reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

My dzis wyjadamy to co wczoraj mialam przygotowane dla Adama z okazji uordzin...Na 19:00 przybyla do nas Adama suistra z mezem wiec cos bylo trzeba zrobic na szybkiego...wiec mialam dwie salatki,do tego zapiekane ziemiaki ziolami-takie polowki,mozarrela i camembert tez zapiekany w piekarniku,bagietka z czosnkiem i mini ciabatty ...

reklama
U nas małe zmiany, jako że Martuś chora i zostałyśmy w domu dziś ulubiony obiad Marty- czyli mięsko, sos i kasza gryczana. A leczo swoja drogą, ale później :-) bo od kilku dni za mną chodzi.

a ja oglaszam PRZEZARCIE SIE GOLABKAMI! blech:-Dile mozna je jesc?:-D:-D:-D tak sobie dogodzilam, ze przesadzilam...:sorry:i Adam powiedzial, ze na jakis czas jest "obyty" z golabkami:-D

wczoraj wyrzucilam garnek golabkow i na obiad byly krokiety:-)

a dzis ryba- filet w panierce, puree zmieniaczane z ziemniakow i marchwii, fasolka szparagowa, surowka ze swiezych warzyw

u ans dzis bedzie palcek po wegiersku...choc zrobie tez kilka plackow ziemniaczanych, bo mloda kiedys zajadala sie ze smietana...
asekuracyjnie (jakby Panna Duska jednak wybrzydzla)kupie tez w polskim sklepie pierogi ruskie- gotowe, ale sa dosc dobre...
To tak idac za przykladem Sylwii;-)

U nas dzis to co wczoraj bo tak sie zlozylo ,ze starczylo...czyli szefowa lenia miala i klopsow ukulala :-D klopsy owe w sosie,ziemiaki z koperkiem i basta...no i ogoras kiszony obowiazkowo...mloda wczoraj mnie zszokowala...zjadla przed 13:00 obiad w przedszkolua po 13:30 cala porcje w domu:szok:

reklama
'Rybka w occie-mniam mniam...
A moze macie jakies fajne sposoby na robienie ryby w piekarniku-tak w zlotku z warzywami...Bo tak za mna chodzi,mam nawet jakies cale pstragi pozamrazane...ale jakby co to moge tez fileta jakiego kupic

A dzis u mnie piers z kurczaka w brazawym sosiku z dodatkiem marchewki i dymki...a do tego ziemiaczki z koperkiem i fasolka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry