reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
W czoraj Pati zjadła spagetti ze słoiczka.Jak dla mnie tylko w kluskach je przypomninało.Wieczorkiem deserek z kawałkami mango.(od 9 miesiaca)To co u mnie na zadupiu jest z kaszkami to szczegół. Zakres miesięcy kończy się na 6.Zadnej z większym miesiącem nie znalazłam narazie.Z tymże uparłam się na Bobowite.

Ja kompletnie nie rozumiem mojego dziecka, o co jej chodzi z tym jedzeniem. na zupkę i kaszę kręci nosem, a jak dzisiaj dostawała z naszego talerza mięsko i ziemniaczki z z sosem to tak otwierała dzioba, że nie wiem, a jak tylko poczuła zupkę nie było mowy, żeby jej wtrynić łychę. Chyba muszę jej opracować nowe menu, albo zacząć przyprawiać

a myślisz mija że to by coś zmieniło?! no i to jest logiczne, że jogurty czy serki są z krowiego mleka, prawda?:eek:

sorki, ze sie wtrace, ale z tym mlekiem krowim to jest tak: mleko nieprzetworzone dopiero wprowadzamy po 3 roku. natomiast mleko przetworzone czyli twarogi z sera, jogurty, kefiry itp. juz od 10 m-ca. dlatego w deserkach ze sloiczkow po 9 m-cu sa twarozki i jogurty.

Takze nasze maluszki juz moga dostawac nabial!!! A nawet powinny jesli nie maja alergii

Dziewczyny,mam takie pytanie. Kupilam dzis Zuzi sloiczek Gerbera - "Warzywa z delikatnym schabem i kluseczkami". Powiedzcie mi,czy ktoras z Was gotowala juz dziecku schab,np. do zupki,czy cos? :confused: ;-) Bo to w sumie jest biale i delikatne mieso,no i skoro jest w sloiczkach,to,chyba,moge sama Zuzi je przygotowac? :-p Co o tym sadzicie? Bo do lekarza idziemy na kontrole wagi i wzrostu w polowie lipca,no i sie zapytam,ale chcilabym wiedziec,co Wy o tym myslicie. ;-)

reklama
Schaby są w słoiczkach już od 8 ms-chyba.,mała jadła..Pati jadła juz rosołki na wołowince i nic niebyłó jej,a niby powinny być później podawane.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry