reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Ja nie mam IG więc dla mnie luz blues, ale trochę dziwnie jest że zapraszacie jakieś randomowe osoby na IG do obserwowanych i chcecie je obserwować mimo że nie wiecie kto to. Niby okej bo IG na tym niby polega jak profil jest publiczny, ale jak zamknięty to ciut dziwnie - tzn. dla mnie ale ja jestem trochę psychiczna jeżeli chodzi o bezpieczeństwo i tego typu sprawy (dla tego ogólnie mnie mało oficjalnie w necie)
Ja tez nie mam ig i nie ogarniam tego na maksa, tzn mam bo siostra mi w kółko coś wysyłała żebym zobaczyła i musiałam założyć konto ale jest puste. I tak ostatnie kilka dni w ogóle czuje się dziwna, bo nie wrzucam zdjęć od dobrych 10 lat ani na fejsa ani na inne portale, raz na rok z wakacji coś dodam albo psa fotę na urodziny 😀 wiec mnie i tak by nikt zanadto nie popodglądał 🤷🏻‍♀️😅

reklama
A ja mam inne zdanie na ten temat.
Sociale rządzą się swoimi prawami. Żyjemy w czasach, gdzie na instagramie można zarobić naprawdę olbrzymie pieniądze, dzięki zasięgom. Myślicie, że te osoby które mają kilkadziesiąt tysięcy obserwujących znają ich wszystkich? 😄
Jak ktoś chce być obserwowany przez obce osoby to niech będzie, a jak ktoś chce obserwować obce osoby to też niech obserwuje. To jest jego decyzja i nie musi się z tego innym tłumaczyć.
Jeśli mówić o bezpieczeństwie w sieci to bardziej bym zwróciła uwagę na to co do sieci wrzucamy :)

A ja mam inne zdanie na ten temat.
Sociale rządzą się swoimi prawami. Żyjemy w czasach, gdzie na instagramie można zarobić naprawdę olbrzymie pieniądze, dzięki zasięgom. Myślicie, że te osoby które mają kilkadziesiąt tysięcy obserwujących znają ich wszystkich? 😄
Jak ktoś chce być obserwowany przez obce osoby to niech będzie, a jak ktoś chce obserwować obce osoby to też niech obserwuje. To jest jego decyzja i nie musi się z tego innym tłumaczyć.
Jeśli mówić o bezpieczeństwie w sieci to bardziej bym zwróciła uwagę na to co do sieci wrzucamy :)
Jak ktoś ma prywatne konto to najwyraźniej nie chce i chce mieć kontrolę kto ma dostęp do jego treści :p

Ooo czyli po ilu tabletkach przyszło? 😌
Ja ostatnio znalazłam info o luteinie, że 5 sztuk wystarczy do wywołania 😈
U mnie rzeczywiście wystarczyło, jak w tym miesiącu zapomniałam wziąć kolejnych dawek- zakończyłam cykl w 22 dniu. Ale to dopiero po 3 miesiącach stosowania, bo wcześniej po odstawieniu luteiny czekałam na okres i tak nawet 5 czy 6 dni

No i też dobrze. To indywidualna decyzja
Ale o to właśnie dziewczyny się zdenerwowały :). Nie udzielają się tutaj zupełnie, są inaczej związane z forum ale na insta mają prywatne profile nie powiązane nickiem z tym co tutaj. I nagle zaczęły dostawać pełno próśb o zgodę na obserwowanie. Jak się zorientowały co się dzieje to na forum przeczytały, że to takie fajne polowanie na pokemony ;).

Wiecie dla jednego to będzie dobra zabawa, dla drugiego poczucie zagrożenia i pozbawienie anonimowego bezpieczeństwa.

Ale o to właśnie dziewczyny się zdenerwowały :). Nie udzielają się tutaj zupełnie, są inaczej związane z forum ale na insta mają prywatne profile nie powiązane nickiem z tym co tutaj. I nagle zaczęły dostawać pełno próśb o zgodę na obserwowanie. Jak się zorientowały co się dzieje to na forum przeczytały, że to takie fajne polowanie na pokemony ;).

Wiecie dla jednego to będzie dobra zabawa, dla drugiego poczucie zagrożenia i pozbawienie anonimowego bezpieczeństwa.
Przepraszam, ze nazwałam to polowaniem na pokemony. A wlasciwie, że stwierdziłam, ze czuje się jak pokemon a dziewczyny to podchwyciły. Nie wiem, dlaczego niektóre zaczęły wysyłać zaproszenia randomowym osobom nie czekając na potwierdzenie, kim te randomowe osoby są. Wiem tez, ze mój zamiar był inny, a co innego wyszło. Gdybym wiedziała, ze tak będzie to nawet bum nie potwierdziła, ze ja to ja.

Aa ok, to źle zrozumiałam.
Myślałam, że generalizujecie ogólnie wszystkich na IG którzy dodają nieznajome osoby do obserwujących 👍

reklama
Przepraszam, ze nazwałam to polowaniem na pokemony. A wlasciwie, że stwierdziłam, ze czuje się jak pokemon a dziewczyny to podchwyciły. Nie wiem, dlaczego niektóre zaczęły wysyłać zaproszenia randomowym osobom nie czekając na potwierdzenie, kim te randomowe osoby są. Wiem tez, ze mój zamiar był inny, a co innego wyszło. Gdybym wiedziała, ze tak będzie to nawet bum nie potwierdziła, ze ja to ja.
Już nie czepiaj się tego jednego sformułowania :p. Nie napisałam zupełnie nic personalnego ani skierowanego do jednej konkretnej osoby.

Wyjaśniłam po prostu o co chodzi, bo jak nikt tego nie napisze wprost to skąd dziewczyny maja wiedzieć o co poszło i co się komu nie spodobało 🤷.

Do góry