• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

A ja powiem wam szczerze, ze właśnie z lenistwa wolę ugotować :P bo jak gotuje to prawie na miesiąc mam pomrożone i tylko wyciągam danego dnia... jeden dzień a nawet nie dzień a 2 h poświęcam na przygotowanie miesięcznego menu dla małej :-p raz dwa i różne zupki porobione i pomrożone... :-D

reklama
A ja powiem wam szczerze, ze właśnie z lenistwa wolę ugotować :P bo jak gotuje to prawie na miesiąc mam pomrożone i tylko wyciągam danego dnia... jeden dzień a nawet nie dzień a 2 h poświęcam na przygotowanie miesięcznego menu dla małej :-p raz dwa i różne zupki porobione i pomrożone... :-D

Ja aż tak dużej zamrażarki nie mam, ale też jak gotuję to na conajmniej dwa tygodnie. Awaryjnie 2 słoiczki gotowe w szafce trzymam, jakby się zapasy własne niespodziewanie skończyły, chociaż zwykle i tak kolejny zapas gotuję parę dni wcześniej, nim się poprzedni skończy. No i zawsze jak mam ochotę na eksperymenty z dodaniem nowego składnika, to najpierw próbujemy na kupnym słoiczku, żeby w razie alergii nie wywalać całego zamrożonego zapasu:tak:

No a Florka wciaga już teraz około 2 standardowych słoiczków na obiadek, więc w miesiąc by mnie z torbami puściła na kupnych:baffled:

Apropos ilości posiłków.... od kiedy zamiast papki zwanej zupką podaje się dzieciom coś ala drugie danie, czyli osobno ziemniaczki, osobno zmielone mięsko + jakieś warzywa?

A moja młoda nie chce jeśc zupek które ja gotuję więc na razie słoiczki muszą być,a próby są podejmowane może polubi. Tylko u mnie duży słoiczek jest na 2 dni.:tak:

Surv jużź teraz możesz na przemiennie dawać zupkę jarzynową, albo takie ala 2 danie czyli mięsko , ziemniak, warzywka zmiksowane.
A obiad z 2 dań to wprowadzamy dopiero ok 10 miesiąca.

Fajnie Wam dzieciaczki jedzą:tak:U nas stwierdzono alergie na mleko i od dwóch tygodni jesteśmy na Bebilonie pepti 2 na szczęcie małej zmiana mleka pomogła i uczulenie się zmniejszyło. Oprócz uczulenia na mleko jest również na marchewke :-(no i jak na razie jesteśmy na dyni z ziemniakami, którą się Młoda zajada, szpinakiem z ziemniakami i z jakimś mięskiem, ale ogólnie mięsko jest bee, ostatnio dalam jej chrupka kukurydzianego i posmakowało:tak:Deserki to wszystkie wcina aż jej się uszy trzęsą:-)

A moja młoda nie chce jeśc zupek które ja gotuję więc na razie słoiczki muszą być,a próby są podejmowane może polubi. Tylko u mnie duży słoiczek jest na 2 dni.:tak:
u nas to samo - bobovita, ale panna nawet w 2 dni całego słoiczka nie pochłania, także reszta ląduje w koszu :baffled:. Za to podkrada mi ziemniaczki z mojego talerza :-D

no niezle niezle.
My narazie wychodzimy z diety. Mleko się przyjęło, sensacji kupnych po nim brak więc dzisiaj na obiad zamiast znienawidzonej marchewki z ryżem mama ugotowała marchewkę z ziemniaczkami. zobaczymy.
A nasze słoiczkowe mrożonki czekają na podanie no ale to jeszcze z kilka dni myślę. Wczoraj pierwszy raz od 10 dni młoda dostała mleko w butelce coprawda rzadkie ale zawsze....mina dziecka po wypiciu mleka.....bezcenne..... mówiła ni mniej ni więcej....mamo jestem w raju....:-):-):-) wierzę bo jak ja po 2 dniach gryzienia scharków zjadłam krupnik to poczułam się tak samo:-D:tak::tak:

reklama
Sylcia u nas też słoiczek na dwa dni:-(
Powiedzcie mi kochane jedną rzecz, czy często można dawac naszym dzieciom szpinak (oczywiście z jakimś innym warzywkiem)????? Bo ostatnio moja mama zrobila mi wyklad, ze dlaczego daje Tośce szpinak???/:szok::szok::szok: że nie powinnam jej dawać bo ma kwasy (zapomnialam jakie, cholercia) które wyplukuje jakieś witaminy z organizmu!!!:szok:
I normalnie zgłupiałam:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry