reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Ewcia - racja, że brzmi nieciekawie :-(, a mozna w ciąży ten lek stosować :-) jakoś mi dziwnie z ginekologiem rozmawiać na taki temat, ale jak piszesz, że trzeba bo podczas porodu będzie kłopot to może się przełamię, ale spróbowałabym tego Hemorolu:)

reklama
Blondi - Ja wczoraj zapytałam swojego lekarza, o to nie ma się czego wstydzić. Powiedział, ze to normalne i częste u kobiet w ciąży. I nie ma się czym przejmować, przepisał mi czopki. Powiedział, że u mnie nie widać, żeby żylaki były widoczne, ale kazał profilaktycznie aplikować, bo mówił, ze do przekrwienia często dochodzi.

19agnieszka- trzymaj sie dzielnie!!!

Blondi-Ja tez uważam ze nie ma się czego wstydzić...w koncu od tego jest...ja się pytam o wszystko co mnie niepokoi.....Jak pisalam mam zylaki na nogach,wyszly mi w pachwinach i nawet jeden masakrycznie wystaje jak stoję....nie czekalam tylko od razu się go spytałam...czy to normalne...w sensie ze jak mam zylaki to ze i tu mi iwyszly...uspokoił mnie ...ze tak i ze niektore kobiety mają bardzo duze....a u mnie jeszcze az tak nie jest...wszystko obrzmiałe...na wargach tez czuję nabrzmiale zyly...po porodzie ma wrocić do normy...
a wiadomo lepiej zapobiegać....
Przy porodzie z wysiłku tez coś tam moze pęknąć...moja kol troszkę krwawila z odbytu...ale dostała czopka i ok....

Ewcia - racja, że brzmi nieciekawie :-(, a mozna w ciąży ten lek stosować :-) jakoś mi dziwnie z ginekologiem rozmawiać na taki temat, ale jak piszesz, że trzeba bo podczas porodu będzie kłopot to może się przełamię, ale spróbowałabym tego Hemorolu:)
tak jak pisza! tu nie ma powodu do wstydu, albo sie ma albo nie ma. moja kolezanka miala w czasie ciazy, krwawila, plakala z bolu.. a teraz 10 lat po porodzie mowi ze robi kupke i po musi chowac do srodka. niestety tak jak pisalas mialas problemy z wyproznianiem to m.in. przez to.. nie filmuj sie i nie wstydz.. wiele osób ma ale niestety o tym nie mówi.. glowka do góry

Hej dziewczyny, a mnie chyba dopadła przykra dolegliwość:(

Od kilku dni nie mogę się swobodnie wypróżnić, a jem naprawdę duzo owoców i warzyw. Poza tym piję tą Lactulozę i ciężko mi idzie okropnie:( I chyba zrobiły mi sie hemoroidy. Bo jak byłam na kibelku, to krew mi poleciała:(( Nigdy w życiu wcześniej nie zdarzyło mi się cos takiego:( Ale podejrzewam, że to właśnie to. Nawet szukałam w necie info, i podobno zdarza się, że kobiety w 3 trymestrze takie rzeczy spotykają:(

Czy którąś z Was też to cholerstwo spotkało?

HEJ

Ja także mam problemy z krwawieniem z odbytu przy oddawaniu stolca
Miałam juz sporadycznie takie dolegliwości przed ciązą, jednak hemoroidów nie miałam, pękały naczyńka.
Natomiast teraz w ciązy zdarza mi sie to kilka razy w tgodniu, ginekolog poradziła bym kupiła sobie jakąs maść dostępną w aptece przeciw hemoroidom, kupiłam Procto-Glyvenol. ale podczas stosowania boli mnie potem gdzieś glęboko w odbycie...
To wszystko pewnie przez zaparcia i twardy stolec..

Ja mam też problemy z wątrobą , mam podwyżzony ALAT - lekarka przepisała mi Ursopol..do tego bardzo męczy mnie zgaga...pomimo tego ze stosuje diete z uwagi na tą wątrobe ( przeszłam ostatnio 3 ostre ataki kolki wątrobowej - czego nikomu nie życze)

HEJ

Ja także mam problemy z krwawieniem z odbytu przy oddawaniu stolca
Miałam juz sporadycznie takie dolegliwości przed ciązą, jednak hemoroidów nie miałam, pękały naczyńka.
Natomiast teraz w ciązy zdarza mi sie to kilka razy w tgodniu, ginekolog poradziła bym kupiła sobie jakąs maść dostępną w aptece przeciw hemoroidom, kupiłam Procto-Glyvenol. ale podczas stosowania boli mnie potem gdzieś glęboko w odbycie...
To wszystko pewnie przez zaparcia i twardy stolec..

Ja mam też problemy z wątrobą , mam podwyżzony ALAT - lekarka przepisała mi Ursopol..do tego bardzo męczy mnie zgaga...pomimo tego ze stosuje diete z uwagi na tą wątrobe ( przeszłam ostatnio 3 ostre ataki kolki wątrobowej - czego nikomu nie życze)
jejku dziewczyny ja tak czytam o Waszych dolegliwosciach to Wam szczerze współczuje!!!!!! mnie oprocz tego ze jestem ociężala i tam na doli boli, to dodatkowo czasem jest zle samopoczucie- czyli praktycznie Brak dolegliwosci.. a wy cierpicie.. do tego taki dyskomfort jeszcze pewnie czujecie... naprawde współczuje!!!

Ja tez współczuję wszystkich dolegliwości...i brawo tu Elfa dla Ciebie i duzy ukłon ze nie wstydzisz się pisać o takich dolegliwościach...Ja tez się nie wstydzę ...bo uważam ze moze ktoś jak się wstydzi to pomoże mu się to przemóc i spytać lekarza...dziewczynki lepiej zapobiegać....A jak to się mówi nic co ludzkie nie jest nam obce...Glowy do gory

Dokładnie, martusia też jestem tego zdania, że warto o takich rzeczach napisać. Bo być może innym później jest łatwiej pokonać jakiś wewnętrzny opór.

Elfa- ja też kupiłam ten Procto-Glyvenol, ale drogi jak fiks, mam tylko nadzieję, że pomoże.

reklama
Oj dzisiaj w nocy moja dzidzia tak szalala ze myslalam ze ze mnie wyskoczy:-) Ja juz nie wiem jak mam spac:-) I chyba dopiero po raz drugi zlapal mnie skurcz w lydce, zdazylo mi sie to na poczatku ciąży wiec bylam zaskoczona:):)

Do góry