Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
No nie, koleżanka się trochę rozpędziłano dobra, ale to tak. Mamy kogoś kto wie, że dzieci biologicznych mieć nie może (kobieta ma usuniętą macicę, mężczyzna jądra, cokolwiek). I to znaczy, że nie może wstąpić w związek małżeński? Czyli musi być sama/sam do końca życia?? Dobrze myślę?
Nas właśnie uczyli, że nie mogą i to nie jest przeslanka istotnych spraw zatajonych przed współmałżonkiem tylko inna z katalogu. Zaraz wam przytoczę z kodeksu kanonicznegoNo nie, koleżanka się trochę rozpędziła.
W dużym uproszczeniu... Protokół przed ślubem kościelnym zostaje spisany po to, żeby na głos ustalić jasno czy są jakieś przeszkody albo różnice, której druga strona nie akceptuje.
Czyli jeśli ja powiem, że nie mam macicy i nie mogę mieć dzieci a mój narzeczony powie, że spokoo i jest świadomy to nie ma problemu. Możemy sobie udzielić tego sakramentu.
Ale jeżeli ja wiem że nie mam macicy a na tym spotkaniu powiem, że wszystko jest super i zamierzam urodzić mu kilka bombelków to wtedy on może w przyszłości ten ślub anulować, bo nie został zawarty ważnie - zataiłam bardzo istotną rzecz.
Bezpłodni ludzie mogą brać ślub kościelny i nikt im tego nie zabrania.
to na jakiej podstawie dostał unieważnienie małżeństwa? Mi powiedziano, że mając dwójkę dzieci nie ma opcji na uzyskanie unieważnieniaA my nie znamy akt jego sprawy XD
Kan 1095 i 1098Nas właśnie uczyli, że nie mogą i to nie jest przeslanka istotnych spraw zatajonych przed współmałżonkiem tylko inna z katalogu. Zaraz wam przytoczę z kodeksu kanonicznego
Bo ma dużo pieniędzy i dobre znajomości ;Dto na jakiej podstawie dostał unieważnienie małżeństwa? Mi powiedziano, że mając dwójkę dzieci nie ma opcji na uzyskanie unieważnienia
przegrałamBo ma dużo pieniędzy i dobre znajomości ;D
Dalej. Sama to przyznam, ale nie widziałam akt, nie wiem, co było przesłanka, a bez znajomosci akt nie będę się wypowiadać. Bez znajomosci akt Gazeta opolska powiedziała, ze mój P. spowodował kolizje karetka, podczas kiedy okazało się, ze wyrok zapadł przeciwko kierowcy samochodu, który się z nią zderzył.Bo ma dużo pieniędzy i dobre znajomości ;D
No nie tylko on z tej całej plejady gwiazdA Kurski dostał rozwód kościelny xD