reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kosmo - to faktycznie naczekalas sie, musisz wypinac mocno brzuszek.
oczko.gif
Ale wiesz z tym to roznie bywa ile razy ja jechalam metrem czy tramwajem do pracy w ciazy, brzuch jak arbuz a ludzie glowy w gazety i udawali ze nie widza. a ja musialam sie mocno zapierac podczas hamowania.
oczko1.gif
Znieczulica jest ogromna wsrod ludzi. oczywiscie bywaja wyjatki...

Ja dzisiaj jade z maksiem na bilans dwulatka. ciekawe co mi lekarz powie na brak szczepien.
redface.gif

reklama
Cześć dziewczyny!

Mama05, strasznie się cieszę, że już lepiej z Domim, teraz już z górki. Oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę! Tak mnie jeszcze naszło - może Ty na jutrzejszej wizycie u gina załatw sobie Duphaston? Przy Twoim niskim LH:FSH dostaniesz go bez mrugnięcia okiem - tak niski stosunek tych hormonów występuje najczęściej przy niedmodze lutealnej (niewydolności ciałka żółtego) a więc i niedostatecznej produkcji progesteronu w drugiej fazie cyklu. A naszło mnie dlatego iż sobie uświadomiłam, że w cyklu w którym się udało brałam Duphaston. Co prawda robiłam w tym cyklu badania i progesteron wyszedł bardzo ładny w 7 dpo, prawdopodobnie zatem udałoby się też bez niego. A radzę Duphaston a nie Lutkę dlatego, że nie wpływa na wykresy temperaturowe oraz nie jest wykrywany w badaniu krwi przy określaniu poziomu progesteronu (a chciałaś w 7 dpo sprawdzić sobie progesteron i PRL z obciążeniem).

Czesc!
Kosmo no to faktycznie sa minusy malego brzucha. U nas w laboratorium mozna bez kolejki wejsc ale juz do lekarza to nikt Cie nie przepusci , tak samo we wszystkich innych kolejkach.
Dzis jade do gina na wizyte. Ciekawe czy teraz bede juz chodzic co tydzien czy co 2? Chcialabym zeby to byla juz ostatnia wizyta.
Mama ciesze sie ,ze synek lepiej sie miewa.
Nie wiem juz czy jeszcze ktos choruje?:dry: Jak tak to zdrowka zycze.

miss bella fajnie masz z tym urlopem:)

dziewczyny kiedy ja bede miała ten skok owulacyjny? :confused::sorry2: sie niecierpliwic zaczynam heh

a wogóle to zła jestem jak osa! poleciałam do klientki, położna dała reklamacje na gumke do pieczątki i zaniosłam jej nową a jest znowu źle! zła jestem na kolesia bo robił projekt i spartaczył go a tak sie srał żeby jej zanieść szybko bo babka sie niecierpliwi. I musiałam ja dziś oczami świecic. :dry:

images

jak dokladnie obliczc w ktorym tygodniu sie jest bo kazdy suwaczek i kalendarz podaje innaczej jeden 6 tydzien drugi 5 a ostatni 3 :)

no ja też mam z tym problem, wg moich obliczeń, dzisiaj kończę 6 tydzień (licząc od pierwszego dnia ostatniej mies) a każdy kalkulator pokazuje inaczej.
A z tymi testami na płeć mnie nie pocieszyłaś:no:

Na kafeterii jest dziewczyna, której z testu na płeć wyszła dziewczynka (ma już dwie), ona ma usg 31 stycznia, napiszę Ci czy jej się potwierdziło. No i 26-go nasza kochana Kosmo, ale w jej przypadku mam nadzieję, że ten test na płeć się nie sprawdzi

moze ktos ma cos w sobie ze te wyniki sie myla z ta plcia nie wiem .... na filmach ogladalam babke co miala corke i miala miec syna z testu a urodzila druga corke a druga miala miec corke i urodzila syna ale to nie kazdy .. ten test z kapusty dosc duzo osoba sie sprawdzil .

Na kafeterii jest dziewczyna, której z testu na płeć wyszła dziewczynka (ma już dwie), ona ma usg 31 stycznia, napiszę Ci czy jej się potwierdziło. No i 26-go nasza kochana Kosmo, ale w jej przypadku mam nadzieję, że ten test na płeć się nie sprawdzi

a kiedy mialas pierwszy dzien miesiaczki ja 12 grudnia ...

Dziewczyny odezwę się później. Mój Antos goraczkuje - dziś w nocy miał prawie 40 stopni :( do tego ma rozwolnienie i katar. Do pediatry idziemy na 14:45, mam nadzieję że to od zębów tak jak to było jak wychodziły dolne 5. TEraz idą górne ale wolę to sprawdzić bo temp. trochę wysoka no i ta biegunka.

Od którego leku ten żółty mocz jest bo ja byłam przerażona jak zobaczyłam swój- myślałam że mam jakieś zapalenie w środku.

Żurawinę w tabletkach łykam firmy SWANSON dwa razy dziennie. Ekwiwalent ma 800mg. To jest ok czy nie?

Testów ph nadal nie mam bo u nas jakieś jaja z listonoszem są i chodzi może raz na tydzień. Ubolewam bo wczoraj użyłam rephlesh i nawet nie mam jak sprawdzić jakie mam po nim ph.

Chyba ten cykl jeszcze odpuszcze żeby mieć czas na sprawdzenie tego ph.

Zerówka dla chorujących. Mieszkanka oraz brzuszki macie śliczne. Niedługo i ja będę taki miała napewno :)

MissBella trzymam kciuki za Twoje II bo objawy masz typowo ciążowe :)

Senność to był pierwszy objaw w mojej ostatniej ciąży :)

reklama
Kosmo, daj znać jutro czy wyniki w porządku!

Kinga, ja mam przeczucie, że jutro już tempka będzie wyższa :-) Masz jakieś objawy w okolicach owulacji? W moim szczęśliwym cyklu owulka przesunęła mi się z 12-14 dc na 18 dc więc może i u Ciebie takie przesunięcie przyniesie szczęście - tego Ci życzę!

nullka, Ty masz gina w piątek? Kciuki za dzisiejszą wizytę i oby Antoś szybko do zdrówka wrócił! Ekwiwalent 800 mg to za mała dawka, Tamara radzi 1500-10000 mg dziennie.

Oglądam sobie właśnie ostatnie zdjęcie USG mojego maluszka, wszyscy którym je pokazałam, mówili, że widać już, że dziewczynka hehehe ;-) ...ale byłyby jaja (również jaja w dosłownym tego słowa znaczeniu :-D) gdyby 4 lutego lekarka mi powiedziała, że jednak chłopak :-D, to jednak było skończone dopiero 16 tygodni i taka nutka niepewności we mnie siedzi (choć lekarka perfekcyjnie określa płeć i raczej nie mówi jak nie jest pewna), nad imieniem będę więc dumać dopiero po połówkowym :-)

Zobacz załącznik 426712

Ostatnia edycja:
Do góry