• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

anika luczka no to mialyscie obie niezle przejscia na poczatku, ale pewnie macie racje, ze dzieci to dzielnie znosza, a bardziej rodzice przezywaja, ja tez mam nadzieje, ze u Lorenzo juz w porzadku, trzymam kciuki za dobre wiesci
Nas los jak do tej pory oszczedzal i nie mielismy zadnych problemow z dzieciakami i oby tak zostalo.

A ja czuje sie dobrze, to juz 8 tyg i 6 dni :-) musze w koncu wrzucic ten suwaczek ;-) a na moje nudnosci znalazlam sposob, zupa :-) nawet nie wiedzialam ile zup umiem ugotowac ;-) nawet buraczki znalazlam w w naszym sklepie i jem zupy i na sniadanie i na obiado-kolacje, a w miedzyczasie kwasne jablka i dziala :-)

reklama
Anika Lorenzo mial dysplazje obu bioder 3 stopnia i jedno biodro zwichniete juz wszystko w porzadku mysle ze teraz ma kontrol bo chca zobaczyc jak chodzi jak bylam w Polsce to chodzilam z nim na rehabilitacje bo mial troche slabe miesni nog i wlasnie po tej rehabilitacji zaczal chodzic teraz chodze z nim na basen tak nam poradzila rehabilitantka.
kosmitka troche bylo ciezko najgorzej z gipsem ostatni mial caly lipiec a bylo goraco . Najbardziej denerwowali mnie ludzie ktorzy na ulicy mnie zaczepialii i pytali co mu sie stalo?:wściekła/y: a ja nie mialam ochoty nikomu opowiadac teraz wiem ze bylo we mnie duzo zlosci.

Fajnie ze znalazlas sposob na mdlosci kazdemu pomaga co innego a zupy sa dobre na wszystko :-D ja wczoraj tez ugotowalam
buraczkowa mniam
ivi rodzisz?:-D

Ostatnia edycja:
no wlasnie,co z ivi.czyzby juz urodzila?? a ja dzisiaj bylam u lekarza bo juz nie moglam wytrzymac,i co sie okazlo?zapalenie zatok i tylko inhalacje moge robic bo do tego wszystkiego przyplatala sie biegunka i zero antybiotyku i do pracy nadal chodze,nie chcialam zwolnienia.

luczka, biedny Lorenzo...napewno juz nadrobil wszystkie miesiace w bezruchu...
tak ogromna wada i nie zorientowali sie po porodzie w szpitalu?tam gdzie rodzilam wszystkim dziecia odrazu po porodzie robia manovre barlow,i juz po tym widzac czy jest cos nie tak...
Ale i ty widze ze nacierpialas sie strasznie...ale cale szczescie ze ,maly juz biega i nadrabia straty..
u nas lato cala para,dzis bylo 30 st...,jutro ma byc nadal cieplo.
aby jak najdluzej trwala taka pogoda,
agatka,biedaczko kuruj sie,to ladnie cie przewialo na dzialce...
pozdrawiam wszystkie dziewczynki
zyta
ivi
kosmitka

Ostatnia edycja:
Anika czy robili mu ta manowre berlow w szpitalu po urodzeniu to nie wiem ale mysle ze tak? ale napewno robila mu to pediatra i powiedziala ze wszystko w porzadku ale kazala zrobic usg naszcescie udalo mi sie umowic na wizyte odrazu bo w Rzymie to nie takie latwe tam pani doktor jak zobaczyla ze wada jest i to duza wezwala nastepna na konsultacjei ta zrobila mu ta manowre oraz sprawdzila faldki czy sa rownolegle i powiedziala ze ona nic nie widzi zrobila znowu usg a tam biale na czarnym i tu dziekuje tym kobietom ze umowily mnie z profesorem bo gips musial byc zakladany pod narkoza w szpitalu i to jak najszybciej,(gdybym wiedziala ze to jest dziedziczne a ja mialam dysplazje i ponoc nosilam jakas wkladke to bym kazala mu zrobic od razu usg teraz juz jestem madrzejsza wogole Lorenzo prawie do konca ciazy byl ulozony posladkowo dopiero na koniec sie przekrecil i to tez moze byc powodem dysplazji) i tak rozpoczelismy dlugie leczenie nacierpialam sie bo jak kazda matka patrzac na swoje dieciatko gdy mu cos dolega ale zawsze sobie powtarzalam ze to dla jego dobra i ze nie ktorzy maja gorzej a to tylko dysplazja mialam chwile zalamania ale kazdy usmiech mojego synka podnosil mnie na duchu. Teraz maly nadrabia straty jak ja to mowie ze od kiedy zaczal chodzic "finita la pace":-D najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo bo wiem ze czasem dzieci maja komplikacje
agatka to sie zalatwilas dobrze ze poszlas do lekarza kuruj sie i szybciutko wracaj do zdrowia

agatka to lepiej, ze nie dostalas na razie antybiotyku, mnie niedawno uswiadamiano, ze leczenie zatok antybiotykiem bardzo czesto konczy sie niepowodzeniem i infekcja nawraca, bo podobno te bakterie w zatokach tworza jakies mikrofilmy, ktore ciezko usunac antybiotykiem,

oprocz inhalacji polecam Ci plukanie nosa woda z sola, troche to straszne na poczatku, wciaga sie wode i wydmu****e, mi dlugo zajelo zanim sie nauczylam jak to sie robi, ale warto, calkiem niezle dziala :-)

a moja kolezanka polecala mi takie urzadzenie do plukania zatok, Sinus Rinse, czy jakos tak sie nazywa, ja nie zdazylam jeszcze wyprobowac, ale podobno jest swietne, jak pojade do Polski to pewnie wyprobuje, bo ja to tylko w Polsce mam problemy z zatokami ;-)

duzo zdrowia!!!

O TEJ WODZIE Z SOLA DO NOSA TO WLASNIE MI POWIEDZIAL MOJ SASIAD,JEST PIELEGNIARZEM NA PS.MACIE RACJE DZIEWCZYNY ZE BEZ ANTYBIOTYKU BO TO TYLKO LEKKIE ZAPALENIE ZATOK.OSTATNIO JAK MIALAM TO MYSLALAM ZE SIE UDUSZE Z BRAKU POWIETRZA-ANI NOSEM ANI USTAMI NIE MOGLAM ODDYCHAC I DO TEGO BYLAM SPUCHNIETA JAK BANIA,NAWET OCZU NIE MOGLAM OTWORZYC.A DZIC JUZ LEPIEJ SIE CZUJE,POMALU ZACZYNA SPLYWAC Z NOSKA:eek: CO JEST BARDZO NIEPRZYJEMNE.
A JAK SIE MAJA NASZE CIEZARNE,IVI,KOSMITKA CO U WAS??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry