reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dla dzidziusia

zanim wkleję fotkę limuzyny na, którą czekam (bo sprowadzają fotelik), pochwalę się pokoikiem Adasia
oczywiście łóżeczko jeszcze złożone, ale ubranka w komodzie poukładałam ;-)
pokoik w nowym mieszkaniu będzie też zielony, ale z dodatkiem koloru niebieskiego ;-)

reklama
Ewa gratuluje :tak: Ja dopiero wczoraj zaczelam ogladac ciuszki i patrzec co jeszcze musze dokupic, a jutro zaczne prac i moze spakuje juz torbe do szpitala :tak:
Niby jeszcze tylko jakies 8 tygodni ale wydaje mi sie ze to nigdy nie nadejdzie:zawstydzona/y: Tak bardzo bym chciala juz ale dochodze do wniosku ze jeszcze nie bo nie jestesmy gotowi :-( I to mnie najbardziej martwi jeszcze tyle do zrobienia:-:)szok:

No nie Ewa, nasi chłopcy mają takie same komody:-):-):tak:

Podobają mi się w niej szuflady bo są głębokie i można dużo pomieścić.

Belka ja też nie jestem gotowa. Nie poprałam ubranek. Nie mam rzeczy dla siebie do szpitala i kosmetyków dla małego. Ani wanienki, ani nawilżacza. Teraz niestety pochłania nas szał z tamtym mieszkaniem, a nie z dzidziusiem...
50 dni mi zostało, niby dużo, ale z drugiej strony czas tak szybko leci, że coraz bardziej mnie przeraża wszystko.

No nie Ewa, nasi chłopcy mają takie same komody:-):-):tak:

Podobają mi się w niej szuflady bo są głębokie i można dużo pomieścić.

;-) kupiliśmy bo tania i nie będzie szkoda jak się zniczy, no i do tego fakt funkcjonalna, zgadzam się z Tobą Dotka ;)
Mamy do tego też szafę ;-) ale nie rozkładamy, bo jak na razie w tej komódce pomieści się wszystko.

To Was dziewczyny troszkę zestresuje....:tak::-D(nie no żartuje)

Ja juz się spakowałam do szpitala...tylko ja mam taki charakter, że wszystko robię duuuużo wcześniej...

Nie mam tylko kosmetyków dla małego...:tak:

Ale zdążycie, jest jeszcze czas;-)

Spakowałaś i siebie i dzidzie?
No fakt, niezłe masz tempo :-)
Chyba w przyszłym tygodniu wezmę się za swe przygotowania, aby nie być w tyle :-)

Ewa my mamy tak jak Wy :tak: wzielismy sie za mieszkanie i remonty i wiecej czasu i pieniedzy teraz poswiecamy na to. Ale w listopadzie wezmiemy sie w garsc i kupimy reszte :tak: A mianowicie wozek i lozeczko:tak: W tym tygodniu planuje kupic wanienke i rzeczy do szpitalnej torby no i wkoncu ja spakowac:-) a kosmetyki dla maluszka juz mam, brak mi tylko pampersow i chusteczek :tak:

Belka ;-) no to spokojnie dacie radę wszystko ogarnąć w terminie ;-)
A na jaką wanienkę się zdecydowałaś? Taką klasyczną? Czy znalazłaś jakąś szczególną?
Bo ja jeszcze nie wiem. Najpierw myślałam, że najlepsza będzie taka nakładana na wannę, z korkiem aby łatwo wypuścić z niej wodę, ale w nowym mieszkaniu zdecydowaliśmy się na prysznic i to na tyle nietypowy, że nijak wanienki tam nie wstawię...

reklama
Ewa my zdecydowalismy sie na klasyczna wanienke :tak:
Przyznam sie ze myslalam o jakis udogodnieniach jak na przyklad to:
Brevi Bath Dresser : mothercare
ale doszlam do wnisku ze kosztuje sporo a tak naprawde tylko na pierwsze miesiace.Potem myslalam zeby kupic poprostu gabke lub cos takiego:
Bath tub support : mothercare
az wkoncu doszlam do wniosku ze najlepsza bedzie klasyczna wanienka:
Classic Winnie the Pooh Bath set : mothercare
z Kubusiem Puchatkiem rzecz jasna :tak: Gdzie zechce tam wykapie i bedzie dobra na dluzej:tak:

Do góry