reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mama dziękuję. Wy też z tego co pamietam kupowaliście auto niedawno tak? jakie jak można wiedzieć? zadowolona jesteś? jaki rocznik.

reklama
Kinga tak-niedawno bo 9 marca :)
my mamy opla vectrę combi 1,8 silnik..
na trasie pali nam pięknie bo 6,7 l na 100 km więc miodzio.
kolor butelkowa zieleń(taki ciemny) metalik..
rocznik 2000..

każdy ma swoje miejsce-łącznie z Bono a o Niego chodziło kupując auto:-)nam poprzednia vectra wystarczała ,ale nie była combi..

Wy też pewnie będziecie zadowoleni;)

Daria jak slodkie to podobno dziewczynka!
Chociaz ja jem tylko slodkie non stop, wiec nie sugeruje sie tym.

Mm robi krewetki z makaronem a ja mam mega zgage, blee..

Kinga pochwal sie jak juz wszystko kupisz do kiecki i sama kiecka tez!
Gratuluje kupna autka :-)

ja jadlam pikantne rzeczy i owoce:) i na slodkosci raczej ochoty nie mialam i jest chlopak:) tym sie chyba nienalezy sugerowac to mity takie:) tak samo jak ksztalty brzucha ze ten spiczasty bardziej to oznacza taka plec a ten okragly inna:))))

ollena ja zgage mialam non stop i migdaly pomagaly pamietam ze maz kupowal mi worki polkilogramowe migdalow hehehe:-D

dla kazdego po kawalku na osłodę :) no ja z nadia jadlam slodkie z sledziami ;o a teraz z tez chociaz ostatnio cytryna mi zasmakowala;p a slodycze to ja zawsze jadlam i tak chyba jakos mi nawyk zostal;p
524538_215011518600217_100002741108781_299017_495312928_n.jpg

Już jestem. Niestety z USG 4D wyszła jedna wielka lipa - mała nie dość, że spała, to jeszcze odwróciła się pleckami i ręką zasłoniła twarz. Nie pomogły szturchnięcia brzucha, po tym jak się obudziła i ziewnęła to od razu wcisnęła twarzyczkę w łożysko i miała wszystkich gdzieś ;-) Ginka powiedziała by przypomnieć się na następnej wizycie 28 kwietnia to spróbujemy dograć na CD twarzyczkę ale pewnie mała wykręci podobny numer ;-) Tak więc z pamiątki nici ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku, wymiary ma idealne z wiekiem ciąży, wagę wyliczył komputer na 1280g i zasymulował, że w dniu porodu córka będzie ważyć 3800g ...no i córka na 200% bo nie miała za grosz wstydu i tak się rozkraczyła jakby chciała całemu światu udowodnić, że jest dziewczynką :-D ...szkoda, że twarzyczki tak bezwstydnie nie pokazywała :-D

czarna, też tak kiedyś myślałam ale okazuje się, że progesteron zaczyna być wydzielany często jeszcze przed pęknięciem pęcherzyka wraz ze szczytem LH poprzedzającym owulację o 9-36 godzin. Ten wzrost progesteronu może czasem już przed owulacją doprowadzić do pierwszego wzrostu PTC (u mnie w szczęśliwym cyklu temperatura zaczęła rosnąć dzień przed owulacją). Podobno pierwszy znamienny wzrost poziomu progesteronu może nastąpić w okresie od trzeciego dnia przed do trzeciego dnia po owulacji.

Daria, Ty zdolniacho, znów mi smaka robisz! :-)

Kinga, gratuluję zakupu autka, faktycznie macie cudny prezent na święta!

Co dociągotek kulinarnych i ich związku z płcią to jest to zwykły mit. Mnie w obu ciążach początkowo strasznie dorzuciło od słodkości a mam i synka i córkę ;-) W tej ciąży do 16 tc odrzucało mnie od słodyczy (a najbardziej od czekolady) a za to uwielbiałam kwaśne i ostre potrawy, tak więc nie wierzę, że ma to jakikolwiek związek z płcią, według mnie po części ma wpływ dieta przed ciążą i organizm w ciąży tworzy odpowiednie blokady i upomina się o swoje :-) Co do brzucha to też bzdury, w obu ciążach wystaje mi w przód i nic a nic na boki (a mówi się, że to "na chłopca") :-)

Piranha pewnie na następnej wizycie pokaze buzke :)
a mi sie wydaje ze od paru dni czuje ruchy dziecka zazwyczaj po prawej stronie ale czasami po lewej :)wczoraj tak mega mocno poczułam;p

reklama
Do góry