reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to jest pusty pęcherzyk ciążowy ?

reklama
Zobacz jak moje wygląda
Pierwsze z wczoraj drugie sprzed 2 tyg.
Beta też coś powie jak to wygląda. W piątek powtórzę. Lekarz zlecił to robię. Zostaje tylko czekanie

Załączniki

• 20250422_170122.jpg
    20250422_170122.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 87
  • 20250422_170045.jpg
    20250422_170045.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 84
Zobacz jak moje wygląda
Pierwsze z wczoraj drugie sprzed 2 tyg.
Beta też coś powie jak to wygląda. W piątek powtórzę. Lekarz zlecił to robię. Zostaje tylko czekanie

Moim zdaniem u Ciebie nie musi być źle.
Jest pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i zarodek. Co prawda masz tam, że zarodek jest na 6+0 a Ty byłaś z tego co pisałaś w wyższej ciąży. I zarodek nie wykazał co prawda akcji serca. Ale trzeba pamiętać, że to są minimetry. Wystarczy lekkie ruszenie inne zaznaczenie i już będzie się wszystko zgadzać.

U mnie też tak było i jak wiesz dziecko jest na świecie. Akcja serca uwidoczniona dopiero w okolicy 8tc. Bardzo dużo zależy od lekarza i sprzętu

Moim zdaniem u Ciebie nie musi być źle.
Jest pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i zarodek. Co prawda masz tam, że zarodek jest na 6+0 a Ty byłaś z tego co pisałaś w wyższej ciąży. I zarodek nie wykazał co prawda akcji serca. Ale trzeba pamiętać, że to są minimetry. Wystarczy lekkie ruszenie inne zaznaczenie i już będzie się wszystko zgadzać.

U mnie też tak było i jak wiesz dziecko jest na świecie. Akcja serca uwidoczniona dopiero w okolicy 8tc. Bardzo dużo zależy od lekarza i sprzętu
Dlatego kazał czekać.
Położna wystawiła skierowanie i mam zbadać.
Do wtorku będę gdybać.

Właśnie nie mam takiej opcji. Liczyłam na wasze jakieś opinie zaglądając na dołączone zdjęcia

W moim totalnie laickim oku też widzę, że w tym pęcherzyku jest jakby pęcherzyk żółtkowy. Ale ... On wydaje się być bardzo duży w porównaniu z pęcherzykiem ciążowym. Dodatkowo pęcherzyk ciążowy ma niereguralny kształt. Tylko, że to jest zdjęcie. Ciężko powiedzieć czy w obrazie faktycznie też tak wyglądało i nie są to jakieś złudzenia optyczne.

Generalnie jeżeli jest pęcherzyk żółtkowy to w max 3 dni powinien pojawić się zarodek. Rzadkością jest brak zarodka przy pęcherzyku żółtkowym

W moim totalnie laickim oku też widzę, że w tym pęcherzyku jest jakby pęcherzyk żółtkowy. Ale ... On wydaje się być bardzo duży w porównaniu z pęcherzykiem ciążowym. Dodatkowo pęcherzyk ciążowy ma niereguralny kształt. Tylko, że to jest zdjęcie. Ciężko powiedzieć czy w obrazie faktycznie też tak wyglądało i nie są to jakieś złudzenia optyczne.

Generalnie jeżeli jest pęcherzyk żółtkowy to w max 3 dni powinien pojawić się zarodek. Rzadkością jest brak zarodka przy pęcherzyku żółtkowym
Zostaje mi czekać do poniedziałku na USG i się łudzić że się pojawi zarodek

reklama
Do góry