• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

reklama
rodziny niestety nie mam, przyjaciol owszem, niewielu, z polakmi zagranica niezbyt sie zyje a wiadomo kazdy ma wlasne zycie wiec nie zawsze starcza czasu dla przyjaciol

Isabell - nie smuć się. Będzie ciężko ale dasz radę, można dzwonić, rozmawiać na skype... (mam nadzieję, że będziesz miała takie możliwości). Nad takim fotelikiem też się zastanawiałam - drogi trochę, ale może rzeczywiście kupić jeden a porządny, który posłuży od początku do końca :)

Lady Nataly - ja tez w tym najgorszym okresie wymiotowałam wodą a nawet własną śliną i dlatego wyladowałam w szpitalu. Nie życzę żadnej ciężarówce takich przeżyć.
Nie wiedziałam, ze takie udogodnienia są na porodówce w Świdnicy a jak mąż usłyszał, że w Dzierżoniowie nie może być przy mnie do końca porodu to kategorycznie już stwierdził, że Dzierżoniów odpada :) Może tego właśnie mi trzeba- męskiej decyzji! Lekarza Ci nie doradzę bo nazwiska znam (pamiętam) z oddziału ale nic więcej nie wiem na ich temat. Znam Kanu i na tym moja wiedza się kończy. Ja też mam na wypisie napisane badanie piersi i też mój biust takiego badania nie przeszedł :) Piszą co chcą - papier wszystko przyjmie...

ma-mi ja też długo się zastanawiałam nad tym fotelikiem, w koncu kupiłam jak mała miała 2 mies i wtedy tak naprawdę dopiero zaczyna byydatny, tego leżaczka bujaczka nie miałam bardzo długo bo miałam huśtawkę, jak dla mnie lepsza niż leżaczek. Myślę, że możesz poszukac na allegro uzywanych, bo w koncu to az tak bardzo sie nie niszczy jak jest normalnie uzytkowane. Ja kupilam nowy bo akurat byl w promocji ale w razie co to masz juz kilka pomyslow na prezenty od rodziny lub znajomych. Ja tym razem mowilam wszystkim zeby nie szaleli z ubrankami bo sporo mialam tylko albo niech kupia to co chce i mi sie przyda albo kasa i tak samo na chrzcinach zrobilismy

No wlasnie MaMi ja i moj mąż też pojechalibyśmy tylko do tego szpitala, gdzie mógłby byc przy mnie do konca. Przed pierwszym porodem nie mialam pojęcia, że okaże się to aż tak ważne. Choc na samej koncowce musiał się trochę posunąc dając meijsce lekarzom, to sama świadomośc ze on stoi z boku i patrzy jak mnie rozcinają i wyciągają dziecko dała mi dużo bezpieczenstwa. Poza tym zawsze jest to "Twoj swiadek" wszystkiego, co dzieje się na sali porodowej. Ja np prosiłam męża żeby nie pozwolil lekarzom chocby nie wiem co naciskac mi na brzuch, gdybym nie mogla urodzic. Nie wiem czy krzyczącej z bólu baby by ktoś posłuchał, ale męża z boku pewnie prędzej.

U nas odwrotnie - leżaczek był niezbędny i to od pierwszych dni życia dziecka. Huśtawka w ogóle nie zyskała aprobaty dziecka.

Ja mam o dziwo totalne wstrzymanie apetytu. Jeszcze do niedawna wszystko mi smakowało, a teraz nie mam ochoty nawet na swoje ulubione rzeczy np herbaty lipton piramidki, ktore piłam zawsze po 7-8 dziennie. Dosłownie zmuszam się, żeby cos zjesc..

To u mnie tak było z Kubą, leżaczek uwielbiał a huśtawka tylko stała w kącie.
Co do porodów rodzinnych to polecam. mój mąż był przy każdym i gdyby nie on to nie wiem jak bym dała radę, a za drugim razem miałam w ostatnim momencie cesarke i przy tym też był

Cześć :) Byłam dzisiaj u dentysty - musiałam, bo mnie tak ząb bolał, ze masakra. Pani mi go zatruła ale mówi, że na leczenie za 2 tygodnie muszę poszukać kogoś innego bo ona nie ma odpowiedniego sprzętu żeby leczyć ciężarne i właściwie to robi już tylko takie proste naprawy uzębienia (szkoda bo fajna kobieta). Poleciła mi Euro-Dent ale mówi, ze jakość leczenia i wyposażenie gabinetu ma swoją cenę i skasują mi za tego zęba ok 1000 zł... Kurde - jakby człowiek miał teraz mało wydatków!!

