reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no widzicie dzieczyny..trafili mi i Pyszczkowi dwa uparciuchy ktore nie maja ochoty jeszcze sie urodzic hehehe:-):-)

Gosiu no tak, coś mi się pomyliło i byłam przekonana że dzisiaj masz termin :sorry: jak ja się czuję jako przeterminowana? Heheh dobrze :-D nic mi bardzo nie dokucza, trochę marudzę Mężowi, że mogłabym już urodzić :-D ale objawów brak...może to taka cisza przed burzą :happy2:
Ja Gosiu juz od dawna mam skierowanie do szpitala, Ty chyba zresztą też z tego co pamiętam :tak: A we wtorek wybieram się na ktg, ciekawe co tam pokaże, pewnie żadnych skurczy :-D Gosiu musimy sobie dotrzymywac towarzystwa aż do piątku, pamiętasz? Bo w piątek wybieramy się na porodówkę :tak:;-)
Kasiu ja wlasnie nie mam skierowania do szpitala ale jutro jak cos poprosze lekarza zeby mi wystawil...a Ty co masz napisane na tym skierowaniu??Spoko pasuje mi mozemy rodzic w piatek 13 nie mam nic przeciwko:-)w koncu mojego m kuzynka taki termin porodu mi przepowiedziala...zobaczymy czy miala racje??z Mai terminem urodzenia trafila to moze i tym razem sie uda:-)Jutro po lekrzu zadzwonie sobie do tego spitala gdzie chce rodzic i dowiem sie o miejsca czy nie jest przepelniony i dowiem sie kiedy moge przyjsc do nich...normalnie umawiam sie jak do hotelu:-)

Ide Maje budzic bo zaraz bedzie na Tvn Scooby doo a ona ostatnio uwielbia tego psa hehe:-):-):-):-)

reklama
Royanka najserdeczniejsze gratulacje, ogromnie się cieszę, ze z syneczkiem wszystko dobrze. Pewnie już jesteście w domku

My w Krakowie. Oddział super. Sterylnośc na 1.miejscu. Kubuś je pięknie i kupki nam sie ustabilizowały. Ładnie przybiera na wadze. Waży już 5.020g i jest przesłodki. Takie malutkie szczęscie moje. Wciąż trwa obserwacja ile s ą wstanie wchłonąć jelitka a ile muszą być uzupełnione jedzonkiem pozaj. Póki co ma malutki worek żywieniowy pozajelitowy, mały pzrepływ. Tak, zeby Wam przybliżyć to potzrebuje około 9 ml na godzinkę jedzonka pozajl.czyli około łyzeczki. To naprawdę nie wiele. W najgorszym wypadku będziemy mieć jedzonko podłączane tylko na noc :-) czyli praktycznie bez zadnych większych nieudogodnień życiowych.

Na dodoatek mój starszy synek jest chory wiec jutro zastepuje mnie M a ja uciekam do drugiego chorowitka

Royanka najserdeczniejsze gratulacje, ogromnie się cieszę, ze z syneczkiem wszystko dobrze. Pewnie już jesteście w domku

My w Krakowie. Oddział super. Sterylnośc na 1.miejscu. Kubuś je pięknie i kupki nam sie ustabilizowały. Ładnie przybiera na wadze. Waży już 5.020g i jest przesłodki. Takie malutkie szczęscie moje. Wciąż trwa obserwacja ile s ą wstanie wchłonąć jelitka a ile muszą być uzupełnione jedzonkiem pozaj. Póki co ma malutki worek żywieniowy pozajelitowy, mały pzrepływ. Tak, zeby Wam przybliżyć to potzrebuje około 9 ml na godzinkę jedzonka pozajl.czyli około łyzeczki. To naprawdę nie wiele. W najgorszym wypadku będziemy mieć jedzonko podłączane tylko na noc :-) czyli praktycznie bez zadnych większych nieudogodnień życiowych.

Na dodoatek mój starszy synek jest chory wiec jutro zastepuje mnie M a ja uciekam do drugiego chorowitka
Ciesze się że z Kubusiem jest dobrze! i oby tak dalej :) ucałuj szkrabka od cioteczki* Mam nadzieje że z tym jego jedzeniem bedzie coraz lepiej
No i życzę zdróweczka dla drugiego syneczka!

Buziaki kochani :happy:

My z M bylismy jak zwykle u mojej mamy:) M nas woził mamy samochodzikiem wszędzie gdzie chciałyśmy, bo jeszcze swojego się nie dorobilismy:zawstydzona/y: Hihi:) No ale już dziadkowie na niego odkładają, także zakup samochodu z głowy;-):-D
Oczywiście u mamy mega wielkie pranie:) Bo jak wam już kiedyś pisałam pralki nie mamy bo nie ma miejsca na nią:zawstydzona/y::-D No ale jakoś sobie radzimy:) drobne rzeczy pierzemy ręcznie a spodnie, swetry, bluzy itp zawozimy do rodziców:)
Dziś zamierzamy z M leniuchowac i oglądac dr House'a bo na płytkach mamy a jeszcze pierwszego sezonu do konca nie obejrzeliśmy:) Oczywiście na bieżąco 5 sezon w tv ogladamy:)
Pozdrawiam i do usłyszenia kobitki:)

Przepraszam, że nie odpisze kazdej z Was ale nie mam sily:)
Widzę, że jeszcze nam się dwie mamusie nie rozpakowały a Kubuś już coraz lepiej i że Dominiś na nocnik robi:) hihi:)
Całuję wszystkie Kochane!!

Hello001.gif

Witam wieczorkiem :-) jutro do pracy jadę i już od popołudnia mam zepsuty humor :-( tak dobrze w domku było :tak: ale jak uda się z fasolką to od nowego roku będe w domu siedziała na L4 :tak::happy:

Byliśmy u rodzinki (przez płot) na popołudniowej herbatce :-) i właśnie wróciliśmy do domku :tak: Kacper jeszcze wstąpił na dół do dziadków...oj jaka cisza w domu :-p;-)

A ja wypatruję czy aby Royannka nie wróciła do domu i jakiejś fotki Alanka nam tu nie wstawiła :unsure:;-):tak:

no i czy Pyszczek i Gosia jeszcze 2w1 :blink: oj uparciuszki uparciuszki z tych Waszych synków ;-)

Czarodziejko dużo zdrówka Wam życzę :tak: ach ta pogoda teraz taka że łatwo o przeziębienie :confused2:

Sylwia oj jak M przyjedzie to się dopiero będzie działo ;-) od razu bobaska zmajstrujecie tacy stęsknieni za sobą :tak::-)

Gosiu powodzenia jutro u gina :tak: o ile dotrwasz ;-)

Pyszczku a Ty we wtorek :tak:

Bershka cieszę się że Kubuś tak ładnie je :-) oby tak dalej a będzie coraz lepiej :tak: dobrze że napisałaś bo my tutaj cały czas o Was myślimy :tak: Ucałuj Kubusia :* i zdrówka dla starszego synka!

Kinga widzę że miło Wam niedziela minęła :-) mi się nie chciało wyjść dzisiaj na spacerek i teraz żałuję bo taka ociężała się czuję :-p

Agniesiak widzę że i Wy mieliście miły dzień :-) a z tym praniem to już kiedyś Ci pisałam że Cię podziwiam :eek: ja to prawie wszystko w pralce piore, w ręku to już ostateczność :-p zresztą przy dziecku to sobie nie wyobrażam nie mieć pralki :sorry:
a co za samochód będziecie mieli? czy to ma być niespodzianka jaki?

Miłego wieczorku wszystkim życzę :tak:

my teraz fakty oglądamy... Filip wariuje....
chciałabym aby zasnął jak najszybciej! i mile spędzić wieczor z moim mężusiem:-)

Paula jutro poniedziałek i ani sie obejrzysz a będzie piateczek! :tak:;-)

Ciekawe jak Royana ma ktoś do niej kontakt???? :confused:

reklama
Tak. 14dc rano test był pozytywny, 15dc rano tez jeszcze był pozytywny ale juz wieczorem był negatywny. W sumie u mnie pozytywny test pojawił się na kilka godzin przed owulacją, tzn może był by poztywny już o północy ale ja zrobiłam go dopiero o 10 rano a poprzedni o 22 wieczorem gdzie był jeszcze negatywny. Nie polecam planowania dziewczynki przy pomocy samcyh testów. Wiele dziewczyn które serduchowały do pozytywnego testu maja chłopców. Zreszta testy nie zawsze bywają pewne.

Zgadzam sie w 100% ach zeby to planowanie dziewczynki moglo byc chociaz troche latwiejsze...
Ja tez jestem zwolenniczka laczenia chociazby pomiarow tempki z testami.
U mnie test owulacyjny pozytywny wychodzil 13 a owulka byla z 13 na 14 tak wiec wszystko zalezy o ktorej godzinie robimy test i o jakiej porze dnia sie kochamy bo tu nie wystarczy tylko odpowiedni dzien cyklu np 10 ( rano lub wieczorem to ladnych kilka godzin, ktore moga miec duze znaczenie w wyscigu plemnikow)
Ja byc moze przesadzam z tym oddaleniem od owulki , ale dam sobie jeszcze 3 miesiace i w razie co przyblize sie o jeden dzien
Wiecie co autorka ksiazki o planowaniu plci ktora sie kieruje pisze ze obydwie jej corki poczely sie na 5 dni przed owulacja. Pary , ktore maja juz chlopcow powinny podjac probe na 4-5 doby przed owulka ( na poczatek oczywiscie)i albo nie dojdzie do ciazy albo bedzie dziewczynka:). Autorka pisze tez ze niektorzy mowia o polaryzacji komorki jajowej to znaczy ze moze byc ona naladowana specyficznym ladunkiem na chlopca lub dziewuszke i innego polemnika nie wpusci. Tak wiec jesli chcac dziewcvzynke oddalimy sie maksymalnie od owulki to po prostu plemniki meskie nie przezyja i tak czy siak do ciazy w danym miesiacu nie dojdzie a w nastepnym kiedy ladunek bylby obojetny na tyle samo dni przed doszloby do poczecia dziewczynki.
Gdyby tylko w zyciu bylo to takie proste jak w teorii ech.....
Juz sie nie moge doczekac kiedy bede mogla zrobic test. Owulacja byla u mnie w tym cyklu z 13 na 14 dc piekny wzrost temperaturki a przytulanki 5,5 doby przed wiem , ze szanse sa nie wielki ale zawsze jak nie moze w przyszlym miesiacu bedzie lepiej. Trzymajcie kciuki.
Chcialaby sprobowac wstrzelic sie maksymalnie przed owulka zeby potem sie nie zadreczac w stylu trzeba bylo zakonczyc wczesniej a tak zrobie co moge a ostatnie slowo zostawie Najwyzszemu;-)
Dziewczyny pragnace dziewczynki powinny zazywac magnez i wapn

Do góry