reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe :(

A ja mam zły humor i muszę Wam troszkę ponarzekać. :wściekła/y: Czuję się ostatnio okropnie ociężale, brzuszek mi opadł trochę - to widać, latam do łazienki w nocy z pięć razy, spać nie mogę bo mi a to za zimno, a to za gorąco, a to mnie bolą plecy...:no::wściekła/y: Z resztą od jakichś trzech dni krzyż mnie boli cały czas przy chodzeniu czy czynnościach wymagających większej siły. Do tego obolałe piersi bolące aż po pachy i brzuch który mi zaczyna twardnieć (to chyba te skurcze przepowiadające:confused2:). Ochota na seks mi totalnie wyparowała. Jak wcześniej chętnie się przystawiałam do chłopaka o pieszczoty to teraz dotknąć się nie dam. Nie wiem czemu...ot taka blokada. :eek::no:Jeju,chyba zacznę modlić się o szybki poród. Niech już będzie ten 37 tydzień i poród. Błaaaagam. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Alex91 główka do góry jeszcze troszeczkę i się to wszystko skończy. mi się jutro dopiero 33 tydzień zacznie a już nie mam na nic ochoty ani siły. brzuch mi się jednak coraz częściej stawia więc mam nadzieję, że do 36 tc wytrzymam a potem już pojadę. jak dla mnie 9 miesięcy to stanowczo za długo:baffled: szkoda, że nie można zrobić tak, żeby jeden trymestr trwał jeden miesiąc ehh:baffled:

Dziewczynki, a ja mam taki problem i proszę o poradę. Biorę ten fenoterol w małej dawce 4x0,5 tabl. na twardniejący brzuszek i lekkie skrócenie szyjki. I do tej pory było ok, ale od wczoraj zauważyłam, że brzuszek znowu zaczął mi częściej twardnieć i jeszcze jakieś kłucia w dole brzucha czuję. No i mam problem, bo normalnie zadzwoniłabym do gina i on coś by doradził, ale właśnie wyjechał na urlop, nie mam jak do niego zadzwonić, a wizytę mam zaraz po jego powrocie, ale to jest dopiero za półtora tygodnia, 5 sierpnia! Na izbę trochę mi głupio jechać, bo cóż oni mi tam poradzą, nie znają mnie i historii mojej ciąży. Matwię się i nie wiem co robić. Doradźcie jak umiecie.....

elinek- cóż każda z nas trochę inna jest, np ja od początku ciąży mam b twardy brzuch, teraz jedynie skurcze macicy doskwierają :baffled: , jeśli przybierasz pozycję horyzonatlną, i twarednienie brzuszka mija to może lepiej poczekać do wizyty. Jeśli do tego nie ma bólu czy innych dolegliwości to sądzę że nie ma co się stresować. :-)
no ale może bardziej doświadczone dziewczyny coś innego doradzą.

No właśnie problem w tym, że zmiana pozycji nie pomaga, powiem więcej - ja przez większość dnia staram się leżeć i on mi twardnieje nawet jak leżę...

Dziewczynki, a ja mam taki problem i proszę o poradę. Biorę ten fenoterol w małej dawce 4x0,5 tabl. na twardniejący brzuszek i lekkie skrócenie szyjki. I do tej pory było ok, ale od wczoraj zauważyłam, że brzuszek znowu zaczął mi częściej twardnieć i jeszcze jakieś kłucia w dole brzucha czuję. No i mam problem, bo normalnie zadzwoniłabym do gina i on coś by doradził, ale właśnie wyjechał na urlop, nie mam jak do niego zadzwonić, a wizytę mam zaraz po jego powrocie, ale to jest dopiero za półtora tygodnia, 5 sierpnia! Na izbę trochę mi głupio jechać, bo cóż oni mi tam poradzą, nie znają mnie i historii mojej ciąży. Matwię się i nie wiem co robić. Doradźcie jak umiecie.....

Ja też biorę fenoterol w takiej dawce. Ostatnio jak dostałam skurczy to zwiększyłam sobie dawkę. Brałam 3 x1 i jak 3 dni mi nie przeszło po zwiększonym fenoterolu zadzwoniłam do gina i od razu kazał mi jechać do szpitala. Wiec kochana spróbuj zwiększyć sobie dawkę a jak nie pomoże to nic a nic się nie wahaj tylko jedź do szpitala - tam się Tobą odpowiednio zaopiekują.

wiesz Fredka1 ja też myślałam o Urosepcie bo jak nie byłam w ciąży to mi służył ale teraz jak czytałam ulotkę to pisze ograniczone doswaidczenia ze stosowaniem leku w ciąży zatem należy dokonać konsultacji z lekarzem. I w sumie zrezygnowałam bo nie byłam pewna. Wróciłam do furaginu ale muszę wypytac lekarza czy nie lepiej ten Uroseptbo jest tak jak mówisz na ziołach. a Furagin tak jak napisała Moniczkaleg83 nie każdemu służy i jest mocny

Ja biorę urosept praktycznie od początku ciąży kiedy zaczęły mi wychodzić bakterie w moczu. Przepisał mi to mój gin więc pewnie jest bezpieczne zarówno dla mamusi jak i dzidziulka:-)

elinek ja bym jechała jednak do szpitala na Twoim miejscu. masz rację, że nie prowadzą Twojej ciąży i nie znają jej konkretnego przebiegu ale z karty ciąży już dużo się dowiedzą a poza tym zbadają i przeprowadzą wywiad z Tobą w celach uzupełniających. mój gin idzie od poniedziałku na urlop i teraz mam wizytę w czwartek a kolejną (jeśli się nie rozpakuję) 24 sierpnia dopiero. pytałam położnej czy ktoś na zastępstwo będzie i powiedziała, że tak ale w innej dzielnicy i że najlepiej jakby cos to do szpitala bo zanim mnie w przychodni przyjmą itd. to mogę już urodzić. elinek główka do góry i się nie zamartwiaj na zapas a jeśli Ci bardzo doskwiera to twardnienie to lepiej jedź na izbę przyjęć i niech Cię zbadają. ja mam też ostatnio skurcze i pobolewają jakoś śmiesznie. ale jak poleżę i wezmę nospę to przechodzi choć ile na tej nospie potrzymam to nie wiem:baffled:

reklama
no to chyba tak jak nemesis napisała, jeśli leżenie nie pomaga to lepiej skonsultować się z lekarzem, nawet gdyby tylko powiedział " wszytstko ok, proszę leżeć" :-D

Do góry