reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

...
dziewczyny, jak to jest z bananami? mozemy dac dziecku juz surowe banany? w mojej "amerykanskiej :) " ksiazce i w takiej, co dostalam od mojej mamy z lat 70, pisze ze mozna, a moja lekarka mowila, ze to tez cytrus.

Moja Oliwia zajada banany już jakiś czas chyba od końca 4 miesiąca:confused::confused: i bardzo jej smakują. Najważniejsze to obserwować dziecko czy nic się nie dzieje po wprowadzeniu nowości.
A dzisiaj zapodałam Liwce chrupki, ale miała frajdę, jadła aż jej się uszy trzęsły, hehee:-D:-D:-D nawet poradziła sobie z końcóweczką...

reklama
A ja dzisiaj dałam nie cała łyżeczkę banana i to chyba po nim był cyrk:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: i to jaki od 9ej do 13ej marudzenie,Ja czytałam że od 10 ego miesiąca można podawać ale Maciek tak się patrzył jak ja jadłam że trudno byłoby mu nie dać no i miałam suuuuuuuuuuuuuuuper4 godzinki marudzenia :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Iwonka,ja daje Przemciowi raz po raz kawałek bananka,bardzo mu smakuje.Od niedawna pije też hippowską herbatkę pomarańczową po 5 miesiącu i nic mu nie jest.W sumie to bałam się ją kupić bo nasłuchamłam się o szkodliwość czy alergiczności owoców cytrusowych ale nic mu po niej nie jest.A ja dziś planuje zrobić Przemciowi domowy obiadek.Może któraś będzie tak miła i poda mi proporcje i składniki?

Aha,Mju sorki że w tym wątku ale dzięki śliczne za dietkę:-D

My również podajemy bananka od 4 miesiąca,najczęściej mieszam go z jabłuszkiem lub innym owocem.A dziś WOjtek dostał bananka do rączki taki malusi kawałek i był zachwycony.Zrobiłam mu też dzisiaj ten kisielek z prpozycji Dzikdzika;-) i chyba mu smakował,mam tylko pytanie czy Tobie Dzikdziku też to tak śrdenio pachnie? bo mnie ajkoś zniechęcił ten zapach i anstępny kisielek na soczku;-)

Edi też mi trochę dziwnie zaleciał:sick:, ale to chyba normalne:-p

Ja z bananem niezamierzam się śpieszyć. Wogóle to trochę się wam dziwię, że tak się śpieszycie z wprowadzaniem nowych pokarmów. Przecież np. banan w Polsce raczej nie rośnie;-) i musi być nieźle zakonserwowany, żeby tu przywędrować, mimo że ma grubą skórę. No i należy do owoców silnie alergizujących. Dajecie np. mannę czy biszkopty, a ja znałam bezglutenowca i wiem jakie to było męczące dla niego i jego rodziców. OK teraz to już jestem na pewno skreślona na tym forum:sad: , może jestem poprostu przewrażliwiona:eek:. W sumie każda matka decyduje co dawać i widzi jak jej dzieciątko na to reaguje:tak:

Ja tez Oliwii dalam banana jak skonczyla 4 miesiace (a moze i nawet troche predzej) i nic Jej nie bylo, tyle tylko ze ten banan wogole Jej nie smakowal :no: :baffled: i dlatego zaprzestalam dawania Jej tego typu owocow :no: Ale ten koktajl polecam :tak: Oliwia wypila 170ml na jednym oddechu :-D No i jak dla mnie to tez pachnial ladnie :tak: :-)

A ja wczoraj ugotowałam małej jarzynówkę z brokułami, dzisiaj kurczaka z ryżem, marchewką i szpinakiem i mam zagotowanych 13 słoiczków, więc na jakiś czas mam spokój:tak: :-) . Mała zajada obiadki aż miło popatrzeć:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry