reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Witajcie!

Dzieki za trzymanie kciukow, my na 16 mamy brrr

bedzimey trzymac...

Jesli chodzi o to usg genetyczne to ja pamietam,ze dla mnie to byl najfajniejsze usg....dalo nam mocno po kieszeni ,, bo musileismy robic prywatnie, bo trzeba sie wbic w odpowiedni termin a na tutejsz akase chorych miejsc nie bylo wiec tylko prywatnie i zaplacilam 270 € (180€ bitest i 90€ ecografia) ale najfajniej sie widzialo dzidzie..bo byl(a) jeszcze malutka i meiscila sie cala na calym ekranie. Pozniej to patrzysz na ten ekran i nic nie widzisz...a jak lekarka mowi to jest glowka to jest cos tam...Lekarka byla super dala serducha posluchac ile tylko chcielismy pokazala przeplywy i trwalo bardzo dlugo. bo te usg kontrolne tszkie co meisiac...to pomiziali po brzuchu i tyle tego bylo a to to co inengo. no i pani dr stwierdzila, ze to chlopiec i sie sprawdzilo .-))))
zazwyczja najpierw usg a pozniej pobeiraja krew do bitestu, bo podobno jak te pomiary z usg nie sa pomyslne to nie kuja tylko neistety wysylaja na Amniocentesi albo villocentesi ( jesli dobrze zrozumialam )...u mnie bylo na odwrot, bo moj v sie spozniala wiec najpierw krew a pozniej USG...ale wszystko bylo ok ..brawdopodobiebnstwo z bitestu wyszlo bardzo niziutke wiec nie keiropwali na nic innego

reklama
Strega, dzieki Ci za informacje, mam nadzieje, ze nam tez sie uda to badanie:tak:
Czy mam isc siusiu przed usg czy nie? Moje odwieczne pytanie, bo lekarz do tej pory robil mi usg dopochwowo, jak probowal przez brzuch to mowil ze bylam w lazience i nie da rady nic zobaczyc, bowiem pecharz pusty.
To robic czy nie robic, oto jest pytanie :eek:

a nie pamietam nawet jak to jestz sikaniem tzn pechem przy usg przez powłoki brzuszne tak to sie chyba fachowo nazywa

...teraz mi tylko przemknelo cos w pamieci,ze pokazywala mi pecherz Mateusza i mowila ze niedlugo pewnie bedzie siusiu robil bo pecherz pelny

sil ja zawsze robie i zawsze bylo ok, w sumie nikt mi nigdy nie mowil, ze trzeba byc przed albo po... trzymam kciuki, zeby ten czas do 16tej szybko Ci zlecial...

strega nie wiem czy dobrze pamietam, ale chyba Ty kiedys pytalas o paste do zebow dla dzieci bez fluoru, juz nie pamietam o co chodzilo, ale widzialam wczoraj przypadkiem w aptece firmy Chicco, na opakowaniu bylo napisane bez fluoru 0+

kosmitka dzieki za info..
w zasadzie konczy teraz paste z weledy i troche juz myje tym elmexem dla dzieic 0- 3 anni , tam tego fluoro mniej podbno
Teraz w necie widze tylko tubki 0-6 anni, ale ja na 100% mam z tubke na ktorej napisane 0-3 anni
i ma mniej fluoro bo chyba Contiene fluoro ammonico (250 ppm F) a na tych dla 0-6 napisane jest
Contenuto in fluoruro
i.gif

0__rgb_72_2_1_fitAndCrop.jpg

500 ppm

i c

strega spoko, spoko, dzieki za cynk, bede sie rozgladac, moje dzieci to zjadaja to paste, wiec chetnie bym nabyla ta ELMEX 0-3, ta chicco to mi sie troche nie podoba, bo jest smakowa

reklama
witam dziewczynki...
widze ze piszecie n temat past do zebow bez fluoru,
istnieje takze biorepair bez fluoru dla dzieci,ja kupujew esselunga,ale mysle ze do dostania w kazdym sklepie

Do góry