reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

reklama
Hej dziewczyny, a mnie chyba dopadła przykra dolegliwość:(

Od kilku dni nie mogę się swobodnie wypróżnić, a jem naprawdę duzo owoców i warzyw. Poza tym piję tą Lactulozę i ciężko mi idzie okropnie:( I chyba zrobiły mi sie hemoroidy. Bo jak byłam na kibelku, to krew mi poleciała:(( Nigdy w życiu wcześniej nie zdarzyło mi się cos takiego:( Ale podejrzewam, że to właśnie to. Nawet szukałam w necie info, i podobno zdarza się, że kobiety w 3 trymestrze takie rzeczy spotykają:(

Czy którąś z Was też to cholerstwo spotkało?

Hej dziewczyny, a mnie chyba dopadła przykra dolegliwość:(

Od kilku dni nie mogę się swobodnie wypróżnić, a jem naprawdę duzo owoców i warzyw. Poza tym piję tą Lactulozę i ciężko mi idzie okropnie:( I chyba zrobiły mi sie hemoroidy. Bo jak byłam na kibelku, to krew mi poleciała:(( Nigdy w życiu wcześniej nie zdarzyło mi się cos takiego:( Ale podejrzewam, że to właśnie to. Nawet szukałam w necie info, i podobno zdarza się, że kobiety w 3 trymestrze takie rzeczy spotykają:(

Czy którąś z Was też to cholerstwo spotkało?

ja przy zaparciach prawie zawsze krwawię - ale nie przez hemoroidy tylko zespół drażliwego jelita (tyle, że to jest choroba na tle psychicznym - powiązana z nerwicą )

a to chyba normalne, mogło Ci tam coś pęknąć - jakieś naczynko od tego parcia silnego.....to nie muszą być wcale hemoroidy kochanie

u mnie też kiedyś podejrzewali i się okazało widzisz co innego

No właśnie, mam tylko nadzieje, tak jak pisze Claudia- że to moze pękło jakieś naczynko. Ale kurcze mnie to piecze, wiec nie wiem juz sama. Na szczęście ide w czw do gina, to zapytam.

Ja Ci polecam jesc na sniadanko płatki z mlekiem.. Oczywiscie cieplym. Ja po jakis 2 godzinach lece szybciej niz błyskawica.. :) Moze i Tobie pomoże. Powodzenia.

Najważniejsze to wyleczyć hemoroidy przed porodem, bo podczas parcia wychodzą jeszcze bardziej i wtedy to dopiero jest masakra z wypróżnieniem. Walczę z nimi już wiele lat, podczas studiów jak miałam 20 lat to zaczęła się moja kariera hemoroidowa i tak po dziś dzień sobie lubią przypomnieć o mnie...
Aby być pewnym to leć do lekarza, on sprawdzi, ja to już sama wiem co i jak u mnie jest... Wtedy poradzi Ci co najlepsze jest na tą dolegliwość, niektórzy smarują ogólnodostępnymi żelami, niektórym pomaga, innym nie. Ja zawsze używam starych, sprawdzonych czopków - Hemorol i są dla mnie najlepsze :)

Ja tez czesto mam klopoty z wyproznianiem:( ostatnio nawet czopki glicerynowe nie pomogly chociaz polecila mi je pani ginekolog:( Wiec pilam rumianek 3 razy dziennie i kupilam sobie kefir truskawkowy:) Na drugi dzien w koncu ruszylo:)

reklama
Zaparacia to jest masakra...mnie tez to dopadło i w ostatnim czasie wiele razy mialam problem z wyproznieniem...a przec tez tak nie mozna...ale co zrobic jak inaczej sie nie da:-(

Do góry