reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

No wiec tak na ok 2,5 litra wody jest ta zupa i wyszedl spory gar :-D
Najpierw trzeba podszklic dwie srednie cebule ... do tego wlac ok.2,5 litra wody...w to wkroic jedna dynie...taka srednia...do tego glowka selera-tez taki sredni..powiedzmy jak glowa 4 miesiecznego dziecka ;) plus ok 4szt.ziemiakow i dwie pietruchy dosc spore... jak to wszystko sie zrobi miekkie przecedzic...warzywa zblenodowac...wlac w to ok.pol litra magerjogurtu..nie pytaj czym sie rozni od zwyklego naturalnego bo nie wiem :-D tesciowa kazala taki kupic wiec kupilam bo wtedy mniej kalorycznie ;-) na taki gar ok 1,5 lyzki cukru...przyprawic delikata knora.. pieprz i posiekana na drobno swierza nac pietruchy..taka garsc spora.. zupa lepsza na drugi dzien ;)
A czy taka zupe ja bym mola zamrozic?

reklama
Mamoot fajnie a co ugotowała?

U nas były nalesniki na słodko a na obiadokolacje kiełbaski pieczone z dynia ziemniaczkami i cebulka a do tego ogórki kiszone;)

wczoraj panga w pomidorac i do tego kasza...ale kasza jest fuj :-D i juz nie bedziemy jej jedli bo nam obiad popsula...a do tego mix salat i swieze wazywka zabielone crem fraiche ;)

a dzis nie wiem.... zaraza lookne co mam w zamrazalce...ale napewno salatka :-)

reklama
Do góry