• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

A! Zapomnialam Wam napisac ze kupilam wczoraj Oliwii nowe kaszki, znalazlam je przez przypadek. Z Bobo VIty. Jedna to "kaszka mleczno-pszenna z bananami i kawalkami sucharkow" a druga to "kasza manna na mleku modyfikowanym" przygotowuje sie ja tak samo jak te wszystkie kaszki ryzowe, bez gotowania :tak:Podobno to nowość. Byla jeszcze "kaszka mleczno-wielozbozowa" ale to kupie nastepnym razem:-)

reklama
A! Zapomnialam Wam napisac ze kupilam wczoraj Oliwii nowe kaszki, znalazlam je przez przypadek. Z Bobo VIty. Jedna to "kaszka mleczno-pszenna z bananami i kawalkami sucharkow" a druga to "kasza manna na mleku modyfikowanym" przygotowuje sie ja tak samo jak te wszystkie kaszki ryzowe, bez gotowania :tak:Podobno to nowość. Byla jeszcze "kaszka mleczno-wielozbozowa" ale to kupie nastepnym razem:-)
Dobrze Luczynko, że o tym napisałaś, będę szukać na półkach:tak:;-):-)

Oliwka tez juz dawno zaczela jesc truskawki bo mielismy swoje mrozone. Sklepowych bym sie bala jej dawac bo one sa pedzone na jakis paskudztwach :baffled::wściekła/y: Ale teraz juz pojawiaja sie pierwsze nasze truskawki wiec bedzie jadla swiezutkie :tak:

My tez mamy swoje mrozone,ale ja chcialam poczekac do tych swiezych,ktorych juz jest coraz to wiecej u Nas na ogrodku! :-D :tak: MNIAM! :-p

Zuzia juz 2 razy jadla ogrodkowe czeresienki i bardzo Jej smakowaly. :tak: :-) No i tez 2 razy jadla juz chlebek z maselkiem i ... dzemem malinowym,a tak wcinala,ze nie nadazalam dawac Jej kolejnych kesow,hihi! :-D :tak:

Zuziowy plan zywienia wyglada tak:

6:30 - mleczko z kaszka (120ml)
9:30 - sniadanko z Mamusia :-D (chlebek z maselkiem i czasami z czyms dodatkowo)
13:00 - obiadzio
16:30 - podwieczorek (paroweczka,chlebek,kaszka na gesto,mleczko z herbatnikiem lub serek waniliowy lub jakis inny smakolyk :cool2: :-D)
19:30 - mleczko z kaszka (150-180ml)

W miedzy czasie herbatki i owoce,ktorych do posilkow jednak zaliczyc sie nie da,bo tym najesc sie nie mozna,hehe. :-D

Mysle,ze Zuzia,ilosciowo,je w sam raz. ;-)

My za przykładem Agutki i Zuzi też daliśmy Adasiowi kanapeczkę. Tylko z szyneczką z indyka, bo on to raczej mięsiarz jest :tak::-No i zrobiłam mu piewszy raz normalną słabiutką herbatkę. Również wypił i nic mu po niej nie było. Cieszę się bo Adaś bardzo dużo pije (zwłaszcza przed zaśnięciem, potrafi wypić i 150ml) a herbatki z Hippa i Bobovity znów podrożały (wczoraj w Tesco płaciłam 9.30zł)

Madziu,to fakt,herbatki (My uzywamy Hipp`a) podrozaly. :baffled: I ja teraz bede konczyc wszystkie puszki,no i bede szla na zakupki herbatkowe do Plusa. :-) Tam sa takie zwykle w torebkach o roznych roznistych smakach. ;-) Nawet bananowe i jablkowe sa. :-D I kosztuja ok. 1zl za 20szt! :-D Bede zaparzac taka torebke,ktora mysle,ze starczy mi na pol dnia albo i na dzien i rozrabiac te esencje z woda,zeby byla slabiutka i miala taki delikatny posmak. :tak: :-) Jesli np. Zuzince nie zasmakuje,to doslodze lekko glukoza. :tak: No,a podsumowujac :-p Zuzia tez bardzo duzo pije. :-D :tak:

reklama
uleeczko dokładnie tak samo jak każdą inną zupę tylko dodaj ryż i sok pomidorowy lub swojski przecier (te kupne mają konserwanty)-ja tak gotuję;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry