reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Ja bez znieczulenia bym nie dała nic zrobić w buzi:zawstydzona/y: Ale co dziwne samego porodu się nie boję, boję się nacinania i tego co będą mi tam robić "po":sorry2:

reklama
Mam nadzieję, że nie są groźne - ja w 3 miesiącu miałam problemy z gardłem i kilka tygodni prawie cały czas kaszel

A tu mnie aż zanosi i tracę oddech -więc tego się troszkę boję
jakoś często się to zdarza , czasem kilka dni pod rząd - normalnie się duszę

Kochane mi kropleki siary idą z prawej pierwsi, dostałam całe pudełko wkładek laktacyjnych od psiapsiółki, więc będą jak znalazł:)
Mnie juz zawsze w polowie dnia kręgosłup odmawia posłuszeństwa, ale zawsze jak odpoczne, poleżę - mija, najlepiej po nocy bo kręgosłup wypocznie i kilka godzin nie boli:-)

Kochane mi kropleki siary idą z prawej piersi:confused:, dostałam całe pudełko wkładek laktacyjnych od psiapsiółki, więc będą jak znalazł:rofl2:
Mnie juz zawsze w polowie dnia kręgosłup odmawia posłuszeństwa:-(, ale zawsze jak odpoczne, poleżę - mija, najlepiej po nocy bo kręgosłup wypocznie i kilka godzin nie boli:-)

Dziewczyny a co do nacinania Ja ostatnio sobie czytalam na ten temat i szybciej sie goija rany jak kobieta sama peknie i ze pielegniarki ida na latwizne z nacieciem krocza i Ja zaluje ze mnie przy pierwszej naciely jakbym wtedy byla madrzejsza to bym powiedziala ze moga mnie naciac tylko w ostatecznosci bo u nas w polsce to robia prawie kazdej.http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79332,3354086.html tutaj czytalam na ten temat i ja dzisiaj napewno bym o tym porozmawiala z polozna.

Ostatnia edycja:
Kochane mi kropleki siary idą z prawej piersi:confused:, dostałam całe pudełko wkładek laktacyjnych od psiapsiółki, więc będą jak znalazł:rofl2:
Mnie juz zawsze w polowie dnia kręgosłup odmawia posłuszeństwa:-(, ale zawsze jak odpoczne, poleżę - mija, najlepiej po nocy bo kręgosłup wypocznie i kilka godzin nie boli:-)

mi sama siara jeszcze nie idzie, ale czasem jak coś robię i lekko ścisnę to z lewej idą kropelki

ja to już dawno pisałam że w polsce właśnie rutynowo jest nacinane a wymówką jest "bo jakby pani pękła to by było gorzej" a w innych krajach odsetek nacinania i wogóle samych pęknięć jest minimalny tylko w polsce wszystkie się nadajemy do pęknięcia wg naszych położnych

A długo goją się takie blizny??
kiedy się dochodzi do siebie po nacinaniu??
pewnie każda dziewczyna ma inaczej, ale to już zawsze są narządy zniekształcone? strasznie się boję tego :-(

może głupie pytania zadaję, ale mnie to przeraża

reklama
Tzn szwy puszczaja po kilku dniach ale nie pamitam po ilu mi puscily ja akurat dlugo dochodzilam do siebie bo 2 tygodnie ale wiem ze przewaznie szybciej kobiety dochadza do siebie. Ale po dwoch tygodniach juz smigalam normalnie. A ja mimo naciecia i tak bardzo popekalam i to mnie wkurza wlasnie ze tym nacieciem nic mi nie polepszyly.Ach szkoda ze wtedy nic nie wiedzialam na temat porodu nie mialam konputera i nie moglam liczyc na wsparcie takiego forum :)).Tutaj w uk juz mi odrazu polozna powiedziala ze natna mnie w ostatecznosci co mnie bardzo cieszy.

Do góry