reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe

Mi w pierwszym trymestrze dokuczało spanie, mój P. się śmial, że zmienię się w niedźwiedzia i prześpię całą zimę :-), teraz w sumie czuję powera, ale jak tylko przyłożę głowę do poduszki to jakoś tak mi się odpływa... więc senność wróciła, ale przynajmniej mnie dokuczliwa tzn. nie śpię na stojąco :-)

reklama
Dwupaczki

a jak to u Was jest z upławami? Zebym wkladek nie nosila to ze 3 razy dziennie moglabym majtki zmieniac. Wiem ze w ciazy tak jest, ale moze u innych wiecej, u innych mniej?
okropnosc

U mnie to samo, leje się tak, że czasem się zastanawiam czy to nie wody płodowe przypadkiem się sączą. Ale każda wizyta wyprowadza mnie z takiego myślenia na szczęście.:tak:

Z piersiami u mnie jakoś stanęło, na początku się powiększyły znacznie a teraz już nie, tyle że zaczęło mi cieknąć z lewej piersi tak ze wkładki laktacyjne poszły w ruch. Z prawej nie cieknie mi nic, czy to nie dziwne???

mi cieknie z obydwu piersi tyle ze z lewiejuz jest inna konsystencja i kolor(gestsze i zolte) to juz ta prawidlowa siara jak sie mowi:-)a z prawej mniej i to takie bezbarwne.
a co do uplawuw dziewczyny to tez strasznie ze mnie leci i z lekarzem rozmawialam wlasnie bo przestraszylam sie ze wody moze mi sie sacza ale to tylko glupie przewrazliwienie, naszczescie wszystko ok:-)

Upławy mam od poczatku ciazy, wieksze oczywiscie jak grzybica wracala, teraz na szczescie po ostatniej kuracji mam spokoj. Ale to obrzydliwe uczucie, jakby faktycznie cos sie wylewalo, na przyklad kiedy stoi sie w kolejce w sklepie bueeeeeee...:eek:
Co do piersi - z prawej juz od paru dni wodniste, z lewej zaczela sie metna wydzielina. Wkladki w ruch;-)cycki jezcze wieksze przez to:-p

Hahaha, też myslalam, że mi się wody sączą, ale widzę, ze nie jestem sama i że to normalne :-D Czasem jeszcze myślę, że mi czop śluzowy odchodzi po kawałku, jak mi się coś ciągnie. Ależ ja jestem głupiutka ;-)

to chyba my wszystkie takie :-D hehehhe

a co do piersi, to siara mi cieknie juz moze ze 2 miesiace, z lewej prawie wcale, z prawej od cholery. Jak scisnelam deliktanie sutek to biala wydzielinka wychodzila, jak mleko :eek:

U mnie siara od jakiś 2 miesięcy, z lewej więcej niż z prawej, ale bez wkładek już nigdzie się nie ruszam.... A upławy są raz mocniejsze, raz słabsze, zależy od dnia. Piersi nadal rosną i się zastanawiam jaki rozmiar stanika do karmienia mam kupić... teraz nosze 75 C, ale coś czuje, że w obwodzie ciano się robi...

ja byłam zdzwiwiona, że obwód też sie powieksza...ale faktycznie powieksza się. a z stanikami do karmienia to najlepiej ponoc kupic po porodzie ok 2 tyg po- bo taki stanik musi byc bardzo dobrze dobrany nie może uciskac uwierac czy byc za lużny, a po 2 tyg dlatego żeby wszystko sie unormowało i rozmair sie nie zmieniał

reklama
ja tez siare juz mam tylko ze u mnie sie pojawila jakis msc temu, co do stanika to w chwili obecnej mam 75 d i tez sie zastanawiam jaki do karmienia bo jak mleko bedzie to juz calkiem beda te piersi duze. znajoma doszla do 80dd jak miala mleko

Do góry