Lady Nataly - ja też jestem "herbaciarą" a najgorsze jest to, że w ciąży smakuje mi tylko zwykła czarna herbata - żadne białe, zielone, owocowe, które kiedyś piłam teraz mi nie podchodzą. A z tym brakiem apetytu, już słyszałam, że u niektórych kobiet na początku ciąży zamiast zachcianek i nasilonego apetytu jest jego brak. To podobno minie - lepiej jeść mniej ale nie wymiotować ;) A widziałaś, że w tej nowej przychodni koło obwodnicy (w ASTRZE) jest gabinet ginekologiczny - chyba dr Orasiński (głowy nie daję) ale może nie musiałabyś jeździć do Dzierżoniowa ;)

hej MaMi

Ten gabinet koło astry, to rzeczywiscie dr Orasinskiego. Przeswietlilam juz dokladnie opinie o tym lekarzu i jest tak- podobno był to jeden z najlepszych lekarzy na tym terenie, bardzo lubiany przez swoje pacjentki, bardzo delikatny, a przy tym swietny specjalista. Niestety ulegl powaznemu wypadkowi - potracil go samochod. Mial bardzo powazne obrazenia, dochodzil do zdrowia ponad 3 lata, nie pracowal oczywiscie w tym czasie. Wskutek wypadku jezdzi na wozku i kolo Astry wlasnie wybudowal sobie dom razem ze specjalnym gabinetem - wszystko przystosowane dla czlowieka na wozku, aby mogl w tym stanie nadal pracowac. Po Bielawie rozniosla sie wiesc,ze znow przyjmuje i bardzo mozliwe, ze wlasnie do niego pojade. Codziennie tamtedy przejezdzam i zerkam na jego bilbord:)

Sama lecze aktualnie zeby w eurodencie -tzn poszlam juz podejrzewajac ciaze i pani doktor pozapisywala mnie na koniec marca i poczatek kwietnia, zeby nie podawac znieczulenia w I trymestrze. Jest tam bardzo elegancko, ale faktycznie sie cenia. Moja kolezanka za zeba leczonego kanalowo zaplacila 800zl. Nie jest to wydatek jednorazowy tylko rozlozony na kilka wizyt, ale w sumie wyszlo sporo. Za zwykle wypelnienie w zaleznosci od wielkosci licza 150-250zl. Ale masz gwarancje precyzji (pracują w lupach), dokladnosci i bezbolesnosci. Dla mnie to najwazniejsze. No i do konca marca troche odloze na to leczenie:))
Polecam Ci pania dr Mól jest bardzo dokladna.

Zmusilam sie wlasnie, zeby zjesc jakas kanapke na kolacje...uff:)

Ma-mi - cześć, przepraszam że się tak wtrącę na tym wątku ale napisałam do Ciebie na wątku in vitrowym po tym jak zajrzałaś w zeszłym tygodniu ale chyba rzadko tam zaglądasz (chciałam wysłać prywatną wiadomość do Ciebie ale masz zablokowaną tą opcję) Proszę zajrzyj tam i odpisz bo mam ciężki orzech do zgryzienia..Pozdrawiam serdecznie!

reklama
Anja - napisałam do Ciebie prywatną wiadomość, mam nadzieję, ze dotrze ;)

Lady Nataly - słyszałam kiedyś, ze któryś z lekarzy miał takie przeżycia ale nie wiedziałam, ze to właśnie dr Orasiński. Jeśli to on to rzeczywiście ludzie dobrze o nim mówili. Nie czekaj - umów się na wizytę, myślę, ze będziesz w dobrych rękach :)

Do dentysty najpierw zadzwonię do pani u której mąż leczył zęby - ma gabinet na górnej Bielawie (nazwisko na K. ale nie pamiętam), zapytam czy podejmie się takiego leczenia w 7 miesiącu ciąży... Jak nie to pozostanie eurodent.
Miałam ciężką noc dzisiaj bo ten ząb bolał strasznie - po zatruciu zawsze boli, ale w normalnej sytuacji połknęłabym Ketonal i jakoś to przetrwała a tak- musiałam się męczyć. Na szczęście dziś jest już trochę lepiej.
A tak myślę, ze skoro niewiele jesz to może powinnaś kupić jakieś witaminy dla ciężarnych i choć w ten sposób się wspomagać.

Ja byłam dziś rano oddać krew na morfologię - muszę sprawdzić co z tą anemią. A w piątek mam wizytę u Kanu, ciekawe co tam słychać u synusia ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry