reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są jeszcze jakieś trzylatki które nie przesypiają całej nocy?

Nie martwcie sie -mam to samo:crazy:
zasypia albo sam(z wielkimi oporami) albo z mama .I budzi sie w nocy i idzie do nas ,a u nas oczywiscie sie zuca jak nie wiem,i zalamac sie mozna(ja go karmilam 14mies,i mial smoka do drugiego roku zycia) Pozdrawiam

reklama
A ja mam taki problem z moim trzyletnim synkiem. Otóż budzi się w nocy około 3 i 2 godziny nie śpi. Zdarza się mu to często, rzuca się po łózki widzę że się męczy i nie może zasnąć. A czasami wymyśla rożne rzeczy np. żeby mu czytać albo się z nim bawić. Dodam że nie idzie spać za wcześnie, kładę go około pół 10. próbowałam już tez wcześniej go kłaść bo myślałam że może przemęczony i to nie ma reguły o której idzie spać. W dzień też już nie zasypia,zdaża sie to mu sporadycznie. Co robic.??? Dla mnie to jest bardzo męczące.

Cześć a ja z moim Filipem mam problem z piciem w nocy i dlatego nie przespałam jeszcze ani jednej nocy próboowaliśmy już wszystkiego ale to nic nie daje:-:)-(bo mały pije bez końca budzi się parę razy w nocy (śpi ze mną):zawstydzona/y:a to dlatego że mi po prostu łatwiej podawać mu to picie niż za każdym razem lecieć do niego. Byłm z nim u lekarza tez miał różne syropy na spokojny sen ale nic na niego nie działało:tak::tak::tak:czasem mam dość aha no i oczywiście nie śpi w dzień bo to już byłaby tragedia:-)

u nas to samo, Hania w nocy budzi sie okolo 24-1 w nocy na siku i leci do nas do lozka, z nami zasypia i spi do rana

Helena natomiast budzi sie ze trzy razy na picie, spi jeszcze w pampku

te ciagle pobudki mnie wykoncza:baffled:

jest tez problem z zasypianiem Hani, jak nie spi w dzien to sa jazdy ze za bardzo zmeczona i nie moze zasnac, jest mega placzliwa, ze wszystkiego histeria, a jak spi w dzien to z kolei nie moze zasnac wieczorem bo jest wyspana i badz czlowieku madry:dry:

Witam. Miałam ten problem z moją trzylatka . Julka bardzo ładnie przesypiała noce od 4 m-ca życia . W listopadzie zeszlego roku pojawiło sie maleństwo a w styczniu ( właściwie po sylwestrze) Julka wstawała po kilka razy w nocy i nie chciała byc sama w pokoju. Mała zasypia w swoim łóżeczku po przecytaniu książeczki, ale ktoś musi siedzieć obok. Podawałam jej syrop Melisal, , nawet czopki na uspokojenie Viburcol , tłumaczyłam że braciszek jest malutki i musi byc z nami w pokoju bo często w nocy jje i nic w koncu wpadłam na pomysł tablicy nagród. Narysowałam kratki, podpisalam dniami tygodnia i wytłumaczyłam że za każda przespaną noc narysuje jej sloneczko a za nie przespaną smutną chmurkę. Przez pierwsze 3 noce wstawala a rano oczywiscie byl wielki lament bo ona bardzo nie chciała miec chmurki . Przed każdym spaniem przypominam jej że na tablicy będzie slonko albo chmurka i że jak nazbiera duzó sloneczek to pojedziemy do fikolandu albo w inne fajne miejsce. tablica działa od początku lutego i jest na niej tylko 6 chmurek :-) Julka przesypia noce (od 20.00 do 7.00) a rano jak wstaje to biegnie do nas i woła że zasłużyła na słoneczko :tak::-D Spróbujcie może i u was się sprawdzi. Pozdrawiam

Do góry