reklama

Dieta odchudzająca starającej

BUNIAAAAAAAAAAA- jesteś:tak::-):-):-):-):-):-)no w koncu;-)
Super,ze tak Ci waga zjechala-GRATULUJEEEE!!! :):):))

Kochana-praktyki w U.Miasta???????czyżby praca sie szykowala??;-):-p

jesli chcesz moge Ci podac przepis na chlebek-pisalam sobie jak Wikula podala to moge Ci napisac:happy2:

super ,ze juz jestes i ze sie trzymasz dietki i wogole ,ze wszystko si u Ciebie-nie opuszczaj juz nas :baffled::no::happy2::happy2:

reklama
buniu cieszę sie bardzo ze wróciłaś strasznie cicho się tu ostatnio zrobiło... no i gratki wielkiego spadku!!! jak ty to robisz??? mi jakos nie chce zchodziś tak łatwo
ale jak będzie nas wiecej to i motywacja większa:)

aaaaa
no i specjalnie dla ciebie buniu przepis na leniwe na jeden posiłek dla jednej osoby;
kostka twarogu 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 jajko wymieszać zagnieść i gotować i włala:)

BUNIAAAAAAAAAAA- jesteś:tak::-):-):-):-):-):-)no w koncu;-)
Super,ze tak Ci waga zjechala-GRATULUJEEEE!!! :):):))

Kochana-praktyki w U.Miasta???????czyżby praca sie szykowala??;-):-p

jesli chcesz moge Ci podac przepis na chlebek-pisalam sobie jak Wikula podala to moge Ci napisac:happy2:

super ,ze juz jestes i ze sie trzymasz dietki i wogole ,ze wszystko si u Ciebie-nie opuszczaj juz nas :baffled::no::happy2::happy2:

praca raczej nie- niestety. ze szkoły muszę odbyć praktyki i akurat załatwione mam w Urzędzie Miasta. wątpię, żeby znalazł się potem jakiś etat, ale jeśli się znajdzie, to może mnie wezmą pod uwagę skoro już zobaczą jaka fajna jestem ja narazie to w piątek złożyłam papiery na komendzie, bo szukają na zastępstwo do biura. mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie, to wtedy na praktyki nie pójdę do Urzędu, ale zacznę pracę na komendzie i tam mi podpiszą papierek z praktyk. dziś ook.19 się dowiem czy teśc mi cos załatwi- pracował na policji, zna ludzi i obiecał mi podzwonić i popytać, no i może mu się uda mi to załatwić. trochę się wstydzę tego, ale prawda jest taka, że bez "pleców" to w dzisiejszych czasach się nie znajdzie tak łatwo pracy. niestety, ale zmusiłam się poprosić teścia o pomoc, bo zależy mi na tej pracy. jest to co prawda na zastępstwo, jakoś do lipca, ale może w międzyczasie zwolni się jakiś etat i mnie zatrudnią. a jak nie, to i tak plus, bo wkońcu jakaś praca to będzie i doświadczenie, a potem może łatwiej mi coś innego przyjdzie. jestem dobrej myśli

a przepisik możesz dać- baaaardzo chętnie

buniu cieszę sie bardzo ze wróciłaś strasznie cicho się tu ostatnio zrobiło... no i gratki wielkiego spadku!!! jak ty to robisz??? mi jakos nie chce zchodziś tak łatwo
ale jak będzie nas wiecej to i motywacja większa:)

w sumie to sama się dziwie, że ta waga mi tak szybko spada. ale w zasadzie tak to chyba jest, jeśli ma się dużo do zrzucenia. bo organizm czuje się dobrze zrzucając. pewnie stanie mi waga na dłużej, jak moje ciało stwierdzi, że już dosyć i tak się dobrze czuje. jak narazie chudnę, wszyscy widzą różnicę- ja po ubraniach jedynie, no bo skoro codziennie się ogląda w lustrze tą samą gębiczkę, to trudno zauważyć różnicę. ci co mnie nie widzieli jakiś czas to zauważą. jak odnajdę aparat, to małżon mi zrobi zdjęcie i wtedy na pewno i ja będę widzieć tą różnicę

aaaaa
no i specjalnie dla ciebie buniu przepis na leniwe na jeden posiłek dla jednej osoby;
kostka twarogu 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 jajko wymieszać zagnieść i gotować i włala:)

i z czym to tak jesz? same, takie ugotowane? czy to w takim sensie zamiast ziemniaczków? bo ja chyba jak je zrobię, to będę robić przez tydzień na miliard różnych sposobów bo pewnie zrobię na słodko z jogurtem albo serkiem waniliowym, mam też pomysł, żeby je podpiec z cebulką i mięskiem. no i np. z sosikiem czekoladowym albo z warzywami w sosie jogurtowo- musztardowym. mmm.... już mi ślinka cieknie jak sobie pomyślę, co ja z tych klusków zrobię

przepis na 1 chlebek:tak:
2 szklanki otrębów owsianych
1 ----//-- ---//-- pszennych
0,5 --//-- skrobii kukurydzianej
250g (ja daje 200g) serka wiejskiego grani light
4 jajka(bialka ubic na piane)
250ml maslanki niskotluszczowej-ja daje kefir 0%
1 lyzeczke plaską soli ziolowej
niecala torebka proszku do pieczenia.

suche skladniki wymieszac w sporej misce.
w drugiej misce rozgniesc serek grani dodac 4 żóltka-wymieszac i dodac 1/3 maślanki lub kefiru i dodac do suchych skladników-pomieszac i dodac reszte maslanki lub kefiru.po wymieszaniu dodac piane i delikatnie wymieszac.
wylozyc forme papierem do pieczenia i wstawic do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec 1,2-1,3:tak:

smacznegooooo!!

ja robilam juz drugi raz-jest pyszny ,sycący!!mozna 2 kromki na dzień:tak:

dziękuję bardzo :-D to taki sam przepis mam w pliku, ale wybrałam inny, bo był tańszy i mniej skomplikowany ;-) ale może i tego kiedyś wypróbuję :-) buziam :-***

reklama
Witajcie piękne.:-) Jestem na dukanie od 36 dni. Zleciało tyle, ile widać na suwaczku. :sorry2:
Udzielałam się na innym forum, ale forum jakoś ucichło... Chyba zostałyśmy we dwie na placu boju.:baffled:
Mamao5 dziękuję za zaproszonko. :-)
Szczerze, to podczytuję was codziennie.:sorry2:Ale na zrobienie "tego pierwszego kroku" nigdy nie mialam odwagi .:zawstydzona/y:
Miło mi będzie jak i mnie przyjmiecie do swej drużyny.:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry