reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy jest ryzyko ciąży

Cześć, potrzebuję porady dotyczącej mojego ryzyka ciąży. Braliśmy z partnerem prysznic 7 dnia cyklu partner miał kontakt preejakulatu na swoim palcu(gdyż mył penisa ręką), który następnie dotknął moich zewnętrznych warg sromowych. Natychmiast po tym spłukałam wszystko strumieniem gorącej wody skierowanym w stronę pochwy. Nie było ejakulacji ani penetracji. Chciałabym wiedzieć, czy kontakt preejakulatu na palcu plus spłukanie wodą mogło w praktyce doprowadzić do zapłodnienia. Boje się że coś mogło się wlać do pochwy wraz ze strumieniem wody.

reklama
Znaczy wlewać nie wlewalam tylko poprostu myłam, płukałam to miejsce, wiem, że dla wielu osób może to brzmieć dziwnie, ale naprawdę bardzo się boję i to mnie stresuje. Nawet najmniejsza możliwość zajścia w ciążę jest dla mnie przerażająca, dlatego tak bardzo się martwię.

Znaczy wlewać nie wlewalam tylko poprostu myłam, płukałam to miejsce, wiem, że dla wielu osób może to brzmieć dziwnie, ale naprawdę bardzo się boję i to mnie stresuje. Nawet najmniejsza możliwość zajścia w ciążę jest dla mnie przerażająca, dlatego tak bardzo się martwię.
W ciążę zachodzi się przez wytrysk w pochwie, nie przez spłukany preejakulat.

Do góry