reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

lilly78 oj tak ceny działek są naprawdę kosmiczne - my swoją kupiliśmy 8 lat temu ale wtedy ceny działek też się trzymały - przeznaczyliśmy na nią całe swoje oszczędności i tak powolutku co roku staramy się coś na niej zrobić i mam nadzieję że kiedyś uda nam się tam zamieszkać
Domyślam się jak bardzo chciałabyś żeby ktoś zamieszkał w Twoim M1 - koleżanka była w podobnej sytuacji i lekarze mówili jej żeby odczekała 3 m-ce a dla niej to była wieczność i organizm strasznie jej się buntował po stracie 1 dziecka, udało jej się zajść w ciąże kilka lat po ślubie i strasznie tą stratę przeżyła więc odwlekło jej się do kilkunastu miesięcy a jej psychika nie wytrzymywała tego że z medycznego punktu jest wszystko ok a psychika podpowiada co innego. Teraz ma śliczną, zdrową córeczkę która jest całym jej światem - zobaczysz u Ciebie też teraz wszystko będzie dobrze bo po deszczu przecież musi zaświecić słońce - prawda - czego Ci z całego serca życzę i trzymam mocno &&&& żeby udało Ci się jak najszybciej mieć maluszka

reklama
Kiraa, gratulowałam w smskach ale jeszcze tu nie miałam okazji :-), GRATULUJĘ z całego serca i z całych sił!!! ...i trzymam kciuki za podwójne szczęście :-)

Nuuuśka, ale śliczna górka, trzymam kciuki by nie było już ostrego zjazdu w dół i by teren górzysty ciągnął się przez najbliższe 8 miesięcy :-) Na pewno Ł. będzie miał super wyniki :tak:

Vivienka, no to super córcia Ci się rozwija, pewnie niebawem zacznie się kiwanie przy podporze na dłoniach i kolanach. A dzieci tak jak napisałaś cały czas mi czas organizują, dbają o to by mamusia się nie nudziła ;-) Dasz radę, moje dzieci były (i są nadal ;-)) z tych mega wymagających czasowo (gdy jadę odwiedzić ciocię i widzę tam 2-letniego Dawidka to jestem w szoku jak on sam się sobą zajmuje), potwornie bałam się jak to będzie z dwójką (nieraz pisałam o tym na BB), lekko nie było ale strach ma wielkie oczy a czas tak szybko zasuwa, że ani się nie obejrzysz a będziesz mieć w domu dwójkę przedszkolaków :-)

Maggie, trzymam kciuki by to nie było nic groźnego, jest mnóstwo niegroźnych guzków i jestem pewna, że tak będzie w tym przypadku ...jednak musi Ciebie kosztować to mnóstwo stresów :-(

Kate, zdrowiej nam szybciutko i dbaj o siebie.

aljul, ależ śliczności ogrodowe tu wklejasz, mnie od kilku dni wzięło na zakupy ogrodowe, chcę spróbować m.in. z czerwonolistnym klonem palmowym, moja mama robiła 3 podejścia i drzewka nie przeżywały zimy. Ale masz cudnych chłopaków, do zacałowania po prostu!

Olusia
, co u Ciebie, miałaś już transfer?

Dorcia
, niech moc będzie z Tobą, brakuje Ciebie.

Matik, widać, że estrogeny przyrastają :tak:, może na czwartkowej wizycie będzie widać jakiś pienny pęcherzyk.

