slyszalam.. Ewentualnie jedna z porad brzmiala, ze jak nie chcialam rodzic naturalnie, to moglam w ciaze nie zachodzic..
Niestety nie jestem w stanie pokonac tego strachu i naprawde ciezko mi z tym. Wcale nie jest mi przyjemnie patrzec na miny osob z otoczenia, kotre kiwaja glowa, jakbym byla jakims wybrykiem natury, jakas przyszla matka bez serca, chcialabym ich wszystkich uciszyc, i cieszyc sie na porod naturalny jakby to byla najnormalniejsza rzecz pod sloncem.. ale nie daje rady..
Zastanawiam sie nawet nad pojsciem do jakiegos psychologa, tak bardzo mi ciezko.. Szkoda ze nikt nie potrafi zrozumiec.
Niestety nie jestem w stanie pokonac tego strachu i naprawde ciezko mi z tym. Wcale nie jest mi przyjemnie patrzec na miny osob z otoczenia, kotre kiwaja glowa, jakbym byla jakims wybrykiem natury, jakas przyszla matka bez serca, chcialabym ich wszystkich uciszyc, i cieszyc sie na porod naturalny jakby to byla najnormalniejsza rzecz pod sloncem.. ale nie daje rady..
Zastanawiam sie nawet nad pojsciem do jakiegos psychologa, tak bardzo mi ciezko.. Szkoda ze nikt nie potrafi zrozumiec.

-ALE MI NIE UWIERZYCIE----MIALAM DZIWNE PRZECZUCIE ZE JUZ URODZILA,BO OKOLO 5 RANO ZERWALAM SIE Z LOZKA NA ROWNE NOGI POMIMO ZE NIESPALAM----------------JAKBY WEWNETRZZNY GLOS MI MOWIL ZE