reklama

Dzieci z czerwca 2004

to Marcel urodził się 57 cm potem na szczepieniu czyli w wieku 6 tygodni miał już 61cm a na nastepnym szczepieniu znów 57cm.... dzidzia guma??każdy mierzy inaczej bo to jednak miękka miarka jest ale żeby u Oliwii była taka różnica (5cm).:szok:...w środę idę znów na szczepienie to znów go zmierzą - aż jestem ciekawa co tym razem wyjdzie heheheh:-p

reklama
Hej kobietki :-).
Wróciłam z wakacji w Polsce. Śliczne te wasze dzieciaczki :tak:. A to najświeższe zdjęcia Dawidka. Od tygodnia nosi okularki bo ma lekkiego zeza i krótkowzroczność :confused:

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com -- Free Online Image Hosting!

Nasza działka ogrodowa:
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (800x600).

moz-screenshot.jpg
moz-screenshot-1.jpg

A to mój mały okularnik :tak::
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (800x600).

to Marcel urodził się 57 cm potem na szczepieniu czyli w wieku 6 tygodni miał już 61cm a na nastepnym szczepieniu znów 57cm.... dzidzia guma??każdy mierzy inaczej bo to jednak miękka miarka jest ale żeby u Oliwii była taka różnica (5cm).:szok:...w środę idę znów na szczepienie to znów go zmierzą - aż jestem ciekawa co tym razem wyjdzie heheheh:-p

Olka też źle w szpitalu zmierzyli, bo body na 62 ledwo się na niego zapinało. Wyszło im 59, a w 6 tygodniu miał już 68 cm

no wreszcie Dorota!!!Witaj witaj:-)wiesz musze przyznać ze okularki dodały Dawidowi wiele uroku;-)dobrałaś mu śliczne oprawki :-)nawet mojej Oliwii się podoba to ostatnie zdjęcie ze nei wspomnę o pierwszym na którym jest jej ulubione ponad wszytsko zwierze;-):zawstydzona/y:no i Ty nam sie pokazałaś laseczko;-)ja się zebrać nie mogę żeby sobie zdjećie zrobic tylko mam takie kawałkami i niby czekam aż wróce do formy a od dawna waże mneij niż przed ciążą:sorry2:trzeba by sobei z dzieciami fotek porobic bo pamiątka zawsze bedzie a tak to mozę sie mnie kiedys wyprą hahhaahha:-D
scarlet - ja własnie nie rozumiem tego ze inne pomiary wychodza jak odległośc mierzy się jedną miarą wszędzie:no:dlatego postanowiłam sama to robić i tego wyniku się trzymam:sorry2:

Niekat oprawki są rewelacyjne, mały wyglada w nich bosko, ale niestety nie są odpowiednie do jego wieku. Wciąż mu sie zsuwają i zamiast przez szkła patrzy przez górną oprawkę :confused:. Optyk powinien był mi doradzić jednak typowo okragłe oprawki. Inny optyk u którego próbowałm jakoś ułożyć oprawki do małego powiedział, że małe dzieci powinny mieć bardziej płaskie noski okularów, a te nie mają, bo są dla starszych i że ten optyk u którego kupowałam pewnie o tym wiedziała, że będzie problem. No cóź, człowiek uczy sie na błędach :angry:. Szkoda tylko, że dałam za okularki prawie 300 zł i będę je musiała wymienić. Zreszta i tak musze iść z małym na kontrolę za 3-4 miesiące bo szkła prawdopodobnie będzie potrzebował mocniejsze (teraz ma plus 0.75), ale na pierwszy raz daje sie nieco słabsze, żeby oczka szoku nie dostały :tak:. Ale faktycznie w tych oprawkach wygladał najkorzystniej :tak:.
Koniecznie wklej swoje fotki, czekam :-). Co do mierzenia to ja małego juz dawno nie mierzyłam, ale ważyłam i waży 17 kg z groszem :tak:. Jest wysoki, zawsze daja mu o rok więcej :-p.
Wogóle to zmieniłam fryzurke bo długie włosy mnie juz wnerwiały i wyglądam tak (dzisiejsze zdjęcie z mocno wciągniętym brzuchem :-D):

Pozdrowionka kobietki :-)

Moja 19 kg waży niecałe i też bardzo wysoka jest. Wzrost na 100 centylu a waga 90.
Tate zmierzyłam, ma 196 cm.
Czy wasze dzieciaczki umieją czytać lub pisać? A jak z językami? Liw chodziła na angielki, alew tym roku nie chce, bo się nudzi.

Mój dawidek jeszcze nie umie czytać ani pisać. Kiedys próbowałam go uczyć ale za mało cierpliwości miałam i dałam spokój, żeby go nie zniechęcić. Poprzestałam na tym, zeby uczył się pisać łącząc kropeczki, ale nie rozpoznaje liter ani cyfr (no może czasami). Za to umie liczyć po polsku i po angielsku do 10-ciu :-). teraz pójdzie do szkoły to będzie się uczył po angielsku, więc myslę że załapie język.

Liw też liczy do10 po polsku i po angielsku i umie napiać swoje imię. Najlepsze, że nauczyła Olka piać literkę A i mały chodzi ciąglei prosi, żeby mu pisakdać i pisze.

Laski właśnie zmierzyliśmy Dawidka, ma 107 cm i jak pisałam szybciej waży ponad 17 kg. Ale za diabła nie wiem o co chodzi z tymi centylami i jak to wyliczyć. Niby patrzę na te siatki ale i tak głupia jestem :confused:. Wytłumaczcie mi proszę ;-)

reklama
dorota - aleś Ty sliczna babka!!!!Super Ci w tej fryzurce i tez myslałam o ścięciu włsów ale tak długo zapuszczałam... troche mi szkoda:blink::sorry2:i jakie ładne mieszkanko w tle:tak:
scarlet - Oli umie pisac kilka słów jak swoje imię i nawzwsko, mama, tata, babcia, ciocia ewa;) itp.a czytac nie potrafi raczej jeszcze - nie spieszę jej do tego.Fakt ze zna wiekszosć literek i wszytskie cyferki (z liczbami dwucyfrowymi ma pewnien problem bo chce je dodawać;-)chociaz nie potrafi jeszcze tego)umie liczyc ale nawet nie wiem do ilu bo nigdy nie starcza mi cierpliwosci do doczekania.. liczy i liczy i tylko zapomina czasem o 29, 39, 49 59 itd.czyli chyba do 100 a nauczyła sie na pierogach mamy heheheh czytanie cyferek ćwiczy na podziałce na butelce Marcela:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry