• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Ponieważ protest dotyczący maminych zupek trwa, ja gotuję jajko, biorę z niego pół żółtka i miksuję z wcześniej podgrzaną zupką jarzynową Gerbera. Wczoraj weszło gładko:-):-):-) Dzisiaj dla odmiany jarzynki z królikiem:tak: Jutro znów będzie żółtko:-)

reklama
Gratulacje dla dzieciaczków zjadających nowości!smacznego!
U nas żóltko dużo później przez skazę
A dzisiaj zrobiłam kisielek nawet spoko wszedł:tak:

u nas tez juz chyba powrot do normy, chociaz kasza nadal jest beee. najlepiej maly lubi banana z jablkiem i marchewke.
a jutro gotuje mu jakas zupke stad moje pytanie: jak dziewczyny przechowujecie te zupki i inne pysznosci? mam kilka sloiczkow tych malutkich, ale macie jakies specjalne zabiegi do tego?
aha no i chcialam zapytac o brokuly, czy podajecie swoim dzieciaczkom? jesli tak to prosze napiszcie reakcje

Ja jak ugotuje zupkę to mrożę normalnie w woreczkach... nakładam do woreczka i przedzielam na pół... takie płucka się robią z wyglądu... a potem jak chce małej dać to jak kostke lodu wyciskam i jest :-p

Dawałam małej brokuły ale nie lubi i to bardzo... co nie zmienia faktu, że jestem uparta i wciskam dalej :zawstydzona/y:

U nas brokuly sa chetnie zjadane, jak wszystkie inne warzywa.
Ja zazwyczaj gotuje wieksza ilosc zupek, wlewam do malych sloiczkow i zamrazam.

Z brokułami, groszkiem i szpinakiem to ostrożnie, bo mają intensywny smak, i nie każdemu dziecku pasuje, więc najpierw proponuję dać na próbę, a nie jak ja ugotować litr zupy i potem wszystko do kosza:-p

reklama
surv co racja to racja:-D no ale ja tak tylko na probe w dodatku z marchewka chyba zmieszam bo samo to na pewno nie przejdzie.
chociaz jak zaczynalismy z warzywami to Maly tylko groszek jadl..teraz juz nie chce niestety:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry