reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cześć mamy polki we włoszech

witam kobietki wieczorowa pora:-).
jesli chodzi o halowyn to nie pomoge:no:,nie znam sie na tym.a u mnie ciag dalszy pieknej pogody,nawet kropelkki deszczu i cudne slonko.
gratulacje kosmitko udanego usg i niech nadal tak pieknie rosnie ta "nasza" fasolka..
jesli chodzi o polakow to mam u mnie w miescie bardzo fajna polke i w nastepna sobote wychodzi za maz i jestem razem z moim F zaproszona na wesele:-):-):-).

reklama
co tu taka cisza dzisiaj,'gdzie sie podziewacie?
ja wzielam sie od paru dni za generalne porzadki,combio stagione ,
wieczorami jestem wykonczona....
kosmitaka gratulacje ..teraz czekamy na plec.Alex czy Ela...moze na btescie juz ci powiedza,mi dopiero w 20 tyg,na polowkowym
eve jak Patryk ?

agatka zycze super udanej zabawy na weselu!
anika na plci akurat mi wcale nie zalezy ;-), w poprzednich ciazach musze przyznac, ze mialam nadzieje na chlopcow (chociaz bez przesady ;-)), ale z niecierpliwoscia czekalam na USG polowkowe, a teraz mi zupelnie wszystko jedno, chce tylko uslyszec, ze zdrowe

a powiedzcie mi dziewczyny jak wiecie, czy na tym USG w ramach BiTestu to dokladnie ogladaja maluszka, nosek, serduszko, raczki, nozki, paluszki itp.? bo tak czytam o tym BiTescie i wszedzie tylko wspominaja o tej przeziernosci karkowej... i sie zaczelam zastanawiac, czy na dobre badanie sie zapisalam ;-)

pozdrawiam i milej koncowki tygodnia zycze, wyglada na to ze u nas koniec deszczu :-)

Witajcie dziewczatka!
no przynajmniej dzisiaj wyszlo slonce, bo wczorajszych ulewach:szok:, padalo bardzo, bardzo, bardzo!!!
Bylam z malym u lekarza, gardlo jest w porzadku, jest przeziebiony, kazal robic inhalacje, kropelki do nosa, jak zwykle;-). Dzisiaj poslalam go juz do przedszkola, raz, ze czuje sie dobrze, goraczki nie ma, dwa, ze tesciowa dala mi do zrozumienia, ze ma zajecie na dzisiaj:tak:, i ze to dziecko powinno chodzic przeciez do szkoly!!! No i w ogole dyskusja, bo on nic nie je, jak tak mozna itp, zeby dac mu jakies wspomagacze apetytu:wściekła/y:Mnie tego typu wstawki doprowadzaja do nerwow, bo ja jestem przeciwniczka faszerowania dziecka i kogokolwiek lekami jesli naprawde nie ma takiej koniecznosci. Nie zaprzecze, Patryk jest niejadkiem, no, ale jak nie jest w pelni sil to wiadomo, ze nic nie je. Setki razy rozmawialam na ten temat z pediatra, powiedzial absolutnie!! dziecko powinno jesc warzywa, owowce w naturalnej ich postaci, zadnych wspomagaczy itp
Robie mu zupki jarzynowe przetarte, fasolka przetarta, ceci przetarte, najwazniejsze, ze zjada;-).

Anika ja tez wzielam sie za szafy, za zmiane, ale jeszcze nie zrobilam za wiele, tylko szafe Patryka na razie, jak on szybko rosnie, na razie wszystko chomikuje i odkladam, kto wie moze sie przyda:blink:.
Kosmitko niech dzieciatko zdrowo rosnie!!!
milego dnia wszystkim:-)

eve pewnie, ze mu nic nie dawaj, taka jego uroda, nie potrzebuje to nie je, a chore dzieci to wiadomo, ze nie jedza, bo walcza z choroba i dobrze robia, nie daj sie tesciowej! :-)
ja akurat tesciowa mam spoko, ale dla mojej rodziny to dzieci zawsze za szczuple,
najbardziej mnie wkurzali na samym poczatku jak karmilam Antka tylko piersia przez pierwszych 5 miesiecy, ja mam tak srednio 47kg, no po ciazy moze z 52 mialam i do tego nie za duze cycki;-) i biadolili, ze go zaglodze i zebym mu kaszki dawala, a Antek byl na najwyzszym centylu z waga i mial odparzenia od drugiej brody, ale to ich nie przekonywalo, zawsze musieli mi nagadac, na szczescie w Polsce tez ich mielismy w miare daleko ;-)

Kosmitko to juz chyba tak we krwi maja dziadkowie:-). Ja jak karmilam to tez tak mialam, moja tesciowa, bez mojej wiedzy probowala mu podawac mleko w butelce, jak ja bylam w pracy, bo jej sie wydawal glodny:no: a dziecko roslo jak na drozdzach!! do 5 miesiaca tylko cycek, ktorego tak na marginesie ciagnal do 27 miesiaca:-D.

