reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dzidziusiowe boleści

Ojej przykro mi ze tak sie maja sprawy z dzidziolkami ale mimo wszystko wierze ,ze jakos to sie wszystko ulozy i dzieciaczki poprostu z tego wyrosna. Wiekszosc takich spraw wczesnie zauwazonych nie zostawia pozniej sladu w dalszym rozwoju i badzcie takiej mysli kochane.ja trzymam za was caly czas kciuki.

reklama
Megi a nie uspokoiłabyś sie jak zsięgłabyś porady neurologa?Bo jest różnica miedzu drżeniem a drgawkami.Ja na początku tez nie wiedziałam jak to nazwać bo mojej Nadii broda nie drży tylko zadrga w 4 sekundowych odstępach ręka i noga tak mocno ze wygina się prawie kręgosłup.A moze ty masz faktycznie tylko drżenie i uspokoiłabyś sie .

Kaju i megii bardzo wam współczuje tych problemów z dzieciaczkami ale wierze że sa przejściowe
i wasze dzieciaczki będą zdrowe.
Kaju czy jestes z okolic Katowic? bo tak pisałaś o tym centrum zdrowia dziecka w Katowicach
jeśli chcesz moge Ci polecić genialna panią pediatrę która leczyła mnie kiedy byłam niemowlakiem a teraz i mojego szkrabika ona tez pracowała w centrum zdrowia dziecka a teraz przyjmuje tylko prywatnie ale jest rewelacyjna wizyta u niej nigdy nie trwa krócej niz pół godziny moje maleńtwo wyprowqadziław rewelacyjnie z fatalnego stanu w jakim nas wypisali z kliniki po porodzie (żółtaczka clapsiella w oczku to taka balteria która wywołuje zapalenie płuc a małemu przez to oko ropiało no i Oliwierek miał znaczną niedowagę skóra po prostu wisiała mu na kościach) lekarka jest nieoceniona zjeżdzają się ludzie do niej z innych miast

Właśnie Kaju jesteś z okolic Katowic? Bo ja tak. A propo mojego Misia to zbyt wiele objawów przemawia za napięciem. Michał nie drży to są wyraźne drgawki wyginające całe ciałko w tył jak w łuk.
Jestem już naprawdę wycieńczona bo cały dzień Michał jest na moich rekach ( jak śpi to w chuście- bo tylko wtedy ją toleruje) a w nocy wstawanie do NIego co godzinkę, czasami mam wrażenie, że wcale nie sypiam. :(
KA milka mówisz może o dr Drzewieckiej ?

Dziewczynki niepokoi mnie fakt ze to juz chyba 3 przypadki podejrzenia tego staniiu napieciowego na naszym bb!!! Ciekawe co tam u Agutka??? Ona tez sie chyba na to skarzyla, co???
Dziewczynki, Kaju, Megii, Agutku zycze wam by w koncu na waszych twarzach zagoscil usmiech i zeby wasze dzieciaczki byly w koncu zdrowe!!!

Czytałam art. do ktorego link zamiescila megii78 i wszystkie objawy ma moja Kaja... chyba są ona zbyt ogólnikowe.

Martag, mojej Kaji tez drzy brodka, a raczej dolna warga podczas karmienia... ale podobno to normalne.

Kaju, grunt to konsultacja u dobrego lekarza! Bądź spokojna i się nie załamuj.
Mnie ostatnio nastraszyli w szpitalu ze Mała będzie miala problemy z bioderkami, ale ostatnie USG stwierdzilo ze bardzo ładnie sie rozwija.

Trzymam kciuki za Wasze dzieciątka!

dziewczyny - koniecznie skonsultujcie z neurologiem to napiecie miesniowe, to tak jak pisalam - bardzo duzo maluchow je miewa ale szybko przechodzi dzieki latwym cwiczeniom. Drzenie brody, nozek jest u takich maluchow jeszcze normalne bo system nerwowy nie jest do konca wyksztalcony.

Moja mala na przyklad zasypia czasami z otwartymi oczkami i podczas tej fazy snu jest bardzo aktywna...rusza raczka. nozka, brodka...pytalam mamy (jak wspominalam - jest neurologiem dzieciecym) - mowila zebym sie nie przejmowala..

Hej ja z sierpniówek, ale moja mała urodziła się w lipcu, więc mam do was pytanko :) Jak długo albo jak często wasze dzieciaczki śpią w dzień i czy zasypiają same i śpią w łóżeczkach, czy raczej jak u mnie na rękach a po odłożeniu gdziekolwiek jest po spaniu.
I co z podnoszeniem główki na brzuszku. Bo u mnie to wygląda tak, że pod minimalnym katem, nie ma z tym problemu podnosi wysoko i utrzymuje jakiś czas, a na całkim płaskiej powierzchnii wkurza się, trochę podniesie, ale więcej się złości i marudzi??
No i w związku z tym, że poruszacie problem nadmiernego napięcia, to czasami też mam wrażenie że moje dziecko często się preży, ale z drugiej strony w tym momencie powinna właśnie świetnie podnosić główkę więc nie wiem czy to się nie wyklucza i preżenie wynika z bolesnych wzdęć??
Będę wdzięczna za wszelkie informacje:)

reklama
Kasiu najlepiej jesli skierujesz to pytanie do pediatry.Ja w życiu nie pomyślałabym że jest coś takiego jak wzmozone napiecie miesniowe.W sumie to wszyscy stwierdzali na poczatku ze to kolki.A co do spania na rękach to u mnie to samo co u ciebie.Niestety.Kręgosłup mi wysiada

Do góry