• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dodatni wynik BTHCG i miesiączka

Malinowysok

Fanka BB :)
Cześć,

Od dłuższego czasu przyglądam się forum i jestem w sytuacji w której sama chciałabym Was prosić o poradę lub potrzymanie na duchu.

28 dniu cyklu zrobiłam test z moczu, wyszła bardzo jasna kreska (nawet myślałam, że mam zwidy ;). Tego samego dnia poszłam na badanie z krwi i wynik 18,7. Nieśmiało się ucieszyliśmy i postanowiłam, że powtórzę test w piątek i w tedy umówię się do lekarza.
Niestety dzisiaj w nocy zaczęłam krwawić. Na razie krwawienie się utrzymuje, lekko czuje ból brzuch i piersi. Poszłam dzisiaj znowu na badanie krwi i czekam na wyniki...

Myślę, że to ciąża biochemiczna ale czy któraś z Was miała podobnie? Czy po ciąży biochemicznej jednak umówić się do ginekologa i sprawdzić czy wszystko w porządku?

Jest to mój drugi miesiąc starań. Nie załamuję się ale czuję się trochę w tym wszystkim pogubiona :(

reklama
Rozwiązanie
Być może masz rację. Zakładałam że ciąża stracona w 5. tygodniu to tylko ciąża biochemiczna.
Ponoć przy becie ponad 1000 ciąża już nie jest uznawana za biochemiczna ( a u Ciebie 900 to już myśle ze wartość spadkowa ) choć np mój gin mówił ze są różne szkoły i często zakłada się ze do 6 tc bywają ciąże biochemiczne
Dziewczyny a jakie miałyście krwawienie po ciąży biochemicznej? Mocniejsze czy porównywalne do miesiączki?

Trochę mnie dziwi to, że krwawienie jest słabsze niż zwykle, chociaż z większą ilością skrzepów.

Czy mogę się już w tym miesiącu znowu starać czy jednak odczekać i odpuścić ten miesiąc?

Dziewczyny a jakie miałyście krwawienie po ciąży biochemicznej? Mocniejsze czy porównywalne do miesiączki?

Trochę mnie dziwi to, że krwawienie jest słabsze niż zwykle, chociaż z większą ilością skrzepów.

Czy mogę się już w tym miesiącu znowu starać czy jednak odczekać i odpuścić ten miesiąc?
Ja miałam bardziej obfite i bardziej bolesne. Pamiętam ze nawet miałam podwyższona temperaturę.
Może jeszcze Ci się rozkręci, ale ja są skrzepy to myślę, że się oczyszcza.
Zaszłam w kolejną ciążę od razu w tym pierwszym cyklu po tej biochemicznej. Lekarze nie widzą przeciwskazan.

Miałam mocniejsze niż przy normalnym okresie. Po 2 tygodniach od zakończenia krwawienia poszłam na USG żeby potwierdzić, czy organizm faktycznie się oczyścił. Lekarz powiedział, że można to uznać za zwykle krwawienie i zacząć starać się normalnie od następnego cyklu

reklama

Ja straciłam ciąże 22.10 biochem krwawienie takie normalne jak miesiączka. Samo się wszystko oczyściło, mi lekarz przepisał metafolin i odczekac 2 miesiączki, aby organizm nabrał dużo witamin.. ale dodatkowo codzinnie wyciskane soki owocowe, warzywne minimum litr dziennie plus femibion 1 chociaż tam mało witamin jest, dodatkowo wit c, b12 no wiec odczekam 1 miesiączkę i bede wznawiać starania :)

reklama
Widzę, że co do czasu ponownego rozpoczęcia starań jest różnie... Chciałabym od razu zacząć.

Krwawienie skończyło się po 1.5 dnia. Z czego tylko pół dnia był silniejsze z mocniejszym bólem.

Spróbuję się w poniedziałek umówić na wizytę i sprawdzić czy wszystko jest w porządku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry