reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dolega mi samotnosc

Dziewczynki tak poczytalam troche od poczatku...tzn. nie od poczatku,jakos tak od srodka(bo troche duzo tych stron);-)
I wy to juz sie tutaj znacie...namiary na NK ,wiecie chociaz jak wygladacie...a mikusia i misia ja jestem tez rocznik 84:-) urodziny w lutym...26:oo2:
Atati urodzila 22 wrzesnia?? jak dlugo ja tu jestem to jeszcze nic nie pisala...to ma o ponad miesiac mlodsza kruszyne od mojej...moja w sobote skonczy 3 miesiace.

Dowiedzialam sie ,ze mamaczarusia jestes ze starogardu gdanskiego czy stargardu:confused2: moj maz pochodzi z pomorza-Sztum,okolice malbork-kwidzyn. A ja ze slaska...miescina miedzy opolem-czestochowa.Wywialo mnie do Niemiec jak mialam 19 lat.Michala prawie tak samo zaraz po wojsku.Poznalismy sie w Niemczech.
Pamietam majac 18 lat poszlam z siostra do wrozki i ta mi gada,ze gdzies czeka na mnie wojak-blondyn.Taaaa myslalam...w mojej miejscowosci byla jednostka wojskowa...duzo takich na disco spotykalam...ale ona chyba mowila o Michale:eek: Hehe...tymbardziej ,ze duzo z tego co wtedy powiedziala sie sprawdzilo...np. to,ze bede miec corke i lekki porod przy tym:-pMoze dlatego sie nie balam porodu...bo pamietalam co wrozka gadala hihihi.
Chociaz az tak strasznie lekki to on nie byl bo trwal 19 godzin...ale nie wspominam go najgorzej.
Moj mezus juz oczywiscie poszedl spac,ja bede teraz mala karmic i tez mykam
Slodkich snow dziewczynki:happy:

reklama
Alocha:-)
widze że prawie wszystkie się wczoraj zameldowaly:-D
a do nas na kawko-browarka wpadła moja psiapsiółka mam taką jedną od pierwszej klasy szkoły średniej i tak staramy się spotykać przynajmniej raz w miesiącu na pogaduchy a że nam troche zeszło toi nie wyrobilam już nic nabazgrolić:eek:

Jolka no tak troszku sobie tu już piszemy, tak jakoś ten czas zaiwania:-D
wstyd się przyznać ale ja nawet nie pamiętałam dokładnie którego atati urodziła pamiętałam tylko że coś pod koniec września:sorry: tak mi się właśnie wydawało że będziecie miały niewielką różnicę w waszych pociechach
atati nie pisze bo nie ma czasu;-) mieszka w hiszpani i przyjechała do niej mama z siostrą i nie zabardzo ma czas latają cały czas:-D a i pewnie dopiero co doszła do siebie po "małej" zmianie w życiu hihihi
tak ja jestem ze starogardu gdańskiego nie stargardu szczecińskiego:-D, no to niedalego mnie twój m a wy to wszystkie z południa tylko ja na górze:-D
19godzin i mówisz ze miałaś lekki poród:szok: mój trwał 5godzin a mały miał 2800 więc chucherko
ja kiedyś też chodzilam do wróżki:tak: ale jakoś tak jak zostałam mamą to mam stracha do niej chodzić bo dużo rzeczy się sprawdziło i mam stracha że powie coś nie tak:eek:

a ja nie mam już teściowej:-( a szkoda może bylaby lepszą babcią od mojej mamy:-(
mikusia oszalałaś!? do domu brać robotę???:szok: jeszcze się tam u ciebie przyzwyczają...... no ale pewnie tak to jest na stażu co

agatulka ojeny tyle czasu na tym szkoleniu-współczuje faktycznie makabryczna perspektywa całego dnia, życzę powodzonka

a mam na imię Justyna(strasznie nie lubie tego imienia)

lece kupić czaruchowi jeździk bo dzisiaj jakaś promocja w caerfourze -czy jak to tam się pisze, narazie papaśki

mamaczarusia sam porod lekki,to w bolach 19 godzin chodzilam;-)
Jak zaczelam rodzic w nocy z czwartku na piatek o 2:30 tak skonczylam w piatek o 21:17...a samo parcie nie bylo takie zle...to juz boli najmniej a tez mnie nie nacieli,mialam tylko 3 rozpuczalne szwy bo sie troche pocharatalam...dlatego zaliczam porod do lekich,bo latwo poszlo juz pod koniec.Bez zadnych komplikacji.
Twoj to malusi byl...moja wyzyla 3210:-)
Mieszkac w Hiszpanii-super,tez bym chciala:-pbo ja to mieszkam w krainie deszczowcow...tu caly czas leje a zima to tu mamy snieg i zaspy a w koloni (50 km. mamy do koloni) nic.Tu same zakrety i gory w tej mojej miescinie.

Ja sie dzisiaj nie wyspalam...mala obudzila mnie o 1:30 bo jej smok wypadl...pozniej o 2:30 bo znowu wypadl:eek: i o 3:30 chciala jesc...i o 6:30 znowu.Bardzo niespokojnie dzisiaj spala-nie wiem co jej sie stalo.
Czuje sie fatalnie,tymbardziej,ze szlam spac dopiero o 24.
Z wyra nie chcialo mi sie zwlec...tymbardziej jak sie taka szarowe za oknem widzi to najchetniej bym leb koldra nakryla i caly dzien spala...ale niestety,obowiazki wzywaja:hmm:
A to moja gwiazdeczka co mi dzisiaj spac nie dala:-)

Załączniki

• SD532113.jpg
    SD532113.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 62
oj to faktycznie sobie nie pospałaś hee ahhh te nasze dzieciaczki:tak:
a malutka przesłodka:tak:
o ja kurde chodze już spać wcześnie a dziś znowu przewalałam się do 1 masakra normalnie jak to długo jeszcze potrwa:growl:

oj to nie trafił ci się tam klimat:eek: ciekawe czy dasz rade wózkiem jeździć jak spadie śnieg jak tam u ciebie takie zaspy:sorry:
a propo obowiązków czarek się obudził lece :happy:

a tu mały zawadiaka:-D
picture11250.jpg

cześć Dziewczyny:tak:
dzisiaj znowu jak burza tylko na chwile, nie mam na nic czasu, ale musze wam na priva powysyłać mój link na nk, wyślecie mi zaproszenia,
ja dzisiaj miałam gosci, a tak to praca, dom i na nic czasu nie mam

ja poród to miałam ekspresowy, 2 faza 5 minut, a przed tym jakies 1,5 godz skurczy, powiedzieli w szpitalu, ze mi to tylko dzieci rodzić:-D wizyte u dentysty wspominam znacznie gorzej:tak:, chociaż 2 porodu to bym sie bardziej bała, bo w sumie mój poród jak nie poród i nie wiem czego się spodziewać

wiecie na 17 i 18 wzięłam sobie urlop, pójde zrobić wyniki i na zakupki, bo w święta chrzestną jestem i trzeba wyglądać, :-D

a mój mąż to brat mojej przyjaciółki z liceum:sorry:, ale ja znim to rok po liceum zaczęłąm sie spotykać, wczesniej go praktycznie nie zauważałam:-D
ale fajnie, że jutro piątek, mam nadzieje, ze mi szybko poleci;-)
dzisiaj czas w miare szybko zleciał, a czasem to maskara tak sie ciągnie

Fajnie Wam dziewczynki,ze macie inne sprawy poza domem,garami,sprzataniem,praniem...moj swiat tylko wokol tego sie kreci.:oo2:
Ja to chyba mam jakas depreche...bo rano to musze zmobilizowac wszyskie sily by sie wziac i przezyc kolejny dzien...Tylko bezzebny usmiech mojej Majeczki nadaje teraz mojemu zyciu sens...:tak:
Siedze cale dnie sama...nawet do kogo geby nie mam otworzyc.I tak troche przez to zdziczalam...bo przywyklam do tego, najbardziej lubie moj spokoj...na ktory przed chwila narzekalam:eek: hehe:-D ja to jestem porabana.Jedno gadam co przeczy drugiemu...Bo ciezko mi w tym kraju,mieszkam tu juz tyle lat a sie chyba jeszcze nie zaklimatyzowalam.Taki czlowiek rozdarty...ani tu u siebie ani w polsce,tu jestem obcokrajowiec a pojade do polski to tez juz nie jestem u siebie...bo tu mam swoje mieszkanie i tu zyje...ale to nie polska,inny jezyk inne obyczaje...inni ludzie.Ehh..nie ma co narzekac,trzeba zyc!;-)Zycie jest piekne.
Inni maja kurde gorzej przeciez.A ja mam i zdrowie i milosc i pieniadze...jak to czlowiek nie potrafi docenic tego co ma...dopoki az to straci:eek:
Wiec...dobrze jest!:-D
Jakis mam dzisiaj gorszy dzien...kolezanka co miala przyjechac wczoraj na kawe oczywiscie nie przyjechala...a druga zadzwonila i gadala i gadala i gadala..prawie mi uszy zwiedly...nie no pewnie,ja poslucham tylko szkoda,ze mnie nikt nie chce sluchac.Malo juz teraz takich co potrafia sluchac.Psycholog-ten by mnie wysluchal:-D bo to jego praca.

Mamaczarusia Twoj Czarus slodki chlopczyk:tak:zeby pokazal...
wlasnie chcialam pytac kiedy dzieciom wychodza zeby?Ja myslalam,ze okolo 5-6 miesiaca dopiero...a na sierpniowkach co niektore mamusie pisza,ze juz ich pociechy zabkowac zaczely:szok: nie no naprawde zdziwilo mnie to,ale najwidoczniej tak bywa...kazde dziecko inaczej zaczyna ale ja bylam swiecie przekonana,ze przed 5 miesiacem zeba nie ma!:-p

Witam kobitki... JA wlasnie w pracy zasypiam :(
JestemJolka co do zebow to moj najmlodszy wczoraj skonczyl 13 miesiecy i nie ma ani jednego zeba.... W poniedzialek jade z nim na rozcinanie dziasel :(

:tak:
wow izulka 13 miesięcy i ani jednego ząbka:szok: szok pewnie męczy się niesamowicie co? słyszałam ze ponoć czasami wychodzą wszystkie naraz i wtedy to męczarnia dla dziecka. nacinać dziąsełka:-( oj to pewnie płaczu będzie co niemiara trzymam kciuki żeby poszlo dobrze

no tak zęby różnie czasami już dwumiesięczniakowi wychodzą a słyszałam nawet że gdzieś tam komuś urodzil się niemowlak już z jednym zębem:happy: także to indywidualna sprawa, nam pierwszy wyszed jak czarek miał 6 miesięcy w sumie to od razu dwa na dole ale to pewnie dlatego że często mu tam masowałam te dziąsełka palcem-strasznie to lubił

pisze sobie i pisze mały w łóżeczku się zamkiem swoim od bluzy bawił patrze co tak cicho a on śpi:szok: rewelka i to bez smoczka :sorry: chyba zaczniemy oduczanie od tita

Jolka a mi się właśnie marzy wyemigrować z tego porąbanego kraju jak najdalej i tak pewnie bym za rodziną nie tęskniła bo mam strasznie poje......... dlatego nic nas tu nie trzyma oprócz psa:eek: bo mój to ma fioła na jego punkcie w sumie ja też bym go do obcych nie oddała o uspaniu też nie ma mowy dlatego na tą chwile siedzimy tu w sumie przez psa:rofl2: stary już jest a ta latanina za paszportem chyba sensu za bardzo też nie ma a mi się marzy szwecja:happy:
tyle czasu tam siedzisz i jeszcze się nie zaaklimatyzowałaś

no właśnie nie każdy człowiek potrafi docenić to co ma a wydaje mi ię że takie baby jak my siedzące w domu z dziećmi to tylko nakręcać się potrafią:-D bo co wyspać się wyśpimy(jeśli można to tak nazwać) nigdzie się nie musimy spieszyć(chyba że do głodnego dziecka z butlą:-D) latamy sobie po sklepach i tylko to w sumie że musimy posprzątać i ugotować ale to też byśmy robiły jak byśmy do roboty chodziły:-D:-D:-D wiec nie ma co narzekać tak jak piszesz życie jest piękne hihihihi

ej dziewczyny czy to prawda że najgorzej bolą wyrzynające się trójki???

Ostatnia edycja:
No u niego strasznie niestety z tym zebami... Ostatnio mial goraczke i biegunke ale zebow dalej nie ma :( Boje sie strasznie o niego bo to moj rodzynek najukochanszy a nie chce zeby myslal ze mama mu krzywde robi albo bol sprawia tym nacinaniem :( A co do bolu to moje starszaki mialy zeby w wieku 7 miesiecy u Olgi nie wiadomo kiedy wyszly bo nie miala nawet jednego objawu a z Dawidem bylo troszke placzu ale bardzo malo.

reklama
czesc dzieczyny
i juz mam weekend wkońcu jupi:tak::tak::tak:

moja zaczęła ząbkować jak miała ok 6 mcy i jakos tak bezbolesnie poszło;-)wogóle do roku była taka grzeczna jak aniołek, a później jej się odmieniło z tą grzecznością:-D:-D no ale tez narzekać nie mogę

Jolka ja tez miałam dosc garów, monotonii i sprzątania, a teraz doceniam jak fajnie było w domku, ja w sumie mogłabym pracować ale troszkę krócej;-)i zebym tak sie z mezem nie mijała

Do góry