Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Tosika owszem szpinak ma dużo witamin, a ten kwas to kwas szczawiowy, taki sam występuje w szczawiu, i on się odkłada. Poza tym ja wyczytałam że szpinak dopiero po 9 miesiącu
więc jak możesz to lepiej ogranicz.
Jedynym mankamentem jest to, że szpinak zawiera kwas szczawiowy, który w połączeniu z wapniem tworzy nierozpuszczalny związek - szczawian wapnia nieprzyswajalny przez organizm. Dlatego też nie powinien być spożywany przez osoby cierpiące na artretyzm, reumatyzm, wątrobę, nerki
więc jak możesz to lepiej ogranicz.
Jedynym mankamentem jest to, że szpinak zawiera kwas szczawiowy, który w połączeniu z wapniem tworzy nierozpuszczalny związek - szczawian wapnia nieprzyswajalny przez organizm. Dlatego też nie powinien być spożywany przez osoby cierpiące na artretyzm, reumatyzm, wątrobę, nerki

Żadnej wysypki nie ma. Moja koleżanka daje swojej córce danonki od 5 m-ca bo tak jej pediatra zaleciła ( bo młoda w żadnej postaci nie chciała mleka). Powiedz mi czy już mogę w małych ilościach mu dawać danio i danonki? Bo inne jogurty to mają jakieś barwniki. No i powiedz mi co to jest żelatyna wieprzowa?
a myslalam ze na dwa tygodnie starczy czy cos...
A nabiał wprowadzamy raczej dopiero ok 10 miesiąca.
ale czy to miało być jako ciekawostka czy to prawda to nie wiem
z tego co Sylcia napisała to hcyba coś miała racje ta babka