reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Truskafffko, no właśnie z ciekawości zerknęłam dziś na Twój wykresik ale tempki na niej nie było, dziś tempka też taka niska była? Może to faktycznie będzie po prostu długi cykl, miewasz takie? Estrogeny raczej się u Ciebie rozszalały sądząc po tych spadkach na wykresie :-) a to po piku estrogenów następuje pik LH, pewnie lada "moment" pojawi się na teście spóźnialska 2 krecha :-)
sorki, zapomniałam nanieść temperaturę, no właśnie...dziś miałam wyższą-36,7
ale nie wiem czy nie była zaburzona, bo po 4 taki jeden mały nieborak przyczłapał do nas do łóżka (w poniedziałki późno kończe pracę i się z nim nie widzę, czasem przeżywa i przychodzi się przytulać) no i chwile się tuliliśmy a potem odprowadziłam go do łóżka, temperaturę mierzyłam o 7:20.

co do długości cyklu, nie mam pojęcia...od początku miewałam różnej długości cykle, potem długo długo długo leciałam na tabletkach i potem odstawiłam je przy staraniach o Matika. Przez te trzy miechy miałam różne cykle, normalne i dłuższe-ponad 40 dni. A w czwartym cyklu, przy pierwszych staraniach wyszedł Mati :)
Teraz to mój drugi cykl, więc nie wiem jak o będzie. Gin na wizycie stwierdziła jasno że nadal "jestem pod wpływem tabletek" więc organizm szaleje.

reklama
ale musze koniecznie napisać do Kingi - ja robilam test w 12 dniu fl ponieważ w nocy planowałam podroż autokarem a na noc serwowałam sobie progesteron dopochwowo a ponieważ w autokarze nie bylo to proste więc się ucieszyłam że test w 12 dniu fl wyszedł negatywny i odstawiłam progesteron na dobre !!
Nie skapnełam się tylko dlaczego wpieprzam cały czas ziemniaki i ogórki kiszone oraz sok pomidorowy ?? i przy myciu zębów miałam odruchy wymiotne - ??
w 14 dniu fl miała przyjść @ ale nie przyszła więc pomyślałam że podróż ją opóznia więc w 15 dniu fl zmierzyłam tempkę a ta poszła do góry więc czym prendzej pobieglam zrobić test i w 15 dniu fl wyszly II krechy
tak więc głowa do góry - póki @ nie przylazła trzeba mieć nadzieję
miesiąc temu pisałam to samo koleżance która była już załamana bo testy wychodziły negatywne a w 16 dniu fl wyszedl cień !! i wszystko jest super :) :-)
aa mało tego dodam od siebie, ja nawet @ dostałam, tylko lichą i po @ zrobiła test...a tam Mati nasz kochany się ujawnił:cool2:

dobranoc dziewczyny :) test u mnie cienizna o 22:00 więc owu mi się przesunie z 17 dc na 18 i może lepiej bo mąż dziś zasmarkany :( a do złotego strzału może dojdzie do siebie ??

pierogatko, jasne KAFETERIA - Planowanie płci dziecka - Forum dla kobiet - 467 strona ...tylko, że ostrzegam, że na tym forum potrafi być ćzasem dość nieprzyjemnie (często pojawiają się głupie i złośliwe wpisy od anonimowych osób o pomarańczowych nickach).

Gal, dokładnie, prolaktyna m.in. obniża progesteron (stąd może być zbyt krótka faza lutealna albo plamienia przed @) a więc i szanse na zajście w ciążę ...no i wysoki progesteron sprzyja poczęciu córeczki! :-)

Truskafffko
, no to niewiele wyższa była, słodki ten Twój mały nieborak :-) A łykasz B-Complex na obniżenie prolaktyny po tabletkach anty? ...takie długie cykle są często przy nadmiarze PRL a antyki ją podnoszą.

bettsie, mi w szczęśliwym cyklu owu przesunęła się z 12-14 dc na 18 dc, 18-tki potrafią więc być bardzo szczęśliwe! :-)

Uciekam już (synek przestawia się powoli, coraz wcześniej wstaje, coraz wcześniej ma dzienne drzemki i coraz szybciej wieczorkiem zasypia :-) ...szkoda tylko, że włożoną w to pracę trochę zniszczy przestawienie czasu na letni :-D), trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze tempki &&&&&&&&&&&&& i przesyłam świeżą dostawę fluidków ciążowych ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
Bettsie za złoty strzał...kciuki zaciśnięte;-)
Piranha łykam łykam, B -complex 50, dwa razy dziennie, od tego cyklu, bodajże 5dc. ;-)
słodki słodki nieborak...mój synuś kochany :-D...ale jak mi przyszedł do łóżka to od razu myślałam o tej nieszczęsnej temperaturce hehe:-D

słodki snów...zmywam się...

witam się ..
Zuza nie miała więcej gorączki ani żadnych innych objawów ,więc jedziemy do szkoły ,przedszkola i pracy..

Bella-piekne info z wizyty!!!
działaj&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Truskafffka ,Ga,Czarodziejka i reszta babeczek dzięki za zyczenia zdrówka dla Zuzy.

zmykam paaaa

Cześć babeczki!

Mama05- no pięknie tempka w górę poszła, rozkręcił się nieźle wykresik! Bardzo obiecująco wygląda:tak::-)

Kinga85- jak u Ciebie?

Przebudzilam sie i zerknelam na zegarek. Pomyslam ,ze jak jest juz 7.20 to wykresy uzupelnione , wiec zagladam;-)
Mama , Gal Piekne temp. Jupiiiiii!!!!!! Kinga a u Ciebie jak? &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& oj beda z tego fasolinki cos czuje:tak::tak::tak:
U mnie nocka spokojna , nawet na siku wstalam dopiero o 6tej.

reklama
dziewczyny jesteście niezastąpione
uwielbiam Was
ale u mnie to naprawdę nie fasolka. Też miałam nadzieje ale dziś już tempka spadła dosyć nisko a to oznacza zbilżającą się @ i nawet bardzo to czuję. Nie załamuję się. Bedziemy z Mikem walczyć dalej w lutym, może ten miesiąc bedzie szczęśliwszy.
Wiem że bedziecie mi kibicowały tak samo mocno. Tak samo jak ja mogę liczyć na was Wy możecie liczyć na mnie. :tak:
Ja teraz zamierzam bardziej przybliżyć się do owulki. A plusiki co drugi dzień. może to pomoże bardziej ~~~~O

MAMA
i GAL -super wykresy! oby takie zostały do samego końca &&&&&&&&& :)

Do góry