• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Jestem, jestem, jeszcze sie na porod nie zapowiada, no ale nic nigdy nie wiadomo. Jak na razie szykuje wszystko do szpitala, a i mojemu szykuje rzeczy ktore ma przyniesc jak bedzie sie po nas wybieral. Mame ucze drog do sklepu i spacerkow a w miedzyczasie ubolewam nad moimi skopanymi zebrami i zgnieciona watroba, mloda juz naprawde nie ma miejsca, a mnie bola wszystkie wnetrznosci. Dzis przyjezdza nowa pralka, wiec wpadlam tylko na chwile, bo musze pozgarniac rzeczy z lazienki i zwinac dywan z korytarza co by mi nie nasyfili zanadto ;-)
Do tego wizyty ktg co kilka dni pol dnia spedzone w szpitalu, pielegniarka nadgorliwa, trzyma czasem i po poltorej godziny a potem pod ostrym dyzurem sie waruje na jakiegos lekarza co by raczyl odczytac i napisac za ile dni mamy sie pokazac..
Wczoraj spotkalam trzy polki na ktg :-D wszystkie koncowka ciazy, wiec chociaz czas uplynal, bo sobie pogadalysmy, ale jestem nierozgarnieta i nie wzielam od zadnej nawet nr. telefonu :zawstydzona/y: Najlepsze ze tylko z naszymi nazwiskami maja problemy, i kazda musiala literowac :-D

reklama
Dziewczyny potrzebuje tlumacza przysieglego a juz najwygodniej by mi bylo moc sie z nim kontaktowac mailowo (przesylac dokumenty do przetlumaczenia i placic przelewem), bo taki to i w polsce moze byc, ewentualnie przetlumaczony dokument i tak by mi musial przeslac listownie na terenie polski, a jak macie tu to tez jakos sie zalatwi.. Nakombinoiwalam, ale generalnie chodzi mi o to czy nie znacie jakiegos tlumacza przysieglego lub nie macie do niego kontaktu. Bede bardzo wdzieczna :tak:

ivi idz juz rodzic bo mnie palce bola od trzymania kciukow:-D
moze z tymi dziewczynami polkami spotkasz sie na porodowce:-D moglas im powiedziec o forum bb bylo by nas wiecej:tak: a swoja droga to chyba sie czulas jak w polskim szpitalu? POLKI GORA:-D z tymi nazwiskami to masz racje moje nazwisko jest trudne do wymowienia w Polsce a co dopiero tutaj???:-D

ja tlumacza przysieglego tutaj nie znam zawsze wszystko zalatwialam przez ambasade.

agatka jak tam zdrowko dzisiaj?

Ostatnia edycja:
dziekuje za pamiec.jest nieco gorzej bo przyplatal sie kaszel:baffled:.
hi hi,skad znam problem literowania nazwiska???jedynie aptekarz jest w stanie jako tako je wymowic bez wiekszych bledow.
ivi podaje ci namiary na moja tlumaczke,bardzo fajna babeczka:GRAZYNA LOJEWSKA-PERONI 3200209857

dziekuje za pamiec.jest nieco gorzej bo przyplatal sie kaszel:baffled:.
hi hi,skad znam problem literowania nazwiska???jedynie aptekarz jest w stanie jako tako je wymowic bez wiekszych bledow.
ivi podaje ci namiary na moja tlumaczke,bardzo fajna babeczka:GRAZYNA LOJEWSKA-PERONI 3200209857
Dzieki, gdzie ona jest? Rzym?
Anika dziekuje za linka, skontaktuje soe i z jedna i z druga, zobaczymy z ktora bedzie mi wygodniej wspolpracowac :tak:
A tak wogole dziewuszki to dziekuje za kciuki, ale jak na razie to malej jest az za dobrze w brzuchu, nawet przestala mnie dzis kopac po watrobie spryciula. Wie ze na zewnatrz nie bedzie juz tak fajnie :-D
Wage podali mi na jednym badaniu, a tak to tylko sprawdzaja lozysko, wody plodowe, serduszko i przeplywy. Moze ilepiej, bo dziewczyny co urodzily teraz a mialy mierzone dzieciaki i podawanie wagi, to tylko niektorym mniej wiecej zgadzala sie waga pourodzeniowa, u innych byla roznica nawet 0,5 kg:szok: , wiec moze i lepiej ze mi nie sprawdzaja..
Chociaz nie powiem ze nie jestem ciekawa ;-)

hejka.
ivi moja tlumaczka jest z Perugi.
a ja dzisiaj opatulona po czubek nosa caly dzien spedzilam na dzialce.robilismy domek do niesienia jaj dla kurek,i tak caly dzien nam zszedl,nawet obiadek tam jedlismy i wrocilismy jak juz bylo ciemno:happy2:,ale domek zrobiony i calkiem fajny wyszedl.

reklama
hejka.
ivi moja tlumaczka jest z Perugi.
a ja dzisiaj opatulona po czubek nosa caly dzien spedzilam na dzialce.robilismy domek do niesienia jaj dla kurek,i tak caly dzien nam zszedl,nawet obiadek tam jedlismy i wrocilismy jak juz bylo ciemno:happy2:,ale domek zrobiony i calkiem fajny wyszedl.

agatka domek tzn kurnik? fajnie macie z ta dzialka jak w Polsce:-D swojskie klimaty

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry