reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Leyna, pomierzyłam te swoje early-days'y ;) I tak - body w rozmiarze 0-3 miesiące ma 36 cm długości (mierzona pośrodku) i 22 cm szerokości (mierzona pod pachami), a body na 3-6 miesięcy: 39 cm długości i 24 szerokości. Nie wiem czy tyle mają na "świeżo", bo te są na pewno po kilku praniach.

reklama
;D ; Witajcie...do mnie wczoraj właśnie dotarła pościel...w pszczółki ( naprawdę jest kochana!) z rożkiem...na moją wspaniałą kołderkę z podusią (antyalergiczną :p powiedźmy).Rzomiar jak tak patrzę to dość konkretny 135/100 !W łóżeczku to podwójnie można złożyć..w sam raz na zimę( bo u mnie dramat...w tymdrogim lokalu.. :-[ ). No i siostra przysłała mi paczuszkę z Szwecji.Pełno ciuszków..wprawdzie mało różów,wszystko używane..ale w dobrym stanie.nawet poprałam,poprasowałam... Tak patrzą już duzo mam....ale ciągle mi mało.... ;D.. ciągle czegoś brak....

dominique.p pisze:
Leyna, pomierzyłam te swoje early-days'y ;) I tak - body w rozmiarze 0-3 miesiące ma 36 cm długości (mierzona pośrodku) i 22 cm szerokości (mierzona pod pachami), a body na 3-6 miesięcy: 39 cm długości i 24 szerokości. Nie wiem czy tyle mają na "świeżo", bo te są na pewno po kilku praniach.

o dzięki :) czyli już wiem, że muszę celować w rozmiar 3-6 m-cy :), bo te mniejsze to taki polski rozmiar 56
wolę ciut większe, żeby małego nie obciskały i pielucha się zmieściła niż małe
zresztą te małe to właśnie mam...

mada78 pisze:
Jeżeli macie juz jakieś pościele to dajcie cynk jakie jakosciowo są z Mamo-tato a jakie z Darland, bo cenowo nie róznia się bardzo ale nie wiem jak z bawełenka czy jest mięciutka itd.

oj nie wiem... niby te bawełny mają atesty
coś mi się kojarzy, że któraś z lipcówek kupowała pościelkę z Darlandu - trzeba by zapytać dziewczyny jaka jest jakościowo

Wydaje mi się, że co sprzedawca, to inna pościel. Ja mam jeden komplet, który dostałam w prezencie. Jak wyjęłam ją z opakowania, to się aż przestraszyłam, taka była sztywna brrr.... Ale po upraniu i wyprasowaniu okazało się, że jest miła i mięciutka, więc widocznie tkanina była czymś zaimpregnowana. Teraz czekam na zamówiona pościel z Darlandu, jak przyjdzie i obmacam, to dam znać jaka jest ;)

Ja mam jak narazie jeden komplet poscieli żółtą w krasnoludki ;D a reszte uszyje mi mama nakupimy kilka przeróznych materiałow i wyjdzie z tego kilka kompletów no i napewno bedzie ciut taniej..pozdrawiam :D

A ja nie mam jeszcze poscieli - kupimy pewnie na poczatku sieprnia. Chyba kupie posciel w neutralnym kolorze i wzorku ;) zeby do scian pasowala ;) - kolorek jakis np. ecru albo delikatna pistacja.

Bylam dzisiaj z mamuska w Bielsku (ta, ze wsi do miasta, hehe), bo musialam zrobic badanie krwi i moczu (oczywiscie o glukoze zapomnialam zapytac) i przy okazji zamowilam sobie cudna kanape do sypialni - trojeczka, kolorek delikatna pistacja (ale bardzo delikatny odcien), material skoropodobny (wyglada jak skora, ale przy malym dziecku praktyczniejszy, bo mozna umyc i plam nie bedzie), rozkladana do przodu - wiec robi sie z niej duze malzenskie lozko i przede wszystkim bardzoooooooo wygodna - zdazylysmy wyprobowac w sklepie :). Wzielam sobie na raty, bo nie nalezala do najtanszych a z kasa ostatnio tak sobie...Ma byc za jakies 2 tyg. To prawie remont dobiegnie konca :)

Po drodze wstapilysmy do ciucharni ;) i kupilysmy dla malej za 22 zl:
-2 pary spodenek (jeansy i takie cieniutkie rozowe)
-bluzeczke
-bluze z Kookai
-bodziak w serduszka
Wszystko jak nowe, same firmowki. Wlasnie je wypralam i wywiesilam. Jak wyprasuje to zrobie foteczki i wkleje :)

Co do tych bodziaczkow z early days ja mam na 0-3m, ale porownywalam je z innymi i czesc jest tak jak z innych firm na 56cm, a z innych na 62cm. Ale wydaje mi sie, ze lepiej kupic te wieksze. Ja dostalam od 'tesciowej', wiec narzekac nie bede ;)

No to tak jak ja Sandra duzo ciuszkow mam z ciuchów i wszystko prawie jak nowe...np ostatnio kupiłam cudne porteczki rózowe w krateczke z H&M..tylko ja kupuje wszystko juz większe zeby miała za rok na lato bo napewno jak sie urodzi to nie bede miała czasu na latanie po ciuchlandach a na zime to mam 100 ciuskzow po bratanku..własnie dzis poprałam i moze zrobie fotke to wam pokaze jakie fajoskie rzeczy mozna wygrzebac i srednio wychodzi 1- 2 zł za ciuszek ..pozdrawiam ;D

No jak sie ma ciuchlandy wagowe to napewno taniej a jak wycenione(jak u nas) to za 2 zł to nawet szmatki do okien nie kupicie :mad:
ja po szkole wpadłam do hurtowni Juta(wcześniej o niej pisałam ) i pokupiłam bodziaki, koszulki, śpioszki , kaftaniki i zostawiłam 80 zł.Narazie kupuje niemowlacze ciuszki , czyli rozm. 62-8 bo większe sa typowo chłopiec/dziewczynka i bym musiała ukrywac przed reszta świata ;) a po za tym znając mamę i siostre nie potrzebnie wydałabym kase bo one mnie zaopatrza na zapas 10 lat jak tylko małe sie urodzi i będą wiedzieć czy to dziewczynka czy chłopiec ;) ;D ::)
A jutro jeszcze jade(jak będzie mi się chciało) kupie okrycia kąpielowe bo takie słodziusie sa za 20 zł ;D

reklama
Do góry