• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

reklama
stojaka nie mamy , kąpałam małego w wanience na stole w pokoju - tak mi było najwygodniej po CC. Jacek sie go bał więc tylko podawał co trzeba.

Pepsi i orzeszki- niezłą mam dietę ciążową :szok:

witam,
ja dzisiaj byłam na usg 4d
mała wazy 1300g, i wszystko jest ok
potwierdziła się płeć - dziewczynka lekarz mówi że na 10000% nie będzie niespodzianki przy porodzie:tak:
i stwierdził że za dużo przytyłam od ostatniej wizyty - 2,5kg i kazał mi zrezygnować ze słodyczy, soli i jeść tylko białe mięso - już ja to widzę.

heloł

dopiero prónda u mnie włączyli, od rana nie było na całym bloku :tak:

marcynda - daj linka do laktatora, bo ja się też zastanawiam ale jestem kompletnie zielona na jaki się zdecydować, nie wiem też czy kupić teraz czy po porodzie.
Mnie też młody uciskał tak z tydzień temu ale już się chyba przesunął bo jest lepiej. Normalnie miałam wrażenie, ze mi skacze po pęcherzu.
Co do mojego trójkołowca to nie dośc że fajny to tani, nowy w BabyMaxx na Bielanach kosztuje niecałe 400 zł. Można tez dokupić do niego gondolę wkładaną i ma się wtedy głęboki wózek, nawet przez chwilę zastanawiałam się nad taką możliwością ale potem dostałam Roana.

isabell - jak dziadki chcą kupić to zapytaj ile kasy chcą przeznaczyć, może zamiast nowego kupisz używany plus resztę potrzebnych gadżetów i będziesz miała już wszystko...no chyba że już masz :-)

Kasia jak tam samopoczucie? Się naoglądałyśmy wczoraj i mi się już dziś śniło, że urodziłam :szok:

ma-mi - wpisuj nam "hity i kity" zakupowe i jakie pieluchy na razie wg Ciebie najlepsze, bo Ty już jesteś na bieżąco.

mi się dzisiaj śniło że szłam do porodu w świdnicy a tam na sali 3 laski rodziły przy otwartych drzwiach i każdy kro przechodził mógł sobie oglądać ich wdzięki i zaczęłam krzyczeć przez sen do męża żeby mnie stąd zabrał bo ja tam rodziła nie będę. więc nie wiem czy oglądanie tych wszystkich filmików nie robi mi więcej szkody niż pożytku :tak:

a masz może jakieś namiary na Kasie z sr? bo dzisiaj przypadkiem usłyszałam bardzo kiepskie rzeczy o tym lekarzu do którego się wybiera na usg i może chciała by o tym wiedzieć

A wanienkę macie ze stojakiem?
ja mam ze stojakiem. Wanienkę kupiłam nowa a stojak dostałam od siostry, ona przez długi czas go używała, ja myślę że nam też się przyda bo nie będzie gdzie postawić wanienki, a tak postawi się w pokoju na stojaku;-)

stojaka nie mamy , kąpałam małego w wanience na stole w pokoju - tak mi było najwygodniej po CC. Jacek sie go bał więc tylko podawał co trzeba.

Pepsi i orzeszki- niezłą mam dietę ciążową :szok:
też bym sie pepsi napiła, ale ja raczej w ciąży nie pije takich napojów (ze dwa razy się skusiłam na szklaneczkę), bo uważam że to nie zdrowe:)

KAsiadz-to super że malutka zdrowa i wszystko ok. USG robiłaś u seredy czy we wrocławiu?. A ile masz kg na plusie?

a Pepsi- no niezdrowa ale raz na jakis czas da radę ;-)

achh no jasne przeciez pisałaś już o tej świdnicy ..wybacz:zawstydzona/y:

ja też robiłam w Świdnicy ale w VitaMed a czy on wróbel to nie wiem hehh

ok uciekam syna zgarnac z ogrodu

do jutra
papa

Kasia - a jak wrażenia z 4d?? faktycznie takie super jak można przeczytać z opinii? Fajnie, że wszystko jest ok i dalej możesz "iść w różowe". Co do Twoich kg trzeba było powiedzieć temu Twojemy lekarzowi, zeby się w dupę pocałował, niech sam se ograniczy i niech je tylko to co dietetyczne;-).

Jak to mawia mój mąż - jedz, bo po porodzie będziesz mogła sobie na to tylko popatrzeć :-) ...no ale ja na dietę idę od razu bo założyłam się z nim, że na wakacje 2012 ubiorę bikini :-D :-D tak jak przed porodem Adka.

Ale lekarza nie rozumiem, + 5,5 kg w ciąży w prawie 30 TC a jemu za dużo?

do Kasi nie mam telefonu ale pewnie miałaby nasza położna z SR.

mmmmm peeepsi.......czasami piję na przemian z colą, zwłaszcza jak zjem coś w knajpie. Od razu zapobiegam bólom brzucha :-) a od czasu do czasu raczej nie zaszkodzi. No i na zgagę dobra, przynajmniej dla mnie :-) tylko ja wolę wersje bez cukru.

ja jutro idę na wizytę, zobaczymy co powie moja lekarka.

Kasia a o co chodziło z tym winem lub szampanem na porodówce?

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry