• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

czesc dziewczyny, postanowilam dla wlasnego spokoju isc do lekarza sprawdzic, czy z ciążą jest wszystko w porządku. Podjechalam pod dom dr Orasińskiego spisać nr tel i godziny, w których przyjmuje i zadzwoniłam. Powiedziałam, że jestem w 2gim miesiącu ciąży i interesuje mnie wizyta z usg. Zapisałam się na wtorek rano i pytam o cenę wizyty - 50zł razem z usg. Do takiego lekarza można chodzić co miesiąc, bo Ci w Dzierzoniowie powariowali.;-)

reklama
Cześć :)
Lady Nataly - chyba zacznę żałować, że chodzę do dr. K. Co prawda od początku tego roku umawiam się juz na fundusz ale wcześniej jak chodziłam prywatnie to wizyta z USG kosztowała 120zl. Az się nie mogę doczekać jakie będą Twoje wrażenia po wizycie.

My dziś złożyliśmy wózek - nie mogłam się nacieszyć :D Jeździłam po domu i uśmiech miałam dookoła głowy ;)

hej Mami kiedy wracasz do Bielawy? I jaki kolor ma ten wozek, co? pochwal sie:)

Ja tez nie moge sie doczekac wtorku, fajnie bo umowilam sie na 9 rano, pojade prosto po odwiezieniu malego do przedszkola. Przez tel. odnioslam bardzo fajne wrazenie, czlowiek sympatyczny i mily...zobaczymy:)
Apetyt mi wrocil i ciagle cos zajadam... :))

Iza jak tam Twoje samopoczucie? Lezysz duzo?

Rany jak tu pusto ;)

Lady Nataly - myślę, że posiedzę sobie jeszcze u rodziców kilka dni ;) Tym bardziej, że codziennie u mamy jest mały Olafek (synuś siostry). Tak go lubię że żal mi stąd wyjeżdżać. A wózek jest bordowo-czarny - Tako Warrior. Nie mam tutaj kabelka do aparatu żeby zgrać zdjęcia. Choć prawdę mówiąc nie wiem czy bym umiała dołączyć zdjęcie do posta ;) W każdym razie jestem z niego bardzo zadowolona:) A Ty będziesz kupowała nowy czy masz po synku? Twój przedszkolaczek już niedługo będzie miał 3 latka - duzi chłopak :)
Dobrze, że masz już apetyt - w ciąży to się tak wszystko zmienia, jednego dnia nie możesz patrzec na słodkie a drugiego już byś zjadła pół torta ;) Ja własnie mam ochotę na takie ciacho tortowe ... Przybyło mi już 8 kg, ale podobno to całkiem dobra waga jak na ten etap ciąży więc tak za bardzo się tym nie stresuje.

Isabelle obydwie !!! Co u Was? Odezwijcie się od czasu do czasu.

Cześć Dziewczyny. Przez cały czas leżę,dzisiaj trochę na nogach,nie chcę zapeszać,ale jest duża poprawa,przestałam plamić:-)
Mało siedzę na komputerze dlatego nie pisałam. Natalia pochwal się po wizycie jakie wrażenia u doktora

Wlasnie nie wiem co z wózkiem, niby mam stary, ktory stoi od 3 lat w piwnicy, ale nie wiem tak naprawdę w jakim jest stanie, zwlaszcza, że nie był to jakis wielce porzadny sprzet. Ma neutralny kolor, tyle dobrze, i nosidelko-fotelik samochodowy. Na razie zadnych rzeczy ni wyciągam - nie chcę jeszcze zapeszać.
Zapraszamy juz powoli gosci - znajomych z dziecmi, na 3 urodzinki i zamawiam 2 torty u Pani z naszej ulicy. Jeden do domu, drugi do przedszkola. W srode jest konkurs piosenki w przedszkolu i bede spiewac z moim synkiem "szczotka pasta"... :)

Ja wózek kupowałam nowy dla Małej, jakos stwierdziłam, ze powinna miec nowy, bo ten po Kubie nie był w dobrym stanie. Ja wczoraj myślałam, że zwarjuje tak mała dała popalic ale dzisiaj bylo juz lepiej. Do Kuby tez juz mi zaczynaja nerwy puszczac bo mysli ze wszystko mu wolno a taka ciapa z niego czesto ze rece opadaja. Maja uwielbia sie z nim bawic i strasznie do niego ciagnie za to on nie bardzo

Hej :)
Isabell28 - to jest prawda z tym leżeniem - po prostu jest najbardziej skuteczną terapią i dlatego często biorą ciężarne do szpitala bo w domu wiadomo- zawsze się wstanie żeby "tylko" coś zrobić ;) Może faktycznie nie siedź przed kompem tylko leż - ale od czasu do czasu odezwij się do nas :)
Isabell - kurcze ja już się boję tych "fochów" dziecięcych. Mam nadzieję, że będę miała wystarczająco sił i konsekwencji żeby je znieść... Pewnie nie raz trzepnę po łapach lub po tyłku (wiem że to niepedagogiczne) ale obiecuję sobie, że nie pozwolę, by mój syn był "rozpuszczony". Oby się to udało ;)
Lady Nataly - Jej, już Was widzę jak śpiewacie razem, ale to będzie fajne :) Tylko, żeby Ci później synuś nie powiedział, że mu fałszowałaś ;) A z wózkiem - pomyśl może o tym, żeby wykorzystać głęboki wózek ten co masz a później kupić porządną spacerówkę. W zasadzie gondoli używa się krótko a spacerówki chyba trochę dłużej... Jeszcze masz trochę czasu na zastanowienie...

Chciałam Was jeszcze zapytać o wanienkę - kupić zwykłą czy profilowaną ? Profilowana WANNA wanienka Z ODPŁYWEM Prima Baby (1470528197) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ma-mi ja wiem, ze dzieci zle reaguja na te profilowane wanienki, lepiej normalna i do niej wkladge, bo ajk ci dzidzia podrosnie to wieksza wanienka sie przyda a po co kupowac 2

reklama
MATKO ŚWIĘTA DZIEWCZYNY TRZYMAJCIE MNIEEEEE..........

Właśnie byłam u dr Orasińskiego... opowiedziałam mu całą swoją przykrą historię ze szpitalem, siadam do usg a on pyta co bym chciała uslyszec... ja na to "ze ciąża jest żywa"
Wkłada mi usg...pojawia sie obraz i oboje podnieśliśmy brwi ze zdziwienia... widziałam to od razu.
2 serduszka biją.........ciąża bliźniacza jednojajowa....... dr komentuje "No...nawet baardzo żywa:D"
Nie chcialam zejsc z fotela, nie chcialam uwierzyc..a jednak.
Dwa płody, dwa serduszka, dwa pęcherzyki żółciowe... jednojawe...beda identyczne.

Moj maz sie cieszy, a ja jestem w takim szoku, ze az mi sie kreci w glowie..:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry