reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
Leyna, super te bodziaczki :)

Leyna pisze:
a ja właśnie zamówiłam na allegro body z krókim rękawkiem dla małego. a;le jak znam życie to pewnie jak się urodzi to się upały skończą i będę musiała go w ciepłe rzeczy ubierać i body odłożę na półkę. ale oprzeć się nie mogłam, bo przyjemne kolorki i rozpinane kopertowo.

Leyna - nie odłożysz. Jak jest gorąco to takie body zakłada się albo samo, albo ze śpiochami, półśpiochami czy spodenkami, a jak jest zimniej to pod pajacyka z długim rękawem (koleżanka mnie ostatnio "przeszkoliła" przez gg ;))

Dominiqu własnie martwie sie że nie wiem za bardzo jak pokolei ubierac dzidzie, też musze się zaopatrzyć w bodziaki ale nie wiem czy na ramiaczkach czy z krótkim rękawkiem. Wiem że dzidzie ubiera sie na cebulke ale co ma być pierwsze i co dalej to nie mam pojecia :-[

ta, tak, właśnie na cebulkę trzeba dzidzie ubierać wg zasady "tak jak siebie plus jedna warstwa". Kolezanka mi podała np. takie zestawy (z tych grubszych):
- body z krótkim lub na ramiączkach + pajacyk z dlugim rękawem(+ ew. skarpetki, jak pajac bez stópek)
- kaftanik + pajacyk (+ np. sukieka lub spodenki na szeleczkach)
- body z długim + śpiochy + grubsza bluza rozpinana
- body z krótkim + polarowe spodenki + bluza polarowa + skarpetki
- body z długim + rajstopki + sukienka na ramiączkach
- kaftanik + śpiochy
- koszulka z krótkim + półśpiochy + bluza
- itd.

Ojej, strasznie to skomplikowane :D

A jak tam Wasze torby do szpitala?? Pakujecie juz?? Ja jutro albo pojutrze chyba dzidziowa zapakuje...

JA NARAZUE POSZUKUJE ODP. TORBY CO BY NIE ZA DUŻA I NIE ZA MAŁA ;)
NIE MAM JESZCZE WSZYSTKIEGO ALE DO KOŃCA TYGODNIA SKOMPLETUJE, POPIORE CO TRZEBA I PAKUJE BO AZ SIE BOJE JAK TEN CZAS LECI ::)
DLA MRÓWY NA WYJSCIE ZE SZPITALA SPAKUJE DRUGA I K. JA PRZYWIEZIE JAK BEDZIEMY WYCHODZIŁY ;D JEJKU JAK TAK O TYM PISZE TO TAK JUZ BYM CHCIAŁA JA MIEC PRZY SOBIE :)

CO DO UBIERANIA TO WIEDZIAŁA ŻE SKOMPLIKOWANE ALE NIE ŻE AŻ TAK :o??? ALE MYŚLE ŻE BEDE WIEDZIEĆ BEZ SZKOLENIA CO MAM NA MRÓWE WRZUCIC BY BYŁO JEJ DOBRZE ;)

karoo-kp pisze:
A jak tam Wasze torby do szpitala?? Pakujecie juz?? Ja jutro albo pojutrze chyba dzidziowa zapakuje...

Ja nawet odpowiedniej torby jeszcze nie mam ;)
Jade w piatek do tej kliniki gdzie bede rodzic na wizyte, wiec sie dowiem co jest potrzebne i wtedy zabiore sie za kompletowanie szpitalnej wyprawki :)

ja będę miała dwie mniejsze torby chyba... jedną z ręcznikami, koszulą itp a w drugiej podkłady, wkładki...

ja albo mam wielgachne torby albo małe, nie chce mi się wydawać kasy na kolejną

aaa, z doświadczenia osoby leżącej 1 dzień w szpitalu - warto mieć kubek, talerzyk i własne sztućce :)

reklama
Leyna pisze:
ja będę miała dwie mniejsze torby chyba... jedną z ręcznikami, koszulą itp a w drugiej podkłady, wkładki...

ja albo mam wielgachne torby albo małe, nie chce mi się wydawać kasy na kolejną

aaa, z doświadczenia osoby leżącej 1 dzień w szpitalu - warto mieć kubek, talerzyk i własne sztućce :)

a propo leżenia w szpitalu...dziewczyny oprócz sztućców itp.należy mieć wszystkie inne pierdoły które uważacie za stosowne.Ja na przykład miałam czajnik elektryczny,kawe,śmietanke... :p Kochanie donosiło mi bułki,pomidory,serki bo marnie dają jeść.. ::) :) :laugh: ;) Miałam od Gercia mp3 co by mi sie nie nudziło,i sądze że rzeczy typu odciągacz,pieluchy itp. :D Również będą potrzebne już w szpitalu,a nie dopiero w domu ;D

Do góry