reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

zawsze go mozna wykorzystać jako kołderkę do wózka... ja przynajmniej nie mam zamiaru kupować osobnej wózkowej pościeli.

a czy rożek mi się przyda przy wyjściu ze szpitala to też rzecz wątpliwa, bo planuję przewieźć małego już w foteliku...

reklama
Właśnie Leyna, ja sama nie wiem co z pościelom do wózka ::) bo podusia i tak niepotrzebna(nie wiem do jakiego czasu dzidzia ma mieć płasko pod główką) bo w gndoli tylko 6 miesięcy i myślę ze dotej pory pod główką nic nie powinno być, kołderka też chyba zbędna bo albo w rożku albo w spiworku i przykryte kocykiem.Sama nie wiem bo nie kojarze jak to wygląda w srodku jak jest dzidzia a sprzedawca oczywiście będzie zapewniał ze pościel obowiązkowo mieć trzeba :p
jeżel już to tylko chyba materack potrzebny ja sama nie wiem :-[

wydaje mi sie ze posciel do wózka to chyba zbędna bedzie .trzeba by zapytac mamus ze stycznie i lutego czy im była potrzebna.zawsze mozna kocyk połozyc i to chyba starczy

A mnie cala wyprawke obiecala kupic na poczatku sierpnia 'tesciowa', wiec przestaje sie tym martwic :) Mam miec tylko dokladna liste, pojedziemy do hurtowni i kupi mi wszystko: od lozeczka z wkladem na butelkach skonczywszy :) Kochana jest!
W ogole znowu jestem totalnie obladowana ciuszkami, bo przyleciala siostra T. i mam pelno rzeczy po jej malym, a poza tym 'tesciowa' dala mi juz wczoraj czesc zakupow: 7 par body z krotkim rekawkiem, 3 pary spioszkow-pajacykow i kocyk taki zapobiegajacy smierci lozeczkowej - bawelniany z dziurkami, specjalny dla noworodkow. Poza tym mam od siostry T. laktator.
Wozek tez prawdopodobnie bede miec od niej. Moze nie jest taki jakbym chciala - jest z Graco, caly zestaw (gleboki, spacerowka, fotelik samochodowy z funkcja nosidla), ale nie bede narzekac, bo przynajmniej kase zaoszczedzimy.
Ja sie tylko zaczne zajmowac remontem pod koniec czerwca, bo doszlysmy wczoraj z 'tesciowa' do wniosku, ze chyba meble tez wymienimy, bo lozko malzenskie zajmuje nam za duzo miejsca i chyba kupimy kanape taka rozkladana do przodu.
Porobie fotki niektorych ciuszkow i znowu wkleje :) Sa takie cudne, ze nie moge sie powstrzymac :)

Cholera Sandra jest czego C pozazdrościć ja też zbytnio wydatków nie mam(pisałam wcześnie, że dziadki kupuja prawie wszystko) ale laktator itp. jednak samamuszękpić bo żadneswieże mamusi nie mam.
I wklejaj szybcio fotki, bo cza oczy nacieszyć zdobyczami koleżanki :D jak się jeszcze nie ma swoich ;)

U mnie to rywalizacja odchodzi bo i tesciowa chce kupowac wyprawke no i oczywiscie moja mama..która juz sie nie moze opanowac i powoli juz skupuje co nie co, choc jej kategorycznie zabroniłam bo wolałabym sobie sama powybierac..a babciami tak to jest.. :D

Kochana a niech kupują ;), u mnie tez rywalizacja tyle ze między teściem i teściową, wiecie "kto da więcej" a moi spokojnie kupują łożeczko z wyposarzniem i napewno pełno szmatek ::)

mada78 pisze:
I wklejaj szybcio fotki, bo cza oczy nacieszyć zdobyczami koleżanki :D jak się jeszcze nie ma swoich ;)

Wkleje wkleje :) Ale komp mi w domu szwankuje, a w pracy nie mam mozliwosci :)

Mada, Jaaga, cieszcie sie, ze rywalizacja jest miedzy kupujacymi - gorzej jakby nikt nie byl chetny do sporzadzenia wyprawki ;)

No to kilka foteczek ciuszkow dla mojej malutkiej :) czesc nowych od 'tesciowej', czesc uzywanych po malym siostry T.

reklama
Do góry