• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Przy pierwszej ciazy bole miesiaczkowe, bo przy drugiej 6 cm bez zadnego bolu,ale za to pierwszy porod ,sam porod trwal 3 godziny,
z druga ciaza jak juz pisala dorwaly mnie wszystkie cho
roby swiata ,ale za to przebieg porodu byl nienajgorszy...pierwsze bole o godzinie 22.20,od razu nieziemskie,bo bylam podlaczona do oksytycyny(nie wiem czy to w ogoloe sie tam pisze,bo pojec polskich porodowych to prawie nie znam), a Giulio urodzi sie o 23.47.......
Dziewczyny, z gory przepraszam za bledy,bardzo dawno nie uzywalam jezyka naszego kochanego w pisowni,a takze za slowa wloskie wtracone tu i owdzie..naprawde pojec na temat ciazy w jezyku polskim to znam niewiele(przyznam sie ze tez jezeli chodzi o komputer ,internet itp...wszystko po wlosku)...aaaaa liter duzych nie uzywam ,bo tak jest szybciej

reklama
anika wow, to naprawde szybkie mialas te porody, fajowo, ale tych chorob nie zazdroszcze ;-) ech, ja tez chce taki za trzecim razem,
a ze mna jeszcze lepsza agentka lezala w szpitalu, jak przyjechala do szpitala to miala 10cm (bo byl korek;-)) i bardzo sie zdziwila jak uslyszala to 10cm, bo wlasnie miala bole jak miesiaczkowe i po pol godziny juz byla po wszystkim :-)
ech, szkoda, ze nie to generalnie tak nie wyglada...

anika z OM termin mam 19 maja, ja za kazdym razem mam taki sam :-)

moj pierwszy syn urodzil sie dzien po terminie, chociaz porod zaczal sie dokladnie 19tego, drugi w kolei ponad 2 tygodnie przed czasem, za co bylam mu niezmiernie wdzieczna ;-)

a uswiadomilam sobie, ze ja tez za drugim razem to jakos tak ze 3h rodzilam, wiec jest szansa teraz na 1,5 :-)

a na USG z tego co zrozumialam, zeby sie zapisac musze miec recepte, ktora pewnie dostane dopiero na nastepnej wizycie za miesiac ;-) i wtedy juz miejsc znow nie bedzie ;-) ale spoko, no problem, zrobie prywatnie

witam sie popoludniowo:)).alezescie sie rozpisaly od wczoraj..........................jeju,mialam co czytac:-D.
jesli chodzi o bole porodowe i sam porod to nie bede sie wypowiadala bo jestem zielona w temacie:-),ale gdybym miala kiedykolwiek rodzic to wybralabym porod bez znieczulenia bo mam bardzo wysoki prog bolu-musze sie zwijac z bolu zeby siegnac po tabletke p/bolowa.ja tak ja wy mam znajoma co przechodzila cesarka z epidurialem i mowila ze wolalaby rodzic sn bo baaaaaaaaardzo dlugo dochodzila do siebie.zanim stanela prosto na nogach jak nalezy zajelo jej to prawie 3 tygodnie.wiec kazda z nas jest inna i inaczej bedzie dochodzila do siebie po porodzie-tak psychicznie jak i fizycznie.to swiadomy wybor kazdej kobiety jak bedzie rodzic-czy ze znieczuleniem czy bez.
prosze Was przestancie sie spierac na ten temat.

nie musisz czekac na wizyte w consultorio,skierowanie na usg wystawi ci lekarz rodzinny,jak chcerz to wypisze ci nawet 2 skierowania jak mu przedstawisz sprawe ...wiec dasz rade (moze)zapisac sie na obydwa usg.,a prywatnie mozesz isc w miedzy czasie ,bo wedlug mnie 3 usg na 9 miesiecy to malo,zwlaszcza od 32 tyg do porodu jest jeszcze tyle czasu..
aaaa zapomnialam ja jestem z 20 maja..

Ostatnia edycja:
anika wow, to naprawde szybkie mialas te porody, fajowo, ale tych chorob nie zazdroszcze ;-) ech, ja tez chce taki za trzecim razem,
a ze mna jeszcze lepsza agentka lezala w szpitalu, jak przyjechala do szpitala to miala 10cm (bo byl korek;-)) i bardzo sie zdziwila jak uslyszala to 10cm, bo wlasnie miala bole jak miesiaczkowe i po pol godziny juz byla po wszystkim :-)
ech, szkoda, ze nie to generalnie tak nie wyglada...
Oj zebys wiedziala ze szkoda, ze tez porod to taka wielka niewiadoma, o ile latwiej byloby gdyby z gory wiadomo bylo co, gdzie, kiedy i jak szybko ;-) i jeszcze bezbolesnie :tak: A ze nie ma, to coniektore panikary (jak ja na przyklad) sraja w gacie 9 miesiecy :szok:
Aha i Anika ma racje, ja kazde skierowanie mam od lekarza rodzinnego, i wszystkie usg rezerwuje z wyprzedzeniem, ewentualnie chodze prywatnie, bo place max. 100 euro, wiec czasem szkoda stac pol dnia w kolejce, lepiej isc do prywatnego gabinetu i poczekac w swietym spokoju 10 minut i czesto ciut lepiej wykonuja (traktuja czlowieka), bo jednak pieniadz robi swoje..

Ostatnia edycja:
dziewczyny dzieki za informacje, nie wiedzialam o tym, to moze sprobuje sie zapisac na te kolejne USG panstwowo, rodzinnego mam w super miejscu obok placu zabaw dzieciakow i jeszcze sie okazalo, ze gada po angielsku, wiec moge go odwiedzac ;-)

anika hehe, w takim razie bede pamietac o Twoich urodzinach :-)

a przypomnialam sobie w miedzyczasie, ze ta dziewczyna, w o ktorej Wam pisalam, to w sumie tez nie miala tak rozowo, bo podczas tego ekspresowego porodu nie zdazyla sie jej obkurczyc macica i juz po porodzie dostala (juz nie pamietam dokladnie co) jakies leki na pobudzenie skurczy, wiec swoje tez niestety wycierpiala...

witam ostatni raz na dzis..obiecuje!!!
Ale zmeczony po calym dniu w szkole i po 2 godzinach w parku,padl jak kawka..
Giulio caly dzien poplakuje czy w lozeczku czy w siedzonku,czy na rekach plakal caly dzien..wieczorem zmierzylam mu temperature,37.6,stan podgoraczkowy...mam nadzieje ze to tylko zabki(nie ma jeszcze ani jednego),a nie inne cholerstwo..bo w sobote jestesmy zaproszeni do najleprzej przyjaciolki Ale na urodziny...
jutro nakazano kupic mi prezent...biedna ja co ja jej kupie...
Ja tez ledwo co na nogach stoje(to znaczy leze juz w lozku z pc na kolanach),caly dzien sprzatalam bo na 19.oo mialam agencje nieruchomosci w odwiedzinach..
do jutra dziewczeta...notte

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry