Parówka86
Fanka BB :)
No właśnie moja Córa, nudzi się na spacerze po 20 minutach i zaczyna się marudzenie i wrzask.U nas sprawdzają się spacery, na szczęście Olgus bardzo je lubi, bo nie wiem co ja bym bez nich zrobiła.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
No właśnie moja Córa, nudzi się na spacerze po 20 minutach i zaczyna się marudzenie i wrzask.U nas sprawdzają się spacery, na szczęście Olgus bardzo je lubi, bo nie wiem co ja bym bez nich zrobiła.
Młoda ma 6 miesięcy, ale niestety tak jak napisałam gdzieś, że po 20 minutach spaceru, zaczyna Jej się nudzić i tak jest z większością rzeczy, nie potrafi się zainteresować czy pobawić czymś dłużej niż kilka minut.Ogarnęłam sobie różne aktywności z innymi mamami. Nie wiem w jakim wieku masz córkę. Ale jak moja była poniżej 6 miesięcy to po prostu chodziłam do różnych kawiarni dla mam z dziećmi, tam się poznawałyśmy, gadałyśmy itp. Chodziłam też na spotkania mam z chustonoszenia. Potem jak już miała te 6 miesięcy to różne zajęcia dodatkowo dla takich maluchów
Jakbym czytała o moimMłoda ma 6 miesięcy, ale niestety tak jak napisałam gdzieś, że po 20 minutach spaceru, zaczyna Jej się nudzić i tak jest z większością rzeczy, nie potrafi się zainteresować czy pobawić czymś dłużej niż kilka minut.
A próbowałaś spacerować z dzieckiem w chuście/nosidle ergonomicznym? U mnie to jedyny pewniak.No właśnie moja Córa, nudzi się na spacerze po 20 minutach i zaczyna się marudzenie i wrzask.
Potwierdzam. Ja nie mialam pomocy (no mąż wieczorem i w nocy) i nabawilam sie nerwicy. Bo kolki, ząbkowanie, moja samotność z dzieckiem cale dnie i w końcu moje zdrowie psychiczne padło. Pomagają wyjścia na zajęcia dla dzieci, spotkania z innymi mamami- jak już dziewczyny pisały. Teraz syn ma 3 lata i od roku mamy więcej już zajęc, staramy sie regularnie spotkać nawet 1 raz w tyg.z inną mamą i jej dzieckiem, żeby nie zwariować w domu.Moje dziecko co prawda nie bylo HNB, ale mieliśmy inne przygody na początku i straszne kolki. Dobrze jest mieć jakąś pomoc. Jeżeli nie masz nikogo bliskiego to nawet wynająć kogoś, żeby zajął się dzieckiem jak Ty będziesz robić co innego. Nie chodzi nawet o wyjście na imprezę, ale nie wiem zakupy czy gotowanie obiadu, czy inna aktywność, która lubisz bez ciągłej myśli o dziecku albo bez niego obok. No lub po prostu najzwyklejszy sen... Taki oddech dużo daje. Podobnie jak kontakt z innymi ludźmi. Ja byłam bardzo dlugo z dzieckiem w szpitalu i gdyby nie kontakt z innymi ludźmi to bym oszalała.
Moj ma 8 miesiecy i myslelismy, ze jak nauczy sie siedziec to polubi spaceryMłoda ma 6 miesięcy, ale niestety tak jak napisałam gdzieś, że po 20 minutach spaceru, zaczyna Jej się nudzić i tak jest z większością rzeczy, nie potrafi się zainteresować czy pobawić czymś dłużej niż kilka minut.
Naprawdę podziwiam mamy, które są całe dnie same z dzieckiem bez kontaktu z innymi ludźmi. Powtarzam to ciągle i będę dalej. To nawet nie chodzi, że ktoś Ci wielce pomaga na pół etatu, ale o to że możesz nawet zająć się swoim dzieckiem i jednocześnie porozmawiać z dorosłą osobą. Ja mam to szczęście, że dziadkowie są na miejscu i mała ich uwielbia.Potwierdzam. Ja nie mialam pomocy (no mąż wieczorem i w nocy) i nabawilam sie nerwicy. Bo kolki, ząbkowanie, moja samotność z dzieckiem cale dnie i w końcu moje zdrowie psychiczne padło. Pomagają wyjścia na zajęcia dla dzieci, spotkania z innymi mamami- jak już dziewczyny pisały. Teraz syn ma 3 lata i od roku mamy więcej już zajęc, staramy sie regularnie spotkać nawet 1 raz w tyg.z inną mamą i jej dzieckiem, żeby nie zwariować w domu.
Młoda ma 6 miesięcy, ale niestety tak jak napisałam gdzieś, że po 20 minutach spaceru, zaczyna Jej się nudzić i tak jest z większością rzeczy, nie potrafi się zainteresować czy pobawić czymś dłużej niż kilka minut.
Właśnie też czekam na to aż usiądzie, bo nawet rozszerzanie diety idzie bardzo, bardzo kiepsko.Jakbym czytała o moim
Czekam aż usiądzie sam i liczę na to, ze wtedy się zajmie czymś dłuzej![]()