• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czy możliwa jest ciąża??

Witam wszystkich, mam nietypowy problem wywołany własną głupotą. Przyjmuje tabletki Vixpo już dosyć długo, pod kontrola lekarza ginekologa, wszystkie badania są poprawne. Sprawdziłam w ulotce leku, że można przesunąć lub nawet ominąć jedno krwawienie pomiędzy opakowaniami. 3 lata temu już raz korzystałam z ,,odkladania " miesiączki na później ale z pomocą lekarza i uznałam, że co to za problem.

Zmierzając do celu, 3 miesiące temu razem z partnerem wyjechaliśmy na podróż po świecie i uznałam, że mogę przesunąć miesiączkę i kończąc opakowanie zaczęłam brać kolejne. Miesiączki nie było. W tym okresie co powinnam brać tabletki placebo kochaliśmy się i on kończył we mnie. Ale ja przecież brałam tabletki z kolejnego opakowania. W kolejnych dwóch miesiącach wpadłam na tak samo błyskotliwy pomysł. Teraz już chciałam normalnie dostać krwawienie z odstawienia ale dziś już jest 4 dzień tabletek placebo, a mnie nawet brzuch nie zabolał. W ciągu tych 3 miesięcy może raz, dwa zapomniałam wziąć tabletki ale wtedy nie było stosunku. Czy jest możliwość żebym była w ciąży?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

reklama
Wystarczy raz zapomnieć tabletki i wszystko może być możliwe, jeśli się nie zabezpieczaliście. Ale może być też tak, że takim swoim działaniem, braniem kolejnych opakowań, byle opóźnić miesiączkę i to na własną rękę, mogłaś rozregulować cykl.

Nie wiem czy cię pocieszę, ale opcje są dwie. Poczekaj kilka dni, jak miesiączka nie przyjdzie, zrób test. Jak test wyjdzie negatywny, a miesiączki nadal nie będziesz miała, to idź do ginekologa. I nie przesuwaj już cyklów na własną rękę, bo później możesz mieć problemy, by organizm załapał na nowo prawidłowy cykl.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich, mam nietypowy problem wywołany własną głupotą. Przyjmuje tabletki Vixpo już dosyć długo, pod kontrola lekarza ginekologa, wszystkie badania są poprawne. Sprawdziłam w ulotce leku, że można przesunąć lub nawet ominąć jedno krwawienie pomiędzy opakowaniami. 3 lata temu już raz korzystałam z ,,odkladania " miesiączki na później ale z pomocą lekarza i uznałam, że co to za problem.

Zmierzając do celu, 3 miesiące temu razem z partnerem wyjechaliśmy na podróż po świecie i uznałam, że mogę przesunąć miesiączkę i kończąc opakowanie zaczęłam brać kolejne. Miesiączki nie było. W tym okresie co powinnam brać tabletki placebo kochaliśmy się i on kończył we mnie. Ale ja przecież brałam tabletki z kolejnego opakowania. W kolejnych dwóch miesiącach wpadłam na tak samo błyskotliwy pomysł. Teraz już chciałam normalnie dostać krwawienie z odstawienia ale dziś już jest 4 dzień tabletek placebo, a mnie nawet brzuch nie zabolał. W ciągu tych 3 miesięcy może raz, dwa zapomniałam wziąć tabletki ale wtedy nie było stosunku. Czy jest możliwość żebym była w ciąży?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Według mnie szansę na ciążę znikome trzeba mieć naprawdę farta żeby przy pominięciu tabletki zajść. Stosowałam antykoncepcję 12lat i pominęłam nie jedna tabletkę i ciąży nie było, ale wiadomo każdy organizm jest inny. Uważam, że najlepiej jak zrobisz test jeśli krwawienie się nie pojawi. Co do przesuwania okresu robiłam tak wiele razy i niezbyt mądrym rekordem brania antykoncepcji nieprzerwanie były 4 opakowania pod rząd i wtedy faktycznie krwawienie pojawiło mi się z lekkim opóźnieniem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry