• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

hej Mami
To Ty nie wiesz, ze zebow sie juz nie zatruwa?:) Teraz leczenie kanalowe moze pojsc na raz, podaja mocne znieczulenie i usuwaja nerwy pod znieczuleniem, nie daje sie trucizny do zeba.
Kurcze jak Anja napisala tu post usiwadomilam sobie dopiero, ze sa faktycznie ludzie, ktorzy staraja sie o dziecko bezskutecznie. Mam nadzieje, ze jej sie poszczesci. Jak wyglada statystyka, srednio ktora proba in vitro jest udana? To pod narkoza robia czy jak?

Jutro lub pojutrze musze pojechac do walbrzycha do swojej izby, chyba do galerii victoria wstapie:)

reklama
Lady Nataly - nawet mnie nie denerwuj ;) Słyszałam o tym - siostra w ciąży też leczyła zęby bez trucia... Ale co miałam zrobić - poszłam do stomatologa, powiedziałam jaka jest sytuacja, usiadałam na fotel i ... miałam pani doktor tłumaczyć z otwartą paszczą jak ma mi leczyć?? ;) Sama nie chciałabym aby ktoś niekompetentny mi mówił jakimi metodami mam uczyć dzieci więc unikam takich sytuacji. I teraz muszę przez to cierpieć - psia kość!!
Co do starań o dziecko - z tego co wiem to problem narasta błyskawicznie i wg mnie teraz już co trzecia para nie ma łatwo... Nie znam statystyk i trudno je tworzyć bo przyczyny są bardzo różne i leczenie w każdym przypadku przebiega inaczej. Cały proces jest dość skomplikowany, czasochłonny i nie jest to tylko jeden zabieg - musiałabym tu elaborat napisać aby to opisać :) Kiedyś się spotkamy to Ci poopowiadam jak będziesz chciała :) Ale rozumiem, ze dla kogoś niewtajemniczonego to czarna magia...

Masz rację nie mam pojecia o in vitro, poza tym, ze cos takiego jest. Nie wiem ile wymaga to czasu/zachodu/pieniedzy/nerwow itd. Musisz mi kiedys opowiedziec jak to wyglada:)
No i podtrzymuje propozycje pozyczenia Ci maty dla dziecka, zobaczysz ze dziecko krotko sie nia interesuje chyba nie warto kupowac:)
Widzisz chyba lepiej zainwestowac w drozszego dentyste z lepszym sprzetem:)

Czego Ty uczysz te biedne dzieci?:)

Udało się! Po długich staraniach w końcu jest suwaczek.
Jak samopoczucie Lady Nataly? Na jakiego lekarza się zdecydowałaś?
To ja,Twoja koleżanka ze szpitalnej sali:-)

Ostatnia edycja:
Haha - teraz mi będziesz dogadywać z tym dentystą - buuuuu ;) Kiedyś ta kobietka leczyła mi zęba i zrobiła to dobrze i tanio a wybrałam ją dlatego, że nie miałam pojęcia gdzie iść a ona ma swój gabinecik w szkole, w której pracuję. Nie szukałam daleko no i mam za swoje.
Co do maty - dziękuję za propozycję, nie wykluczone, że skorzystam,ale to zobaczymy jak będzie już dzidziuś na świecie:)

Jakie zaraz "biedne dzieci" - uczyć się nie chcą,wszystkie na łatwiznę chciałyby iść - nic nie robić i 5 dostawać (haha typowy głos belfra się odezwał) ;) Próbuję im wbić do głowy podstawy angielskiego.

Isabell28 - miło, że dołączyłaś - mamy nową koleżankę. Witam Cię serdecznie :) Jaki u Ciebie był powód pobytu w szpitalu jeśli można zapytać. Ja tez mam za sobą leżenie na ginekologii w Dzierżoniowie - jak poczytasz nasze posty to wszystko nadrobisz :)

Witam Cię Ma-mi! Trafiłam do szpitala z dosyć mocnym krwawieniem. Naszczęście z dzidziusiem wszystko dobrze,tylko muszę leżeć i się oszczędzać,jestem na L4. Jutro mam wizytę kontrolną.

Dziewczyny co do leczenia bez zatrucia sie zgodze ale tylko w wypodku gdy nie ma zapalenia nerwa. Ja bylam, dostalam 4 zastrzyki a tutaj daja porzadne i dalej bol czulam wiec musial mi zatruc, no chyba ze wybralabym zwijanie sie z bolu na fotelu

Oooo!!! Może jest jednak jakieś usprawiedliwienie dla mojej Pani stomatolog :) Fakt, że ząb bolał mnie masakrycznie i może to spowodowało trucie. Poza tym on był już zaplombowany- niewiadomo co tam wcześniej było z nim robione:)
Mój synuś chce mi z brzucha wyskoczyć - ma takie chwile, że się rzuca i kopie jakby mu mało miejsca było. Ostatnio mąż się śmiał, ze jak będzie tak kopał to całe buty zedrze ;)

reklama
hej dziewczyny ale tu ruch sie zrobil na forum:D

ISABELL28 - no wreszcie jestes, juz myslalam ze nie pojawisz sie na forum:)) Jak tam samopoczucie? Daj znac po wizycie co z krwiakami, czy robil Ci usg i czy wracasz do pracy bo mialas zwolnienie do 17go:)
Chyba pojde do Orasinkiego, widac na bilbordzie, ze juz przyjmuje, tylko cholera nie moge sie pozbyc strachu przed druga wizyta, ze znowu cos bedzie nie tak:(

Mami- robi sie tu fajne koleczko, musimy sie wszystkie na jakas kawe z bita smietana umowic!:)
hehe ale mi sie chce smiac z pani dr ktora ma gabinetw szkole, hihihi sorry:)))):*
Tak myslalam z tym angielskim:) Ucz, ucz:)

Isabell - powiedz mi jak to zrobic zeby wkleic drugi suwaczek? mi sie miesci tylko jeden i nie moge mojego 3letniego synka tu wbic!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry