reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam z rana :-):-)

Dzisiaj pewnie mnie nie będzie, M ma wolne, a to się na prawdę rzadko zdarza :-(. Jak nie jedna praca to druga. Na razie jeszcze śpi to mogę na chwilkę usiąść i poczytać :tak:.

Mam pytanko do mam które mają dzieci w żłobku lub przedszkolu. Chodzi o kartę zgłoszeniową dziecka. Tam jest miejsce na pieczątkę zakładu pracy. Mój M ma pracę na pełny etat. Ale za dużo nie zarabia i dlatego dorabia na czarno w weekendy, a czasami po pierwszej pracy idzie do drugiej. zastanawia się nad rzuceniem tej pierwszej. Tam gdzie pracuje na czarno gościu powiedział, że może zatrudnić go na 1/4 etatu :wściekła/y:, ale dużo większe pieniądze (i pracuje się po 12- 14 godzin dziennie) . A nawiązując do pytania. Czy to jest jakoś sprawdzane na ile etatu ma się umowę, czy wystarczy że się pracuje??

Trochę zakręciłam, ale nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana :-):-)

Mam pytanko do mam które mają dzieci w żłobku lub przedszkolu. Chodzi o kartę zgłoszeniową dziecka. Tam jest miejsce na pieczątkę zakładu pracy. Mój M ma pracę na pełny etat. Ale za dużo nie zarabia i dlatego dorabia na czarno w weekendy, a czasami po pierwszej pracy zastanawia się nad rzuceniem tej pierwszej. Tam gdzie pracuje na czarno gościu powiedział, że może zatrudnić go na 1/4 etatu :wściekła/y:, ale dużo większe pieniądze (i pracuje się po 12- 14 godzin dziennie) . A nawiązując do pytania. Czy to jest jakoś sprawdzane na ile etatu ma się umowę, czy wystarczy że się pracuje??

Trochę zakręciłam, ale nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć.

Nie sprawdzaja jak kto pracuje, tylko czy pracuje....a chodzi tu o to czy jest opieka w domu i czy musi dziecko byc w przedszkolu (bo jest duzo dzieci na jedno miejsce)-mowie tu o placowkach panstwowych.

Emilia dwa razy wypełniałam już kartę zgłoszeniową do przedszkola i pierwsze słyszę żeby była potrzebna jakaś pieczątka z zakładu pracy :szok::szok::szok:

Ja mam kartę ze żłobka i Pani powiedziała, że mają być dwie pieczątki z zakładu pracy. Jedna firmowa, a druga osoby która potwierdzi że się pracuje (np. kadrowej). I tam rzeczywiście jest miejsce na takie pieczątki.

Chciałam oddać Justysie do żłobka od września. Zawsze była rekrutacja kwiecień, maj. Teraz już tego nie ma. Przynosi się zgłoszenia cały rok i podobno kto pierwszy ten lepszy.

Natalkę to pewnie oddamy do prywatnego przedszkola. Ale tego też jeszcze do końca nie jestem pewna.

anaconda27 a do jakiego przedszkola chodzi Maja??

Emilia a to może w żłobkach jest inaczej. W przedszkolach kartę zgłoszeniową ściąga się z internetu i tam jest tylko do napisania gdzie rodzice pracują, a Maja chodzi do przedszkola na ul.Lawinowej

Ja t już nie wiem co robić. Chciałam iść do pracy. Żeby ją znaleźć, muszę mieć gdzie oddać dzieci, żeby oddać je do państwowej placówki muszę mieć pracę. Paranoja.

Trzeba będzie coś kombinować :tak:

Ja t już nie wiem co robić. Chciałam iść do pracy. Żeby ją znaleźć, muszę mieć gdzie oddać dzieci, żeby oddać je do państwowej placówki muszę mieć pracę. Paranoja.

Trzeba będzie coś kombinować :tak:

W pantwpowych placowkach to na bank trzeba miec pieczatki, a w prywatnych tego nie wiem.

anaconda nie w kazdym przedszkolu jest tak ze sie pobiera karte z neta, w wiekszosci z tego co wiem to sie pobiera w sekretariacie placowki i trzeba miec pieczatke z zakladu pracy, to jest w pewnym sensie warunek przyjecia dziecka mlodszego niz 5 lat(bo 5latki maja pierwszenstwo)

witam z rana
my dzis do 9 spalismy:tak::tak::tak::tak: a teraz mam powrót do rzeczywistości,musze napisać wykład:-:)-:)-:)-:)-( a zgubiłmisię jedem ważny papier :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

myślałm ze dziś spacerek zaliczymy a tu u nas strasznie wieje wiec narazie w domku siedzimy może pospaniu się uda:tak::tak::tak:

narazie życzę miłego dnia i duuużo odpoczynku;-);-);-)

Witajcie

emilia dokladnie zgadzam sie z tym przedszkolem i praca... jak sie nie ma z kim dziecka zostawic na czas szukania pracy to niestety trzeba kombinowac..:(
mandziula dzielna z ciebie mama-naukowiec :D:D:D super nurek z Mikołaja
marz ślicznie wyglada ten Twoj suwaczek :):)
madzienka przestan chodzic do Plazy, boznow wszystkowykupisz i nic dla mnie nie zostanie :p

ale fajnie, ze dzis wolne:D:D mam tyle zaleglosci w pracach domowych, ze nawet zaczynac mi sie nie chce...bleee

o przypomnialo mi sie :p ja tez mialam straszne pociagi do cyrtusów na początku D:D:D:D

reklama
Dzień dobry....my już po śniadanku, na szczęście dzisiaj jedziemy do teściówki na obiad więc stanie w kuchni mamy z głowy....:-p:-p:-p

Marzenka korzystam korzystam i wykorzystuję:-D:-D:-D:-Da suwaczek śliczny:tak::tak::tak:

Sunday super że Maksio rozgadał się...;-)

Sienio już niewiele zostało w tej plazie:sorry::sorry:ale musze chyba tam się mjutro znowu wybrać bo Madziarka zauroczyła mi moją czapeczkę i chyba ją wczoraj zgubiłam:baffled::baffled::baffled:

Coś Wam zostawiłam :ninja2:

Miłego dzionka

Do góry