Magda, wycałuj wszystkie swoje pociechy od cioci Piranii :-), wspaniałe masz córeczki ...u mojej dwójki ciągle wojny ;-)

lilly, bez testów owulacyjnych ciężko dokładnie oszacować, ja bym założyła owulkę w 19 dc (skoro był jeszcze R) i poszła na badanie w czwartek (6 dpo), gdyby owulka była w 18 dc to wypadnie to w 7 dpo więc będzie dobrze :tak:

Elmo
, post do Ciebie zostawiłam sobie na deser :-) Odebrałam dziś kochana paczuszkę na poczcie, jesteś kochana!!! Łzy wzruszenia polały się z moich oczu, najbardziej gdy ujrzałam uśmiechniętą buzię Michasia. Wielki buziak dla Ciebie i Twojego małego mężczyzny!

blow-kiss.gif

Maran-atha jak macie chrapkę na kolejnego maluszka, to nie ma co zwlekać, a tym
bardziej,że może się nie udać od razu;-) Z wiedzą jaka jest tu na forum, synuś uda się
jak nic!

Ana87 fakt,że w Pl ciężko...ja bym w Pl na pewno nie miała swojej gromadki. To jest chore,że
człowiek musi uzalezniać wtedy swoje wybory od kasy:baffled: Dzięki za dobre słówko:happy2:

Aljul nie słuchaj gadania innych.....marzenia są po to, by je spełnić. Nawet jeśli posiadanie
większej liczby dzieci oznacza skromniejsze życie, to warto ;-) A wyjechać zawsze można,
nigdy nie jest za późno. Pomyślcie nad tym, skoro takie macie realia w Pl...nie mówię,że tu gdzie jestem
jest bajecznie prosto, ale pewne problemy nas nie dotyczą....trzymaj się i nie przestawaj marzyć, a
ja życzę Ci, by to marzenie się spełniło!:tak: Chłopaki superaśne!

Macy tak to właśnie jest...nasz dom tam, gdzie nasza rodzina najbliższa...Tego sie trzeba trzymać.
Oby wszystko się dobrze ułożyło...a kto wie? Może życie zaskoczy Was w najmniej spodziewanym momencie?:-)

Mamuskamimi a u Ciebie jak było ze starankami? Masz przeczucia co do płci? Twoje córeczki będą na pewno
zachwycone rodzeństwem. Wiadomo,że początki są różne, ale będzie dobrze, zobaczysz:-) Trzymam kciuki za
chłopczyka u Was i wierzę,że już niebawem będziesz szalała w kolorze blue!

Vivienka ja też jestem zdania,że im większa gromadka tym lepiej człowiek się organizuje;-) Ja ma teraz 3, pracuję,
wożę dzieci do szkoły itd itp i choć padam, to jakoś to ogarniam...Po 4 dziecku rezygnuję z pracy, ale to już z rozsądku,
bo jednak obowiązków w domu masa. Myślę,że żadna z nas nie wie nawet ile jest w stanie udźwignąć, dopóki nie
zmierzy się z sytuacją:tak:Kiedyś przy jednym dziecku było mi ciężko, a teraz przy trójce zapragnęłam 4:-p Także
poradzisz sobie na pewno. Powodzenia w staraniach! Oby owulka przyszła w odpowiednim momencie &&&&&

Marchew równiez witam:-) Nie ogarniam większości z Was, ale staram się staram;-) Ty zapewne znasz już
płeć i coś nie moge doczytać....będzie synuś? Jak wyglądały staranka? Tak z ciekawości pytam:-p Albo napisz
gdzie pisałaś o tym, ok? Ciąża inna od poprzedniej? :happy2:

Lilly
oby alergia odpuściła....fatalny czas teraz. Trzymaj się!:happy2:

Dorcia wytrwałości w pracy....12h ciężki temat:baffled:

Daria oooo a jednak jest drugi synuś:-) Śliczne zdjęcie w sygnaturce!

Piraniu dzięki! Buziaki przekazałam. Dla Twoich bąbli równiez uściski! A u nas wojny też są...hehe...
Ale miłość ponad wszystko:happy2:

Ja już dziś muszę iść do pracy, mimo że nocka była kiepska, ale tylko dziś, więc dam radę. Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku:-)

Magda_z_uk dziękuję za słowa otuchy

Piranhiu
również dziękuję, tez mi się ten klon podoba ale u mnie podobnie jak u Twojej mamy nie zadomowił się, ale Tobie może się to udać bo jeśli z rybkami się udało to może i z ciężkimi gatunkami roślin się uda:tak:. Te gatunki roślin się u mnie sprawdziły i nie wymagają szczególnej opieki . Polecam z krzaczków Kalinę i Hortensje krzewiaste - moja sąsiadka nie może wyjść z zachwytu jak zaczną kwitnąć.

Magda_z_Uk, z radością czyta się Twoje posty. :tak:
Aljul, przynajmniej nie jestem sama. Nabrałam trochę sił, a teraz lecę po moją rozdartą księżniczkę. ;-) Dała mi rano tak w kość, że pióra leciały. :-D

vivienka - myślałam bardzo przyszłościowo - mam sporo unisexów tak do rozmiaru 86 - bo właśnie miałam nadzieję, że drugi będzie chłopiec :) Hania się urodziła taka malutka, że nawet rozmiar 56 zdążyła wynosić :-p
Magda - muszę chwilę pomyśleć jakiego dnia napisałam o moich staraniach i podam Ci numer strony, ok? Tak, będzie upragniony chłopiec :-)
masakra kobiety co ja oglądam! to TLC wykończy mnie psychicznie ;-)

Piranha pochwal się co za "bombę" od Elmuśki dostałaś ( to tak na przyszłość żeby prezenty się nie dublowały !!!) Całuski dla Kajuni i Krzysia !!!

Lilly
...ciężko...jak na razie ogarniam temat...jutro mam dwunastkę i pojutrze również ...padnę plackiem jak będzie wolny dzień !!! A jak Twoje samopoczucie ?

Witam Dziewczynki,

właśnie otrzymałam moje wyniki, wszystko w normie oprócz wit D3 i najważniejszego AMH, które u mnie wynosi 1. Załamałam się trochę ...

Piranju, jakie są szanse na ciążę przy tak niskim AMH?
Aljul, super chłopaki i piękne roślinki. Widzę, ze lubisz krzaczki i kwiatki tak jak ja :tak:Mam działkę prawie 4000 m2 więc mam co robić :-)

reklama
Dorcia, dostałam pudełko przepysznych kasztanów, kartkę z przemiłymi słowami i cudowne zdjęcie jeszcze cudowniejszego roześmianego Michasia, naprawdę nieziemsko (czyt. do łez) się wzruszyłam.

Elmo, raz jeszcze Ci dziękuję!!!! :-* :-* :-* :-* :-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*

Annette
, to nie jest jakiś tragiczny wynik (Kiraa zaszła teraz w ciążę przy 4 razy niższym wyniku, przy takich wartościach lekarze zazwyczaj nie dają szans na zapłodnienie naturalne a i przy in vitro dają niewielkie szanse). Jaki poziom D3 Ci wyszedł? Pytam gdyż niski poziom D3 fałszuje wynik AMH obniżając go, wielu lekarzy w PL. tego nie wie.

aljul, byłam w Kwiatonie i kupiłam klon palmowy, spróbuję, a co! :-) Myślałam tez o magnolii Genie (mam w domu Susan) ale cena mnie powaliła. Hortensję i kalinę kupię na pewno, są cudowne. W tamtym roku zrobiłam skalniak (górka z ziemi wyłożona pięknymi kamieniami z Gór Sowich :-)) i muszę go w tym roku obsadzić. Strasznie mi brakuje oczka wodnego (miałam takie około 2500l, zlikwidowałam gdy zaszłam w drugą ciążę, bałam się), jak sobie przypomnę te lilie wodne i inne piękne rośliny, latające nad wodą ważki.

Marchew, ja też go szukałam bo chciałam podliczyć czynniki i wpisać Ciebie do moich statystyk ...nie udało mi się jednak znaleźć, może z pamięci mi podasz ilość czynników? :-D

Do góry