eve no maja, niestety,
ja tak z czasem to coraz spokojniej zaczelam podchodzic do ich roznych komentarzy, ale wtedy jako poczatkujaca matka to naprawde lapalam ostrego nerwa ;-)
a niezla jestes, 27 miesiecy, hoho, ja za kazdym razem wymieklam po roku, bo obaj zamiast przesypiac noc coraz lepiej, to coraz czesciej sie budzili w nocy na przytulanki ;-)

czesc dziewczeta,poddczytywalam was dzis rano ale nie mialam czasu nic napisac,moze tym razem mi sie uda..
kosmitka ,jezeli chodzi o btest to moge ci opowiedziec moje doswiadczenie...
zAlessandro nie robilam zadnych badan prenatalnych,mialam wowczas 31 lat,z Giulio zas 37,no nie bylam juz nastolatka....
duzo stresu mi przynoisly te badania....zwlaszcza mysl ze jezeli wyniki beda zle to bedzie potrzeba zrobienia amiocentesi(nie wiem jak po polsku)
samo usg tralo okolo 5 minut,sluzylo ono przede wszystkim do zmierzenia przeziernosci,ktora ma duzy wply wraz z wiekiem kobiety na wyniki..
lekarz ustalil takze podczas tego usg dokladny tydzien ciazy i wyslam mnie na pobranie krwi...po okolo 5 tygodniach zglosilam sie ponownie na pobieranie krwi i po okolo tygodniu pamietam byl to piatek,jezeli wyniki bylyby zle to mialam otrzymac telefon,a w poniedzialek w szpitalu w ktorym pozniej rodzilam mialam zarezerwowana juz amiocentesi..
nie wiem czy bym poszla ,chyba tak,ale nie bylam przekonana na 100%
noje prawdopodobienstwo bylo w miare niskie jak na moj wiek 1:980 jak sie nie myle,ale to tylko prawdopodobienstwo...
eve moja tesciowa zatyka dziecia nos jak nie chca jesc,poprostu tuczy je jak gesi,jak ja sie o tym dowiedziaalm myslalam ze jak zjem...(bez zatykania nosa)
Ale do piatego roku zycia byl bardzo chudy ,zebra mial na wiezchu..
byl strasznym niejadkiem,a jak udalo mu sie nabrac kilka gramow to zaraz zachorowal i stracil wszystko,
od jakiegos roku a moze wiecej ,ruszyl z jedzeniem bez namawiana ,przypominanai,teraz jest idealny,ma 132 cm i wazy 28kg,
Giulio zas po chorobie w zeszlym miesiacu stracil 300gr,moja tesciowa jak go zobaczyla to odrazu teskt,jak on biedny wyglada, jak schodl biedaczek,a ja szybko jej odpowiedzialam, ze jak schudnie pare gr,to mu to tylko dobrze zrobi bo wazy jak dziecko 2 letnie
a poza tym, to po nim w ogole nie widac ze wazy 11,5 kg bo jest bardzo dlugi,ma 84 mc...
ciekawe jak tam ivi
chyba juz urodziala bo nic nie pisze..
luczka a ty?nie zapominaj o nas,zyta ciebie tez sie to tyczy

sorki dziewczyny ale nie mam sily zisiaj pisac a tylko czytam.jestem tak padnieta ze juz dawno leze w lozku z kompem na kolanach.mam zakwasy w prawej rece od dzwigania kartonow.znacie jakis sposob zeby szybko sie ich pozbyc?

reklama
Wywolana do tablicy jestem:-D chyba mnie jesienna chandra dopdla:sorry2:
TESCIOWA totemat rzeka:wściekła/y: chociaz moja o jedzeniu sie nie wypowiada bo Lorenzo lubi jesc ale lubi go pasc ciasteczkami i dawac do polizania lyzeczki od kawy bo kawa jest dobra:szok: co mnie doprowadza do szewskiej pasji a znowu moja mama dalaby poprobowac wszystko i jak bylismy w Polsce to caly czas mowila ze glodze dziecko bo co to za wymysl ze dziecko ma jesc posilki o stalych porach dziecko powinno jesc kiedy ma na to ochote.
kosmitka ja robilam bitest w Polsce bo akurat w 12 tyg tam przebywalam i usg trwalo dosc dlugo ok 30 minut lekarz zmierzyl przeziernosc sprawdzil raczki nozki czy nie ma rozszczepu wargi itp potem pobrali mi krew i chyba po 2 tyg dostalam wynik i czy zalecaja amniopunkcje
DOBRANOC DZIEWCZYNY
PS. ivi melduj sie nam tu szybko:-)

Ostatnia edycja:
Do góry