reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam późnowieczorową porą.
Mój synio już śpi o d godzinki ale z reguły zasypia po 20. Od soboty się rozregulował i wcześniej jak o 21.30 nie zasnie ale ile jeszcze musi sie nałazic i nagadac po łożku. Ale mysle że to zeby wychodza 3 na raz.
A My dzisiaj nawet poszlismy na spacerek chociaz myslalam ze bedzie to niemozliwe ze wzgledu na podode. Ale jak zaswiecilo sloneczko to raz dwa szybkie szykowanko i na powietrze. Pierwszy raz w kombinezonie siadł do wózka smiesznie wygladał ale dal rady.
Jeśli chodzi o prezenty swiateczne to dzieki wam zaczelam o tym myslec. Tylko ze teraz moje mysli są caly czas zwiazane ze zblizajacym sie roczkiem i impreza dlatego wszystko inne nie ma teraz miejsca. Ja musze kupic na mikolaja dla 2,5letniej dziewczynki, 3,5letniego chłopca i nastoletniej dziewczynce(ksiązka tu napewno). No i syniowi. Dobranoc

reklama
ta to wszystko wypatrzy ;-);-)

Nie darmo mnie "Szkiełko" nazywali:-p;-):tak::-D:-D.

ot pierwsza kucharka BB. Daj Martuś przepis, słyszałam coś kiedyś o tej sałatce ale szczegółów nie znam, więc się podziel jak możesz.

Prosisz - masz
Sałatka z zupek:
2 rosoły Amino(makaron kruszymy i zalewamy wrzątkiem)jak napuchnie to odcedzamy
kukurydza(puszka),ogórek zielony(3 szt),pomidor(3 szt),papryka różne kolory,wędlina(ja daję mortadelę i też gites) - kroimy w kosteczkę.
Saszetki z zupką mieszamy z majonezem i wszystko łączymy i odstawiamy żeby się przegryzło w lodówce.Można dodać posiekany koperek
Wrzątku tyle aby zakryło kluchy.

Ale mam nadzieję,że się podzielisz:sorry:;-):-p?
a pewnie, że tak narobiłam tego całą dużą blachę. musiałam nadstawiać bo taki duży mi wyszedł.

Witajcie sobotnie.
Ja dopiero teraz, bo od rana chodziliśmy po sklepach. Byliśmy w Baby fancie. Kupiłam w końcu Hubertowi Czapkę na zimę, szalik i takie duże klocki drewniane. Leży sobie na podłodze i się nimi baw już od godziny.. Normalnie nie ma dziecka
Lecę gotować jakiś obiad. Dzisiaj koperkowa będzie. Wieczorkiem zajrzę.;-)

kryzys ?
ja już dawno po rozwodzie jestem :cool2:
a z rodziną nie żyje jakoś blisko więc święta jedynie z dzieciakami a w dzień kiedy pójdą do taty to samej mi przyjdzie siedzieć :-(przed TV :sorry:

Basia - popatrz na to z dobrej strony! Kąpiel, drink, ciasto, TV, święty spokój...Pomarzyć:cool2::cool2: A ja się będę na porodówkę zbierała w tym czasie:cool::cool::cool:

Witam w ten deszczowy sobotni poranek:-)
A ja się właśnie dowiedziałam że przyjechał Mai chrzestny z Anglii (bo tam obecnie mieszka) i zostawił u mojej mamy (daleko od siebie mieszkamy a on tylko na parę dni przyjechał) 300zł dla małej:tak::tak::tak:

Anaconda - bardzo to miłe z jego strony! Ruszyły mnie wyrzuty sumienia. Zaniedbałam mojego chrześniaka:( U mnie pogoda przepiękna, zaraz spadam na spacer.

Chrzestny pierwsza klasa miło że pamieta o dziecku.

Tylko pozazdroscic godzina zabawy klockami mój mały pół minuty i leci juz do czegos innego żeby nie wiem co to było.

A co tu taka cisza????
No tak widać że weekend
Mateusz zasnął dzisiaj po tygodniu rozregulowania o normalnej porze czyli kilka minut po 20 mam nadzieje że tak już zostanie no i przespana cała wczorajsza noc bardzo spokojna bez mleka bez picia. Idą mu teraz 3 zeby naraz wiec mam nadzieje ze jego nocne pobudki to własnie to. Zbliżamy sie do roczku sanki zamówione bez popychadła ale za to z okrągłymi płozami oraz ramka na z glina równiez. Co do sanek pojezdzilam troche chociaz nieduzo i w rampersie sa tylko taki drewniane klasyczne za 78zł. Zamówiłam 2szt dla siostry wiec przesyłka z 18zł zmieniła sie na 9zł od osoby także juz bardzo przystepnie.

Witam
My od teściowej dopiero niedawno wróciliśmy (jaka cisza:-p:-p:-p), Maja jeszcze biega więc chyba będę musiała ją na siłę zaraz do łóżka zaciągnąć bo rano wstać nie będzie chciała do przedszkola:tak::tak:
marz21 to jak koszt przesyłki na dwie osoby się rozłoży to nie jest jeszcze tak źle:tak::tak::tak:
Anaklim ja prawie cztery lata temu też już w święta pomału przygotowywałam się do porodu:tak::tak::tak: (urodziłam 10 stycznia:-p:-p)

reklama
Do góry