reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

tak czy tak, dobrze jest zrobić badania hormonalne, nie kosztuje to az tyle, a przynajmniej bedzie wiadomo czy wszystko okej!
ja mam nadzieje, ze teraz juz obnizy mi sie ta prolaktyna i bedzie dobrze :))
Klaudoos bralaś może bromergon na obnizenie? :)

reklama
dziewczyny!
noralnie nie wytrzymalam juz,
testy z moczu sa negatywne, ale okresu nie ma - a nigdy mi sie to nie zdarzalo - ok, moze jak mialm 15 lat i cykle byly nieregularne, wiec poszlam na bete... czuje, ze to bedzie ciaza :)
3majcie kciuki, na pewno napisze jak mi poszlo;)

tak czy tak, dobrze jest zrobić badania hormonalne, nie kosztuje to az tyle, a przynajmniej bedzie wiadomo czy wszystko okej!
ja mam nadzieje, ze teraz juz obnizy mi sie ta prolaktyna i bedzie dobrze :))
Klaudoos bralaś może bromergon na obnizenie? :)
tak brałam bromergon na poczatku pol tabl potem cala, bralam ok 1,5 roku i wrocilo do normy.

zalamka, po prostu zalamka...
beta <0,100mIU/ml, a zeby byla ciaza to musi byc chyba ok 5...

moze za wczesnie wybralam sie na te badanie?? dopiero 5 dni po terminie, moze mam jakis dziwny organizm i nie da sie wykryc ciazy..

juz sama nie wiem, chyba cos pisze od rzeczy ;(
jest taki program "ciaza z zaskoczenia" i tam slyszalam, ze czasem badanie z krwi nie wykryje ciazy - jesli zawinil czynnik ludzki.

co mam teraz robic??

zalamka, po prostu zalamka...
beta <0,100mIU/ml, a zeby byla ciaza to musi byc chyba ok 5...

moze za wczesnie wybralam sie na te badanie?? dopiero 5 dni po terminie, moze mam jakis dziwny organizm i nie da sie wykryc ciazy..

juz sama nie wiem, chyba cos pisze od rzeczy ;(
jest taki program "ciaza z zaskoczenia" i tam slyszalam, ze czasem badanie z krwi nie wykryje ciazy - jesli zawinil czynnik ludzki.

co mam teraz robic??

ja 2 dni przed spodziewana miesiączką mialam 127 bete. wydaje mi sie ze chyba nie jestes w ciazy, ale jeszcze poczekaj z tydzien i ewentualnie jak @ nie przyjdzie poetorz badanie. przede wszystkim NIE ZALAMUJ SIE!!!

kula hula wiem co czujesz ja za kazdym razem jak ide do gina to mam nadzieje że jednak sie pomylił i jestem w ciazy... i jak zwykle sie myle bo to by bylo zbyt piekne żeby nam sie udalo zajsć to w brew pozorom jest skomplikowane...

dziewczyny ja tez to przechodziłam, prawie 53 cykle! albo po czasie przychodziła @ albo była ciąza biochemiczna, i co cykl załamka.. ale kurcze u mnie bylo tak ze w koncu powiedzialam dosc, nie staramy się biore sie za siebie (przez wszystkie stymulacje i branie porazajaco duzych dawek hormonow tylam) schudlam 55kg, powiedzialam mezowi ze sprobujemy pod koniec roku 2 cykle naturalnie a potem trudno niech robia ze mną co chcą(chodzilo o temat in vitro), intuicyjnie poszlam do endokrynologa okazalo sie ze trzeba zmienic dawke hormonow, w tym samym dniu ginekolog, zrobil usg i powiedzial ze nie wierzy: jest owulacja- jak nigdy!! prosze sie kochac dzis pojutrze i w sobote, nogi pol godziny do gory, i lezec.. od razu hormony.. i cud zaciązylam w zalobę narodową:zawstydzona/y:10 kwietnia w 30 urodziny męża. fakt ciaza od poczatku zagrozona- obfite krwawienia i skurcze ale utrzymala sie, juz przytylam 13kg dzieki hormonom, ale jedmnak cuda sie zdarzaja!!!! moj lekarz powiedzial ze rewolucje zrobilam tym schudnieciem- szok dla organizmu, ale najwazniejsze ze w ogole uslyszalam po tylu latach- jest owulacja i dzialamy! tak wiec nie zalamujcie sie dziewczyny.. (P.S. my probowalismy kilka naturalnych meto: kupilsmy psa, zmiany klimatow, kochalismy sie po pijaku spontanicznie i nic....) bedzie dobrze;)

kochana jak schudłaś 55 kg??? ja 10 nie moge zrzucić a przybrałam je po tabsach i teraz diety głodówki ćwiczenia nic nie daja... mam nadzieje że jak po niedzieli pójde na te badania hormonalne to się okaże że to przes hormony i dostane jakieś tabletki dzięki ktorym schudne bo ja już nie mogwe na siebie patrzec

reklama
bralam meridie 3 miechy a pootem przeszlam na dukana. jesli pojdziesz do endokrynologa mozesz poprosic o metformax, ale jesli nie masz duzej nadwagi, watpie ze Ci przepisze. moja znajoma schudla 20kg a nie je tylko pieczywa i ziemniaków. szok..

Do góry