reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

no moze nie w ta salatke a obok na taletrzu z sosem do krewetek :-)
Podaje Wam fajna stronke na salatki :-) Przepisy na sałatki w serwisie w-spodnicy.pl: przepisy na sałatki (1) na tej stronce dowiedzialam sie w koncu jak nazywa sie salata ktora tak chetnie jem w jezyku polskim-czyli Roszponka...bo tu nazywa sie Feldsalat-czyli polna salata :-) kupujecie tez ja?

reklama
ja jej nie jadłam. Jednak z chęcią skorzystam z tej strony. Ostatnio polubiłam gotować i piec ciasta. Dzisiaj zrobiłam naleśniki z serem i upiekłam piernik (błyskawiczny ). Ogólnie i Ali codziennie gotuje. Tak jakoś mnie naszło. A zaraz będę robic gulasz.

Brawo Fredzia, ja lubię gotować ale raczej robię to tylko w weekend.
Pati ja często kupuje, i rózne mieszanki sałat też;)

U nas dzisaij gołąbki i dodatkowo kapusta z kopierkiem i grzybkami i pieczone na grillu kielbaski;)

Pati, no to jeszcze daj przepis na sos do krewetek :-)
Roszponkę lubię, inne salaty tez. Choc u nas podstawa to sałata masłowa w sezonie letnim i lodowa zimą. I do tego rózne dodatki sałatowe.

Ja ostatnio tez się wyrzywam w kuchni, ale to dlatego, że siedziałm na zwolnieniu. I wtedy mam sporo czasu. W tygodniu mniej misie chce gotować, bo musze to robić albo poznym południem kiedy chłopcy często sa juz bardziej marudni i oczekują więcej uwagi albo wieczorem. A ja wole w ciągu dnia.
A dziś na deser zrobiłam takie ciasto:
Tort z białą czekoladą i malinami

no to ja ostatnio na gotowanie- jak lubie gotowac- mam po powrocie jakiegos lenia;/... ale mus..i dzis bylo puree ziemniaczane piers kurczaka i buraczki czerowne z chrzanem

To Mamootku w takiej kombinacji tez bardzeij lubie..bo sama za intensywna..
A dzis zupa z dyni... a mloda sobie zamowila klopsiki.,..i od razu zrobie w sosie na jutro na obiad...

Mozecie podac jakis sprawdzony przepisik na zupe z dyni? mam jeden od tesciowej-zupa poprostu BOSKA!!!! ale chcialabym zobaczyc jak Wy robicie...moze jeszcze bardziej bede mogla ulepszyc :-D

reklama
Ja nie mam jakiegoś dokładnego przepisu. Do rosołu dodaję pokrojoną w kostkę dynię. Moim zdaniem świetnie pasuje do tego imbir i kardamon. Jak się wszystko ugotuje, to miksuję i zabielam śmietaną.

Do góry